NRK Meny
Normal

Ronaldo, Bale og... Ødegaard?

MADRID/OSLO(NRK.no): Vi besøkte verdens største klubb, og det som kan bli Martin Ødegaards neste arbeidsgiver, Real Madrid.

Bale, Ronaldo og Ødegaard

Kan denne drømmetrioen bli en realitet? Gareth Bale og Cristiano Ronaldo kan bli Martin Ødegaards nye lagkamerater. Se videoen fra NRKs besøk i Madrid over. Foto: Gunnar Bratthammer/ Inger Kristine Lee Redigering: Eirik Rasdal

Mens norske barn flest teller ned til jul, så sitter sjefene i verdens største klubber og er opptatte av en annen dato i desember. Onsdag 17. desember fyller verdens mest omtalte fotballfemtenåring år, og med sekstenårsdagen følger mer enn mopedlappen.

Da kan han nemlig signere kontrakt med hvilken som helst klubb, og Real Madrid er et av de heteste alternativene.

NRK fikk oppleve hysteriet rundt spillerne på nært hold under Real-spillernes julelunsj med presidenten Florentino Perez. En hverdag Martin Ødegaard kan bli en del av, dersom han takker ja til tilbudet han skal ha fått av Real Madrid.

– Blir en av mange

CMore-kommentator Petter Veland er ekspert på spansk fotball, og tror Real Madrid kan være et godt valg for drammensgutten.

– Det er en klubb som skjermer de unge spillerne. Ronaldo er verdensstjerne og vant til å være i søkelyset, det er ikke sikkert Martin Ødegaard er det. Men det er Real Madrid veldig flinke til å lage opplegg som passer hver enkelt spiller.

– Å gå fra være en hype i Norge, til å være i et lag som er fullt av verdensstjerner. Det kan passe Martin Ødegaard akkurat nå. Der blir han del av mange. Her er en litt for stor fisk i en litt for liten dam, mener Veland.

For slik det er nå blir det overskrifter uansett hva Ødegaard foretar seg. Enten han besøker Real Madrid, trener med Liverpool, eller omtales av Bayern München-formann Karl-Heinz Rummenigge. Det sier litt at Real Madrid-spillerne vet hvem unggutten er og at at togkonduktøren på toget fra Drammen til Oslo vil ta bilde sammen med ham, slik man kan se i videoen over.

Vil ta ham fra de andre

At Ødegaard er høyt ønsket over hele Europa er det ingen tvil om. Også av verdens største klubb.

– Å skaffe seg Martin Ødegaard er høyt prioritert for Real Madrid, forteller Marca-journalisten José Felix Diaz, som følger den spanske hovedstadsklubben tett.

Real Madrid har større ressurser enn alle andre, og blir det en budrunde, så vinner de den, insisterer han. Særlig nå som det har gått mye prestisje i spillerjakten.

– Det er ikke det samme å signere en femtenåring fra Spania som å signere Europas kommende stjerne og ta ham fra alle de andre klubbene. Martin er nå det største talentet i Europa, Real Madrid vil ikke ha en gjentagelse av det som skjedde med Neymar, mener han, og gir sitt tips til utfallet.

– Jeg tror Martin spiller i Real Madrid neste sesong og at han blir Real Madrid-spiller i mange år, sier han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kvalifisering fotball kvinner
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM