NRK Meny
Normal

Ronaldo sendte Portugal til finalen: – Maktdemonstrasjon

Med sin tredje scoring tangerte Ronaldo fotballegenden Platinis rekord med ni scoringer i europamesterskapet.

FBL-EURO-2016-MATCH49-POR-WAL

HISTORISK: Med ni scoringer tangerte Ronaldo fotballegenden Michel Platini med ni scoringer totalt i EM.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Kampens første øyeblikk: Cristiano Ronaldo ruver i luftrommet og stanger Portugal i ledelsen. 31-åringen varter opp med sin vanlige feiring etterfulgt av jubelbrølet «siiiiii».

– Maktdemonstrasjon av Ronaldo. De andre spillerne er ikke i nærheten. Han svever en halv meter over alle andre, sier NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken.

– Endelig lyktes Ronaldo. Der var han på rett plass og gjør sitt tredje mål i fotball-EM, bryter NRKs kommentator Olav Traaen ut.

Der var han med hodet! Christiano Ronaldo slår til når Portugal trenger det som mest. Nikker ballen i mål etter hjørnespark. Stanger ballen i nærmeste hjørne. Et nydelig mål av 31-åringen. Dette trengte kampen!

Kampens andre øyeblikk: Ronaldo avslutter fra 20 meter. Inne i feltet styrer Nani inn sin tredje scoring i mesterskapet.

Kampen har virkelig eksplodert. Portugal har scoret på sine to første sjanser i omgangen. Ronaldo har levert med både mål og målgivende.

– Det tok tre(!) minutter å avgjøre denne kampen, bryter sier kommentator Traaen.

– To baklengs på så kort tid er ekstremt tøft mentalt, legger ekspertkommentator Løken til.

Ronaldo avslutter og inne i feltet er Nani og styrer inn sin tredje scoring i mesterskapet. Kampen har virkelig eksplodert. Portugal scoret på sine to første sjanser. Ronaldo har levert med mål og målgivende.

Portugals «første seier»

Portugal, som har spilt uavgjort i fem kamper etter ordinær tid, tok sin første seier.

Ronaldo vant også superduellen mot Real Madrid-kamerat Bale, og duoen klemte og snakket med hverandre kort tid etter kampslutt.

Portugal møter Tyskland eller Frankrike i søndagens finale.

Tam førsteomgang

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Det luktet ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, som det så mange ganger har gjort med Portugal i dette mesterskapet.

Portugal åpnet best, men Gareth Bale våknet midtveis og var farlig frampå ved et par anledninger. Portugal tok over i siste halvdel av omgangen, men slet med å skape store sjanser mot et kompakt Wales-lag.

– Jeg tror det er mote å trille ballen på egen banehalvdel, sa kommentator Traaen da Wales trillet ballen på tvers flere ganger.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal