– Jeg var interessert i den danske landslagsjobben

Ståle Solbakken innrømmer at han var lysten på jobben som dansk landslagstrener før han ble klar for FC Købehavn.

Solbakken1

Ståle Solbakken innrømmer at han på et tidspunkt før sommeren var lysten på den danske landslagsjobben.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Ja, jeg var interessert i den danske landslagsjobben og jeg sa til Bjarne (Goldbæk, rådgiver) at jeg var interessert dersom det skjedde noe konkret, sier Ståle Solbakken til danske Tipsbladet.

Solbakken1

Solbakken er på plass i FC København for å redde klubben etter en skakkjørt seriestart.

Foto: Nils Meilvang / NTB scanpix

Solbakken ble i slutten av august ansatt som trener i FC København. Da hadde han hatt fotballfri i over et halvt år etter at han var ferdig i Wolverhampton i januar.

Men situasjonen kunne sett helt annerledes ut.

Ønskes i Danmark

Nylig uttalte det danske fotballforbundet at de har Solbakken i kikkerten - og nordmannen selv sa han tidligere i år vurderte stillingen som interessant.

– Hvis DBU (det danske fotballforbundet) hadde kontaktet meg på et tidspunkt og sagt: «Ståle, du er vår kandidat nummer én. Vi har vært gjennom en prosess og vil du ha jobben?» Da måtte jeg tenkt meg nøye om. Men slik ble det aldri, og jeg tror det danske fotballforbundet helst vil ha en dansk sjef. Hvis de ikke fant en danske, så kanskje det kunne blitt meg, sier Solbakken i intervjuet.

Danmark er hardt presset i VM-kvalifiseringen og landslagssjef Morten Olsens kontrakt går ut neste sommer.

Nylig kom generalsekretær Jim Stjerne Hansen i det danske fotballforbundet med rosende ord om nordmannen.

– Det er klart at Ståle Solbakken har en bakgrunn i en dansk klubb med en viss suksess, så det er naturlig at han er en av de vi tenker på. Akkurat som det var naturlig for oss å ansette Bo Johansson etter at han ble dansk mester, sa generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

Kjærlighet til HamKam og Lillestrøm

Solbakken skulle egentlig ta over som norsk landslagssjef sommeren 2011 - men valgte heller å ta over tyske Köln. Han ledet den tyske klubben i nesten én sesong før han fikk sparken. Sommeren 2012 ble han klar for Wolverhampton, der han fikk sparken etter bare rundt et halvt år.

Solbakken sier til danske Tipsbladet at det bare var et par aktuelle trenerjobber i Skandinavia som fristet mens han gikk uten trenerjobb fra januar til august i år.

– Det var de tre landslagsjobbene i Danmark, Norge og Sverige og det var den internasjonale inngangen med FCK. Så kunne jeg kanskje tatt en norsk klubb av ren kjærlighet, som HamKam eller Lillestrøm, sier Solbakken.

Solbakken spilte selv 100 kamper i HamKam fra 1989 til 1993. Deretter ble han en yndling i Lillestrøm med nesten 100 kamper fra 1994 til 1997.

Grue-mannen startet trenerkarrieren i HamKam der han var fra 2003 til 2005.

FCKs neste kamp er mot Esbjerg lørdag. Solbakkens lag ligger tredjesist i den danske eliteserien.

Ståle Solbakken er tilbake i klubben som har gitt ham mest suksess - FC København

Solbakken: - Hadde ikke sagt ja for 6 mnd siden

Siste nytt

 • Snakker ut etter Formel 1-krasj

  Søndag fikk vi se en dramatisk krasj i Formel 1-løpet i Bahrain. Under første runden gikk det galt for Romain Grosjean da bilen gikk i autovernet og ble delt i to.

  Det skjedde i en hastighet på 221 km/t.

  Nå har han kommet med melding på Instagram.

  – Jeg vil bare si at har det okay, eller ganske okay i hvert fall, sier Grosjean.

  Han takker for alle meldinger han har fått og takker de som hjalp ham til sykehus.

  Bahrain Grand Prix
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Cavani i rasisme-trøbbel

  Edinson Cavani etterforskes av det engelske fotballforbundet etter at han kom med det som oppfattes som en rasistisk kommentar på Instagram etter kampen søndag.

  Ifølge Sky Sports har FA reagert etter at Cavani i en Instagram-historie kommenterte en melding fra en supporter med ordene «Gracias negrito».

  Instagraminnlegget er senere blitt slettet.

  Cavani
  Foto: Adam Davy / AFP
 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal