NRK Meny
Normal

Ronaldo om Ødegaard: – Jeg ser mye potensial

Cristiano Ronaldo skrøt av Martin Ødegaard på Gullball-pressekonferanse.

Switzerland Soccer Ballon d'Or

SKRYTER: Her snakker Ronaldo om Ødegaard på pressekonferansen.

Foto: Walter Bieri / Ap

I forrige uke var Martin Ødegaard på plass i Madrid og trente med stjernene i Real, blant dem Cristiano Ronaldo. Portugiseren er en av tre nominerte til Gullballen, og på en pressekonferanse før Gullball-gallaen mandag fikk han spørsmål om hva han tenker om Martin Ødegaard.

– Han er en god spiller, han er ung. Han har fremtiden foran seg og vi må gi han tid til å lære og ta gode beslutninger, sier Ronaldo, på spørsmålet stilt av Dagbladet.

– Jeg ser mye potensial i han. Han har en god venstrefot, fortsetter Ronaldo.

Lionel Messi og Manuel Neuer er de to andre nominerte til Gullballen.

Svarte ikke på alt

En del av spørsmålet til Dagbladet handlet også om Ronaldo ønsker at Ødegaard skal signere for Madrid-klubben. Det svarte ikke superstjernen på.

Martin Ødegaard

I DRAMMEN: Her er Martin Ødegaard tilbake på trening med Strømsgodset mandag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ødegaard var første gang i Madrid i november for å besøke byens storlag. I forrige uke var han tilbake og spekulasjonene gikk på om 16-åringen hadde bestemt seg for å signere for hovedstadsklubben. Foreløpig har ikke Ødegaard satt signaturen på noen kontrakt.

Mye oppmerksomhet i Spania

Real-trener Carlo Ancelotti har også uttalt seg om Martin Ødegaard tidligere.

– Han har en stor framtid og er en god spiller, og vi ønsker å bli bedre kjent med han. Men enn så lenge er ingenting klart, sa Ancelotti under en pressekonferanse fredag.

Spanias største sportsavis, Marca, har ved flere anledninger viet mye plass til den norske 16-åringen i sine spalter både på nett og på papir. I forbindelse med Ødegaards besøk tidligere i januar skrev avisa at Zinedine Zidane skal prøve å overbevise Strømsgodset-spilleren om å velge Real Madrid.

Siste nytt

 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • VG: Martinsen tilbake til NHL

  Andreas Martinsen hentes opp til NHL-laget Chicago Blackhawks, melder VG.

  Han har spilt for farmerlaget Rockford IceHogs de siste månedene, men hentes nå opp til Chicago. Han kan få debuten natt til onsdag, mot gamleklubben Colorado Avalanche.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bøygard norsk presidentkandidat

  Norges Skiskytterforbund (NSSF) fremmer Tore Bøygard som kandidat til presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til høsten.

  – Det tar jeg som en tillit fra forbundet. Det blir spennende, men kan også bli krevende, sier Bøygard til NRK om den mulige jobben.

  Bøygard er tidligere president i NSSF. Dagens IBU-president Anders Besseberg sa i forrige uke at han ikke stiller til gjenvalg - så lenge han finner en etterfølger han er fornøyd med.

  Tore Bøygard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag