NRK Meny
Normal

– Jeg vil være en sånn far som jeg selv hadde

SOGNEFJELLET (NRK.no): Eldar Rønning (30) gir seg selv to muligheter til å ta et individuelt mesterskapsgull. Etter Falun-VM skal han være superpappa.

Eldar Rønning

Eldar Rønning har bestemt seg for å legge skiene på hylla etter VM i Falun i 2015.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Før VM i Holmenkollen hadde jeg fire sjanser til å nå målet om et individuelt mesterskapsgull. Det ble sølv på 15-kilometeren i Kollen og femteplass på femmila i Val di Fiemme. Nå har jeg to sjanser igjen, sier Eldar Rønning til NRK.no.

Klassisk-spesialisten fra Skogn sikter til 15-kilometeren i Sotsji-OL i vinter og 50-kilometeren i Falun-VM i 2015.

Etterpå er det nemlig slutt på hans aktive karriere.

– Jeg føler veldig at Falun blir mitt siste mesterskap. Jeg må rett og slett vinne veldig mye og være suverent god for at jeg skal fortsette etter det, sier Rønning, som for tiden er på Sognefjellet på landslagssamling.

Les også: Rønning staket til seier i nest siste v-cuprenn

Prioriterer barna

Han vil rett og slett prioritere annerledes.

– Jeg tror ikke jeg orker å gjøre denne jobben godt nok i mer enn to år til. Jeg har to barn hjemme, Ellinor og Martin, som jeg blir mer og mer glad i å være sammen med. Jeg hadde selv en pappa som var veldig til stede for meg fra jeg var seks-sju år, og det betydde veldig mye for meg. Jeg vil være en sånn far for mine barn, fastslår 30-åringen.

Les også: Rønning stortrives som familiefar

Kona Laila har imidlertid ikke stilt noe krav om karriereslutt.

– Nei, det har hun ikke. Det er mest for min egen del jeg tenker sånn, sier Rønning.

Har overgått drømmene

Han har to individuelle VM-medaljer, men ingen gull.

Til gjengjeld er han fire ganger blitt verdensmester i stafett. I tillegg har han vunnet det gjeveste av alle verdenscuprenn, femmila i Holmenkollen.

Les også: Rønning spurtslo Cologna - vant femmila i Kollen

– Jeg vil være veldig fornøyd med karrieren min, selv om jeg ikke skulle klare det individuelle gullet jeg jobber for. Jeg drømte mye som guttunge, men jeg så vel aldri for meg at det skulle gå så bra. Jeg har vunnet veldig mange skirenn, konstaterer han.

Likevel er altså sulten enorm akkurat nå. I OL er det bare én individuell gullmulighet, ettersom han er en ren klassiskløper.

– Men jeg håper å få gå tre løp, og i så fall er det gode muligheter i alle. I tillegg til 15-kilometeren og stafetten, håper jeg å få gå lagsprinten. Det er det bare to som får, så nåløyet er enormt trangt, men jeg mener det er ei løype som passer meg bra. Sprintløypa i Sotsji er beintøff, poengterer Eldar Rønning.

Siste nytt

 • Dansk konflikt midlertidig løst

  Danmarks fotballforbund (DBU) og Spillerforeningen er blitt enige om en delavtale som gjør at kvinnelandslaget spiller VM-kvalifisering mot Kroatia tirsdag.

  Spillerne har nektet å trene og spille, derfor er kampen mot Sverige i kveld avlyst.

  Etter Kroatia-kampen skal partene forhandle videre om en permanent avtale. Da skal også FIFPro og UEFA være med som meglere, melder Danmarks Radio.

  Pernille Harder
  Foto: Patrick Post / AP
 • Everton-bråk blir politisak

  Politiet i Liverpool opnar etterforsking av bråket på Goodison Park under Evertons kamp mot Lyon i går kveld, melder BBC.

  Bråket involverte både spelarar og tilskodarar. Ein av tilskodarane gjekk inn i tumultane med eit barn på armen.

  Everton har i dag bannlyst denne tilskodaren frå Goodison Park.

  Bråk Everton - Lyon
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Putin inviterer Blatter til VM

  Tidlegare FIFA-president Sepp Blatter seier at han kjem til å reise til fotball-VM i Russland neste år etter å ha blitt invitert av president Vladimir Putin, melder telegrambyrået AFP.

  FIFA har tidlegare utestengt Blatter i seks år etter at han i 2015 blei dømd for korrupsjon.

  Blatter var FIFA-president då Russland i 2010 blei tildelt 2018-VM.

  Sepp Blatter og Vladimir Putin
  Foto: Maxim Shipenkov / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal