NRK Meny
Normal

Rooney med perlescoring da Manchester United endelig vant

Wayne Rooney har fått store mengder kritikk for ikke å score mål denne sesongen. Mot Swansea svarte han kritikerne med en praktscoring.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-SWANSEA

SCORET ENDELIG: Wayne Rooney fikk en perfekt start på det nye året da han lørdag ble matchvinner mot Swansea.

Foto: OLI SCARFF / Afp

Saken oppdateres

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United hadde ikke vunnet en ligakamp siden 21.november, og Wayne Rooney hadde ikke scoret i ligaen siden 17.oktober.

Rooney avgjorde

Men hjemme mot Swansea lørdag kom det omsider en opptur - både for Rooney og Manchester United.

– Jeg synes vi gjorde det veldig bra i dag. Vi skapte mange muligheter i første omgang, men scoret ikke. Det er problemet vårt. Vi scoret i andre omgang, og da har vi ikke problemer lenger. Det var to vakre mål, sier Louis van Gaal etter kampen.

For det sto målløst etter første omgang, men etter hvilen skulle hardt pressede van Gaal omsider få noe å juble for.

Et innlegg fra høyre endte på hodet til Anthony Martial som kontant stanget ballen i mål.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Gylfi Sigurdsson satte inn utligningen for bortelaget, og igjen sørget for at det ble stille på Old Trafford.

Men så skjedde det. En god Anthony Martial kom seg fri ned til dødlinjen og fant Wayne Rooney inne i boksen. Den engelske landslagskapteinen møtte ballen perfekt og flikket den iskaldt inn med hælen.

Passerte Andy Cole

Kunstscoringen var nok til at Manchester United sikret en etterlenget seier. Målet gjør også at Rooney nå er den nest mestscorende spilleren i Premier League gjennom tidene. Han passerte tidligere Manchester United-spiller Andy Cole. men har ennå et stykke opp til Alan Shearer som står med 260 fulltreffere.

Etter dagens seier klatrer Manchester United opp til en femteplass på tabellen.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-SWANSEA

HELFREKT: Wayne Rooney viste hva han kan mot Swansea.

Foto: OLI SCARFF / Afp
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo