NRK Meny
Normal

Ronaldo-show i supercupfinalen

På tidenes dyreste fotballag viste Cristiano Ronaldo at han fortsatt er den største stjernen.

ronaldo

Cristiano Ronaldo sikret Real Madrid sitt første trofé denne sesongen da laget vant over Sevilla i Supercupen.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
james

James Rodriguez fikk sin Real Madrid-debut mot Sevilla.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Laget Real Madrid stilte med mot Sevilla tirsdag kveld er etter alt å dømme tidenes aller dyreste. Til sammen har startelleveren blitt kjøpt inn for nærmere 3,9 milliarder kroner, hvorav tre av spillerne er blant de fem dyreste som en kjøpt i fotballhistorien.

Det skulle kanskje bare mangle at Real Madrid vant Supercupen. Kampen spilles mellom vinneren av mesterligaen og europaligaen, og mesterligavinneren fra Madrid var overlegne gjennom 90 minutter.

Latterlig god startoppstilling

Selv om både VM-toppscorer James Rodriguez og VM-vinner Toni Kross er kjøpt inn og fikk sine debuter, holder Cristiano Ronaldo stand som lagets aller største stjerne.

Midtveis i førsteomgang kontrollerte Ronaldo Gareth Bales innlegg i mål, og like etter pause var han like sikker foran mål.

Den engelske fotballlegenden Gary Lineker synes Reals lag var latterlig godt:

Laster Twitter-innhold

Ronaldo sendte Real i føringen

Vanligvis er det Ole Gunnar Solskjærs Cardiff som spiller kamper på Cardiff City Stadium, men tirsdag var det spanske Real Madrid og Sevilla som gjestet banen.

Madrid-laget kom best i gang i Supercup-finalen og Cristiano Ronaldo var nærme scoring både på et frispark og da han vendte opp inne i Sevillas 16-meter og fyrte av mot mål. Den gangen reddet Sevilla-keeper Beto, men etter en halvtime satt den for superstjernen.

Gareth Bale så at Ronaldo var på full fart inn i boksen og crosset ballen perfekt inn i feltet. Portugiseren takket og bukket og konverterte enkelt innlegget i mål.

Sevilla-knuseren

Like etter sidebytte gjorde Ronaldo som han gjorde i førsteomgang - han scoret. Mannen som er kåret til verdens beste fotballspiller ble spilt gjennom Sevilla-forsvaret av Karim Benzema og viste ingen nåde.

Ronaldo banket til og ballen suste via Betos hansker og i nettet. Det var hans 18 mål på 12 kamper mot Sevilla i karrieren, mer enn han han scoret mot noe annet lag.

Sevilla klarte aldri å true Real Madrid i løpet av kampen. Mesterliga-vinneren ble flere størrelser for god og med Cristiano Ronaldo i førersetet sikret de seg årets første trofé.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag