Ronaldo vant Gullballen: – Trodde ikke at jeg skulle vinne den fire ganger

Cristiano Ronaldo er stemt frem som vinner av den prestisjefulle kåringen av 173 sportsjournalister. Dette er den fjerde gangen stjernespilleren vinner prisen.

Cristiano Ronaldo med Gullballen

VANT: Cristiano Ronaldo vant den prestisjetunge prisen Gullballen.

Foto: ANGEL MARTINEZ / Afp

Mandag skulle det avgjøres hvem som stakk av med den prestisjetunge prisen Gullballen.

Kanskje ikke overraskende var det Cristiano Ronaldo som sikret seg prisen og ble stemt frem som den beste fotballspilleren i verden i 2016. Ronaldo slo dermed fjorårets vinner Lionel Messi. Real Madrid-spilleren var ikke til stede under utdelingen ettersom han er opptatt med klubb-VM i Japan.

– Det er en stor ære å motta min fjerde Gullball. Følelsene er som da jeg vant den første. Det er en drøm som går igjen går i oppfyllelse. Jeg trodde ikke at jeg skulle vinne den fire ganger, sa Ronaldo i en video der han mottok trofeet ifølge Sky Sports.

– Jeg må takke lagkameratene mine, landslaget, Real Madrid, alle folkene og alle spillerne som har hjulpet meg å vinne denne prisen. Jeg er stolt og glad, fortsatte Ronaldo.

Laster Twitter-innhold

Vant mesterligaen og EM

De to har tapetsert toppen av omtrent samtlige kåringer av verdens beste fotballspiller siden 2008. Det året vant Ronaldo foran Messi. Totalt har Lionel Messi vunnet prisen fem ganger, mens Cristiano Ronaldo har vunnet Gullballen fire ganger.

Real Madrid-stjernen kroner dermed en glimrende sesong med den anerkjente prisen. I 2016 har portugiseren vunnet både mesterligaen og EM i 2016.

I finalen i mesterligaen satte han inn den avgjørende scoringen i straffeparkkonkurransen mot byrivalen Atlético Madrid, mens portugiseren måtte gå av banen etter 25 minutter i EM-finalen på grunn av en skade. Ronaldo scoret tre mål i turneringen, blant annet Portugals første i semifinalen mot Wales.

Brøt samarbeidet med FIFA

Ronaldo noterte seg også for 35 scoringer i den spanske toppdivisjonen forrige sesong, mens han til nå har ti mål på elleve kamper denne sesongen. Ett mindre enn Messi.

Lionel Messi

BAK RONALDO: Barcelonas Lionel Messi måtte se seg slått av Cristiano Ronaldo.

Foto: CESAR MANSO / Afp

Forrige sesong var Ronaldo suveren toppscorer i mesterligaen med sine 16 nettkjenninger. Ti mer enn konkurrenten Messi. Ronaldo scoret totalt 51 mål i 2016 for både klubb og landslag.

De siste årene er prisen gitt ut i regi av FIFA, men etter seks år brøt fotballmagasinet France Football samarbeidet i år. France Football gitt ut Gullballen siden 1956 og prisen er anerkjent i fotballverden.

Det er europeiske journalister som stemmer frem vinneren. FIFA vil kåre verdens beste fotballspiller som vanlig i januar.

Siste nytt

 • Lode og Berg hyllet av Glimt-fansen

  Marius Lode og Patrick Berg er omsider tilbake i Bodø. Da de forlot flyplassen rundt midnatt søndag, hadde supporterne møtt opp med bluss, flagg og jubel.

  Det hele lignet på da resten av Bodø/Glimt-mannskapet landet i byen dagen etter at seriegullet var sikret for en uke siden. I en video på Twitter viser spillerne kjøre i en gul bil med flere Glimt-supportere langs veien. De hadde fyrt opp bluss og jublet da spillerne kom kjørende forbi. I videoen ser man Berg smile og vinke tilbake.

  «Fy søren så rått! Tusen takk til alle sammen.», meldte Lode på sin egen Twitter-konto etter hjemkomsten.

  «Supporterne våre er i en helt egen klasse! Takk.», ble det meldt fra klubbens offisielle Twitter-konto. (NTB)

  Bodø/Glimt feirer seriegullet 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Snakker ut etter Formel 1-krasj

  Søndag fikk vi se en dramatisk krasj i Formel 1-løpet i Bahrain. Under første runden gikk det galt for Romain Grosjean da bilen gikk i autovernet og ble delt i to.

  Det skjedde i en hastighet på 221 km/t.

  Nå har han kommet med melding på Instagram.

  – Jeg vil bare si at har det okay, eller ganske okay i hvert fall, sier Grosjean.

  Han takker for alle meldinger han har fått og takker de som hjalp ham til sykehus.

  Bahrain Grand Prix
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Cavani i rasisme-trøbbel

  Edinson Cavani etterforskes av det engelske fotballforbundet etter at han kom med det som oppfattes som en rasistisk kommentar på Instagram etter kampen søndag.

  Ifølge Sky Sports har FA reagert etter at Cavani i en Instagram-historie kommenterte en melding fra en supporter med ordene «Gracias negrito».

  Instagraminnlegget er senere blitt slettet.

  Cavani
  Foto: Adam Davy / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal