Rooney herjet til liten nytte: – Føles som tap

Wayne Rooney storspilte mot Newcastle. Men selv med to scoringer, klarte Manchester United bare uavgjort.

SOCCER-ENGLAND-NEW-MUN/ Newcastle United v Manchester United - Barclays Premier League

SIKRET POENG: Paul Dummett og hele St. James' Park tok fullstendig av da han scoret i kampens siste minutt.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Wayne Rooney gjorde definitivt jobben sin borte mot Newcastle.

Men det holdt ikke med en kaptein i storform for Manchester United. For vertene slo tilbake gang på gang - og ett minutt før pause sikret Paul Dummett poeng til nedrykkstruede Newcastle.

SOCCER-ENGLAND-NEW-MUN/ Newcastle United v Manchester United - Barclays Premier League

TIDLIG LEDELSE: Wayne Rooney feirer straffescoring mot Newcastle tidlig i første omgang.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Det føles som et tap. Det var godt å få to mål, men jeg er skuffet over resultatet. Vi burde tatt tre poeng i dag, men det er litt sånn det har vært denne sesongen, kanskje, sier Rooney i kampintervjuet, vist på TV 2.

– Vi gir bort seieren. Vi må fullføre kampen, men vi var også uheldige, mener manager Louis van Gaal.

Straffe og målgivende

Etter ni minutter fikk Manchester United straffe, etter en hands fra Chancel Mbemba og det så riktig lyst for for gjestene. Det så enda bedre ut, da Rooney avsluttet en kontring ved å legge nydelig opp til Jesse Lingard, som doblet sju minutter før pause.

Men hjemmelaget slo tilbake - flere ganger. Først ved nederlandske Georginio Wijnaldum, som reduserte til 1-2 like før pause, og så fikk også Newcastle straffespark. Det satte Aleksandar Mitrovic trygt i mål.

Men Rooney jobbet iherdig igjennom hele kampen, og 11 minutter før full tid, fikk han belønningen. Og til tross for at det var mot spillets gang, sendte han nok en gang Manchester United i ledelsen.

Ballen nærmest falt ned i beina til spissen, som dundret til like utenfor sekstenmeteren - rett i krysset. Rooneys 14. mål mot nettopp Newcastle.

Sikret poeng

Fortsatt var det ikke over, og for andre gang i kampen ga Manchester United fra seg en ledelse.

For i kampens 90. minutt, dukket Paul Dummett opp etter en halvdårlig klarering. Fra rundt 16 meter, sendte han ballen via Chris Smalling og i nettet.

– Det føles som en seier. Spesielt siden det var 2-2 og vi mistet den. Vi trenger alle poeng vi kan få. Jeg synes vi fortjente uavgjort i dag, forteller målscorer Dummett.

– Vi kjemper oss inn igjen. Det har ikke gått så bra i begynnelsen av sesongen, men vi har lært fra det. Lært at man taper ikke en kamp før dommeren blåser i fløyta. Vi gir aldri opp, sier Wijnaldum.

Med 3-3 er Manchester United oppe i 34 poeng, sju poeng bak serieleder Arsenal, som møter Liverpool i morgen. Newcastle ligger fortsatt tredje sist i Premier League, med sine 18 poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Samba tilbake i Monaco

  Verdens beste på 400 meter hekk, Abderrahman Samba fra Qatar, måtte droppe både Bislett Games og kommende helgs Diamond League-stevne i Stanford på grunn av en betennelse i hofta. Nå er det imidlertid klart at han er tilbake i konkurranse i Monaco 12. juli. Agent Daniel Wessfeldt opplyser til NRK at Samba der løper 400 meter flatt.

  X01793
  Foto: ALY SONG / Reuters
 • Hjelmeset gir seg som idrettssjef

  Odd-Bjørn Hjelmeset er ferdig i jobben som idretts- og markedssjef i Norges Skiskytterforbund, melder VG. Generalsekretær Anne Rustberggard Varden bekrefter overfor avisen at stillingen forsvinner fra 1. oktober. I den forbindelse har man kommet til enighet med den tidligere langrennsstjernen om en sluttavtale.

  Odd-Bjørn Hjelmeset
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • – Laengen klar for Tour de France

  Sykkelproffen Vegard Stake Laengen er inne på UAE-laget til sommerens Tour de France, melder procycling.no. Uttaket er ennå ikke offentliggjort, men nettstedet mener å kjenne til at Vegard Stake Laengen har fått grønt lys.

  Vegard Stake Laengen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal