Hopp til innhold

Ronaldo vant Gullballen: – Trodde ikke at jeg skulle vinne den fire ganger

Cristiano Ronaldo er stemt frem som vinner av den prestisjefulle kåringen av 173 sportsjournalister. Dette er den fjerde gangen stjernespilleren vinner prisen.

Cristiano Ronaldo med Gullballen

VANT: Cristiano Ronaldo vant den prestisjetunge prisen Gullballen.

Foto: ANGEL MARTINEZ / Afp

Mandag skulle det avgjøres hvem som stakk av med den prestisjetunge prisen Gullballen.

Kanskje ikke overraskende var det Cristiano Ronaldo som sikret seg prisen og ble stemt frem som den beste fotballspilleren i verden i 2016. Ronaldo slo dermed fjorårets vinner Lionel Messi. Real Madrid-spilleren var ikke til stede under utdelingen ettersom han er opptatt med klubb-VM i Japan.

– Det er en stor ære å motta min fjerde Gullball. Følelsene er som da jeg vant den første. Det er en drøm som går igjen går i oppfyllelse. Jeg trodde ikke at jeg skulle vinne den fire ganger, sa Ronaldo i en video der han mottok trofeet ifølge Sky Sports.

– Jeg må takke lagkameratene mine, landslaget, Real Madrid, alle folkene og alle spillerne som har hjulpet meg å vinne denne prisen. Jeg er stolt og glad, fortsatte Ronaldo.

Laster Twitter-innhold

Vant mesterligaen og EM

De to har tapetsert toppen av omtrent samtlige kåringer av verdens beste fotballspiller siden 2008. Det året vant Ronaldo foran Messi. Totalt har Lionel Messi vunnet prisen fem ganger, mens Cristiano Ronaldo har vunnet Gullballen fire ganger.

Real Madrid-stjernen kroner dermed en glimrende sesong med den anerkjente prisen. I 2016 har portugiseren vunnet både mesterligaen og EM i 2016.

I finalen i mesterligaen satte han inn den avgjørende scoringen i straffeparkkonkurransen mot byrivalen Atlético Madrid, mens portugiseren måtte gå av banen etter 25 minutter i EM-finalen på grunn av en skade. Ronaldo scoret tre mål i turneringen, blant annet Portugals første i semifinalen mot Wales.

Brøt samarbeidet med FIFA

Ronaldo noterte seg også for 35 scoringer i den spanske toppdivisjonen forrige sesong, mens han til nå har ti mål på elleve kamper denne sesongen. Ett mindre enn Messi.

Lionel Messi

BAK RONALDO: Barcelonas Lionel Messi måtte se seg slått av Cristiano Ronaldo.

Foto: CESAR MANSO / Afp

Forrige sesong var Ronaldo suveren toppscorer i mesterligaen med sine 16 nettkjenninger. Ti mer enn konkurrenten Messi. Ronaldo scoret totalt 51 mål i 2016 for både klubb og landslag.

De siste årene er prisen gitt ut i regi av FIFA, men etter seks år brøt fotballmagasinet France Football samarbeidet i år. France Football gitt ut Gullballen siden 1956 og prisen er anerkjent i fotballverden.

Det er europeiske journalister som stemmer frem vinneren. FIFA vil kåre verdens beste fotballspiller som vanlig i januar.

Siste nytt

 • Kristoff spurtslått av Tiller på fellesstarten i sykkel-NM

  Uno-X-rytteren Rasmus Fossum Tiller var sterkest på oppløpet og ble norsk mester i landeveisrittet i Skogn søndag.

  Tiller vant på tiden 4.23.15. Tour de France-klare Alexander Kristoff tok andreplassen, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer tre.

  – Det var mann mot mann på slutten, så det betyr veldig mye for meg, sa Tiller i et intervju sendt på Direktesport etter målgang.

  25-åringen vant også fellesstarten i NM i 2017.

  Tour of Norway 2022
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Norge med bronse til tross for kjempetabbe

  Andrine Benjaminsen (26) sikret bronse til Norge i sprintstafetten i Orienterings-VM i Danske Kolding. Med en dramatisk tabbe på andre etappe gikk Norge og Lukas Liland (22) fra en 2. plass 14 sekunder bak Sverige, til en 8. plass over ett minutt bak ledelsen.

  På tredje etappe leverte Kasper Fosser (23) en solid etappe før Andrine Benjaminsen løp Norge inn til 3.plass etter et kanonløp.

  –-Jeg løp ut i en jaktposisjon, som egentlig er en takknemlig posisjon. Få lov til å jage, og plukke rygger. Så trodde jeg det kanskje var litt langt opp. Men jeg så ryggene ganske tidlig så det ga veldig stor motivasjon, forteller Andrine til NRK.

  Feil veivalg førte til at Lukas Liland endte opp ved jernebanelinjen, som regnes som et ulovlig område. På grunn av tabben kan Norge bli disket. Juryen blir nødt til å ta en avgjørelse etter å ha vurdert situajsonen.

  –Ja, det er klart det er en alvorlig feil. Jeg løp tilbake nøyaktig der det var lovlig, men jeg vet ikke hva regelverket sier, forteller Liland.

  Siden han løp tilbake samme vei, og siden hendelsen ikke ga noe tidsfordel vil det norske laget antageligvis unngå disk.

  Sverige tok gullet med tiden 58.39 Storbritannia sikret sølvet på 59.41 før det norske laget avsluttet løpet med bronsje og tiden 60.20.

 • Meir trøbbel for Skeid

  Verken Stabæk eller Fredrikstad klarte å sette ballen i mål og måtte sjå seg fornøgd med eitt poeng kvar. Skeid gjekk på sitt fjerde strake tap i 1. divisjon.

  Toppkampen mellom Stabæk og Fredrikstad blei eit sjansesløseri utan like og enda 0–0 på Nadderud. Bærums-laget legg seg dermed inn på tredjeplass på tabellen. Fredrikstad er heilt nede på 10.-plass.

  I kampen mellom Raufoss og Skeid fekk Oslo-laget seg nok ein trykk. Skeid står med fire strake tap og berre tre poeng denne sesongen. Med ein målforskjell på 12–23 ligg dei helt sist i ligaen. Markus Seehusen Karlsbakk sikra 1-0-seier for Raufoss.

  Start gjekk på eit forsmedeleg heimetap mot nyopprykka Kongsvinger. Det var superveteranen Adem Güven som sikra sigeren for gjestene i det 74. speleminutt. Med 1-0-siger på Sørlandet klatrar Kongsvinger opp til 11.-plass, medan Start er på 8.-plass.

  Skeid depper
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste