NRK Meny
Normal

Rønning vraket fra landslaget

Eldar Rønning er ikke en del av planene til landslagsledelsen neste sesong.

Eldar Rønning
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg må innrømme at jeg både er veldig skuffet og forundret over at de ikke har mer tillit til meg, sier Rønning til TV2.

Landslagssjef Vidar Løfshus skriver i en sms til NRK at han ikke vil kommentere saken.

Eldar Rønning har fire VM-gull på stafett, det siste i 2013. I Oslo-VM i 2011 tok han individuelt sølv på 15-kilometeren.

Tung sesong

Trønderen har lagt bak seg en sesong med dårlige resultater og kom heller ikke med til årets VM i Falun. Han er likevel motivert til å fortsette og skal ha signalisert til landslagsledelsen at han ville være med videre.

– Jeg trodde faktisk at det var rom for å mislykkes én sesong grunnet sykdom, men jeg får altså ikke tillit. Det må jeg selvsagt respektere selv om det oppleves som surt, sier Rønning videre til TV2.

– Det var nok ingen lett avgjørelse for ledelsen. Rønning har vært en klippe på landslaget i mange år, men resultatene de to siste sesongene har vært under hans ambisjonsnivå, sier NRKs kommentator Jann Post.

– Det er ikke lenge siden han vant femmila i Kollen, så han vet han kan og håpet på en plass.

TV2 mener også å vite at Marthe Kristoffersen heller ikke blir å se på landslaget neste sesong. I og med at Celine Bruun-Lie også legger opp, gir det plass til Ragnhild Haga og Kari Vikhagen Gjeitnes. Kristin Størmer Steira skal være i tenkeboksen.

Northug med?

Landslaget skulle egentlig blitt offentliggjort i dag, fredag, men ble først utsatt til mandag og for kort tid siden sendte Norges Skiforbund ut en pressemelding der de skriver at landslaget blir offentliggjort fredag 24. april.

Det store spørsmålet er hvorvidt Petter Northug jr. blir å finne på landslaget neste sesong. Han skal ha fått frist til neste uke med å gi beskjed om han satser på verdenscupløp eller langløp.

Ifølge TV2 er det disse herrene som utgjør distanselandslaget neste sesong:

Pål Golberg, Chris Jespersen, Didrik Tønseth, Simen Sveen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Hans Christer Holund.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal