NRK Meny
Normal

Rønning reiste hjem med OL-billett i bagasjen

LILLEHAMMER (NRK.no): Eldar Rønnings ski-NM er over på grunn av sykdom, men han kunne forlate Lillehammer med et smil om munnen.

Eldar Rønning

Eldar Rønning på torsdagens 15-kilometer der han ble nummer 19.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg skal til OL. Det er ingen hemmelighet, sier Rønning på telefon til NRK.no.

Han avslørte på fredag via nettstedet Twitter at han har reist hjem fra NM på grunn av sykdom. Det betyr etter alt å dømme at han har fått beskjed om at OL-plassen er trygg, uansett hvordan det skulle gå i NM.

Laster Twitter-innhold

Mener kroppen trenger hvile

Rønning var blant favorittene til å vinne torsdagens 15 kilometer klassisk, men kroppen fungerte ikke som den skulle. Han kom inn til 19.-plass.

Overfor NRK.no utdyper Rønning sykdomsproblemene.

– Jeg valgte å dra hjem tidlig for å unngå å bli syk, fordi kroppen trenger hvile, sier Rønning.

Endrer planene

Ifølge den opprinnelige planen skulle han også ha gått lørdagens skiathlon og søndagens stafett for Skogn.

De planene blir det ingenting av nå.

Lørdag blir Rønning tatt ut i Norges OL-tropp. Rønning reiser ned til høydesamling i Seiser Alm ut i kommende uke. Tidligere har planen vært å reise på fredag, men nå skal han ta flyet allerede på onsdag.

Hans neste start blir i verdenscuprennene i Toblach 1. og 2. februar.

– Har du fått beskjed om at du må prestere i Toblach for å få gå 15-kilometeren i OL?

– Nei, men det synes jeg jo selv at jeg bør. Så nå skal jeg sørge for å hvile så jeg er i slag til starten av februar, sier Rønning.


Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale