NRK Meny
Normal

Ronaldo: – Håper dere får se meg gråte av glede

Ronaldo gikk gråtende av banen i EM-finalen for tolv år siden. Nå tror 31-åringen på EM-triumf.

Ronaldo

TÅRER: Ronaldo gråter gjerne etter finalen i EM, men han vil at det denne gangen skal være gledestårer.

Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

– Jeg har sagt at det er en drøm å vinne med Portugal og jeg føler vi kan klare det, sa Cristiano Ronaldo umiddelbart etter kampen.

Kan vi glemme tårene for 12 år siden da Portugal tapte EM-finalen mot Hellas på hjemmebane?

– Jeg håper dere får se meg gråte av glede på søndag.

Han senket Wales på egen hånd med et mål og en målgivende pasning. 31-åringen var i storform i EM første semifinale. Nå håper han at portugiserne kan gå hele veien.

Ronaldo etter å ha sendt Portugal til EM-finalen.

Fra elendig start til finaleplass

Superstjernen erkjenner at laget var gjennom en tøff periode innledningsvis i EM. Med tre uavgjorte kamper så ikke Portugal ut som et finalelag.

– Det er som jeg har sagt tidligere; det er bedre å starte sløvt og avslutte med et smell. Det var en tøff periode for laget, men vi hadde alltid hatt troen, sier Ronaldo.

NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken, trekker frem Ronaldos innsats for laget som det mest imponerende i kveldens kamp.

– Det er ingen tvil om at Ronaldo svarte kritikerne i dag. Han har fått mye pepper for både spillet sitt og holdningen sin under mesterskapet. I dag viser han for en stor spiller han er. Denne kampen vinner han på egen hånd for Portugal, sier Karl-Petter Løken.

Real Madrid-stjernen scoret sitt niende mål i et EM-sluttspill, og har med det tangert rekorden til Michel Platini.

Der var han med hodet! Christiano Ronaldo slår til når Portugal trenger det som mest. Nikker ballen i mål etter hjørnespark. Stanger ballen i nærmeste hjørne. Et nydelig mål av 31-åringen. Dette trengte kampen!

– Lever en drøm nå

– Elleve millioner portugisere lever en drøm nå. Alle har fortjent dette. Spillerne, trenerne og det medisinske apparatet, legger Ronaldo til, før han løper bort for å juble med fansen.

– Det er fantastisk å være videre. Det var fantastisk å være i semifinalen og det er virkelig stort å være i finalen. Vi har fortjent dette, sier Cédric Soares etter semifinaletriumfen.

Også Portugals trener Fernando Santos (61) ​ kviknet til etter kampen. Den ellers sindige treneren jublet hemningsløst med sitt finaleklare lag.

– Jeg er veldig glad. Jeg er glad på spillernes vegne. For to år siden sa jeg at vårt mål å være her vi er nå. Og det klarte vi.

Hvem vil du møte i finalen?

– Den første finalen jeg hadde i min karriere var det noen som sa at finalene ikke handlet om å spille, men om å vinne, avsluttet Santos med et lurt smil.

Ronaldo avslutter og inne i feltet er Nani og styrer inn sin tredje scoring i mesterskapet. Kampen har virkelig eksplodert. Portugal scoret på sine to første sjanser. Ronaldo har levert med mål og målgivende.

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal