NRK Meny
Normal

David Moyes: – Rooney ikke klar til Chelsea-kampen

Skadeproblemene i angrepet til Manchester United har ikke bedret seg inn mot søndagens storkamp borte mot Chelsea. Verken Wayne Rooney eller Robin van Persie blir klare.

Wayne Rooney

Wayne Rooney blir ikke klar til søndagens dyst mot Chelsea på Stamford Bridge. Her i en tidligere duell mot Frank Lampard, David Luiz og Ramires.

Foto: Matthew Peters / Man Utd via Getty Images

Rooney har slitt med lysken, og har blant annet vært sendt til varmere strøk for å trene seg opp igjen. I dag uttalte Moyes på en pressekonferanse at han ikke kommer til å spille søndagens kamp, ifølge skysports.com.

– Wayne har kommet hjem i god form, men er ikke klar mot Chelsea. Han driver med løpetrening og ser bra ut. Han har hatt en liten pause og jobbet med lysken.

Tunge forfall for Moyes

David Moyes

David Moyes mangler to av sine mest profilerte angrepsspillere før Chelsea-kampen.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

I tillegg til Rooney er også Robin van Persie ute med skade, noe som gir manager David Moyes hodebry før den viktige kampen. Manchester United ligger ni poeng bak Chelsea før helgens kamp, og de møter et hjemmelag som ikke har tapt på Stamford Bridge på over ett år.

Det er uvisst når Rooney er tilbake på banen, men Moyes uttalte at han håpet å få van Persie tilbake neste uke. Det vil gjøre godt for klubben som har gått på tre 1-2-tap hittil i januar, før de slo Swansea forrige helg.

– Jeg håper Robin er tilbake i trening i begynnelsen av neste uke. Hvis vi kan få ham tilbake på gresset ville det være en vitamininnsprøytning for oss – han er en viktig spiller og en vi har savnet, sier Moyes på pressekonferansen.

Ubeseiret hjemme

Chelsea har en meget sterk hjemmestatistikk under manager Jose Mourinho. Han er ubeseiret i alle sine 70 hjemmekamper i ligaen, og han kan i tillegg ta sin 100. seier som Chelsea-manager på søndag. Hans første seier med Chelsea kom mot nettopp Manchester United, helt tilbake i september 2004.

I ligaen ligger Chelsea nå på en tredjeplass to poeng bak serieleder Arsenal, og håper nok å utvide sin seiersrekke på seks kamper i alle turneringer.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart