NRK Meny
Normal

Ronaldo: – Håper dere får se meg gråte av glede

Ronaldo gikk gråtende av banen i EM-finalen for tolv år siden. Nå tror 31-åringen på EM-triumf.

Ronaldo

TÅRER: Ronaldo gråter gjerne etter finalen i EM, men han vil at det denne gangen skal være gledestårer.

Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

– Jeg har sagt at det er en drøm å vinne med Portugal og jeg føler vi kan klare det, sa Cristiano Ronaldo umiddelbart etter kampen.

Kan vi glemme tårene for 12 år siden da Portugal tapte EM-finalen mot Hellas på hjemmebane?

– Jeg håper dere får se meg gråte av glede på søndag.

Han senket Wales på egen hånd med et mål og en målgivende pasning. 31-åringen var i storform i EM første semifinale. Nå håper han at portugiserne kan gå hele veien.

Ronaldo etter å ha sendt Portugal til EM-finalen.

Fra elendig start til finaleplass

Superstjernen erkjenner at laget var gjennom en tøff periode innledningsvis i EM. Med tre uavgjorte kamper så ikke Portugal ut som et finalelag.

– Det er som jeg har sagt tidligere; det er bedre å starte sløvt og avslutte med et smell. Det var en tøff periode for laget, men vi hadde alltid hatt troen, sier Ronaldo.

NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken, trekker frem Ronaldos innsats for laget som det mest imponerende i kveldens kamp.

– Det er ingen tvil om at Ronaldo svarte kritikerne i dag. Han har fått mye pepper for både spillet sitt og holdningen sin under mesterskapet. I dag viser han for en stor spiller han er. Denne kampen vinner han på egen hånd for Portugal, sier Karl-Petter Løken.

Real Madrid-stjernen scoret sitt niende mål i et EM-sluttspill, og har med det tangert rekorden til Michel Platini.

Der var han med hodet! Christiano Ronaldo slår til når Portugal trenger det som mest. Nikker ballen i mål etter hjørnespark. Stanger ballen i nærmeste hjørne. Et nydelig mål av 31-åringen. Dette trengte kampen!

– Lever en drøm nå

– Elleve millioner portugisere lever en drøm nå. Alle har fortjent dette. Spillerne, trenerne og det medisinske apparatet, legger Ronaldo til, før han løper bort for å juble med fansen.

– Det er fantastisk å være videre. Det var fantastisk å være i semifinalen og det er virkelig stort å være i finalen. Vi har fortjent dette, sier Cédric Soares etter semifinaletriumfen.

Også Portugals trener Fernando Santos (61) ​ kviknet til etter kampen. Den ellers sindige treneren jublet hemningsløst med sitt finaleklare lag.

– Jeg er veldig glad. Jeg er glad på spillernes vegne. For to år siden sa jeg at vårt mål å være her vi er nå. Og det klarte vi.

Hvem vil du møte i finalen?

– Den første finalen jeg hadde i min karriere var det noen som sa at finalene ikke handlet om å spille, men om å vinne, avsluttet Santos med et lurt smil.

Ronaldo avslutter og inne i feltet er Nani og styrer inn sin tredje scoring i mesterskapet. Kampen har virkelig eksplodert. Portugal scoret på sine to første sjanser. Ronaldo har levert med mål og målgivende.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko