Hopp til innhold

Ronaldo ferdig i Manchester United: – En naiv gjenforening

Halvannet år etter at han returnerte, er det slutt for Cristiano Ronaldo i storklubben. NRKs fotballekspert tror det ville vært nærmest umulig å komme tilbake til Manchester United etter VM.

Cristiano Ronaldo

FERDIG: I en pressemelding tirsdag kveld skrev Manchester United at de hadde blitt enige med Ronaldo om å avslutte kontrakten.

Foto: OLI SCARFF / AFP

I et innlegg publisert på Twitter skriver Manchester United at de har kommet til enighet med Cristiano Ronaldo om å terminere kontrakten, med umiddelbar effekt.

Klubben skriver videre at de takker ham for bidraget han har kommet med til klubben i løpet av hans to perioder på Old Trafford.

– Det er ikke veldig overraskende at det skjer. Det er en situasjon han har laget til selv med sine uttalelser. Jeg tror det er en lettelse for alle. Å komme tilbake etter VM og de uttalelsene der, er nesten umulig, sier NRKs fotballekspert Åge Hareide.

Åge Hareide

IKKE OVERRASKET: NRKs fotballekspert Åge Hareide.

Foto: Roy Kenneth S Jacobsen / NRK

Heller ikke ekspertkollega Kristoffer Løkberg er spesielt overrasket.

– Det var vel det som måtte skje. Det eneste som kunne skje etter det, hva skal man kalle det ... fatale intervjuet. Du kan ikke være en del av en gjeng som du skal prestere sammen med og skal bidra på ulike måter, der du omtrent har saget alt og alle og spesielt den øverste lederen i treneren, sier Løkberg.

– En naiv gjenforening

I forrige uke langet Ronaldo ut mot hvordan han hadde blitt behandlet i Manchester Unietd de siste månedene i et intervju med Piers Morgan.

– Jeg føler meg forrådt, sa Ronaldo i intervjuet.

Se hele intervjuet her:

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

– Jeg føler meg forrådt. Cristiano Ronaldo holder ingenting tilbake i intervjuet som sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen.

Manchester United varslet etter intervjuet at de ville se på mulige tiltak mot Ronaldo, og nå er det altså klart at spiller og klubb skiller lag. Det synes journalist i United.no Eivind Holth er trist.

– Først og fremst for United-fansen som hadde håpet på en romantisk gjenforening. Også er det mange som skal se seg i speilet over at denne overgangen ble et faktum. Først og fremst klubben og Ronaldo, sier Holth til NRK.

– Det står igjen som en naiv gjenforening. Det fungerte greit i et halvt års tid, men det ble en trist avslutning.

Europa League - Group E - Manchester United v Omonia

FRUSTRASJON: Ronaldo følte seg sviktet i Manchester United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Han mener klubben hadde to valg når det gjaldt situasjonen rundt Ronaldo.

– Det var det Ronaldo ville. Han får det som han vil og for klubben var det ingen vei tilbake. Jeg ville tenkt at Erik ten Hag ville tatt sin hatt og gått om det hadde endt annerledes. Her sto man mellom to valg: Å gjøre Cristiano Ronaldo blid eller å gå for ten Hags prosjekt, sier Holth om situasjonen.

Fotballsjefen til den britiske storavisen The Times, Henry Winter, har videreformidlet følgende uttalelse fra Ronaldo.

– Jeg elsker Manchester United og jeg elsker supporterne. Men det føles som et riktig tid å søke en ny utfordring. Jeg ønsker laget all mulig suksess for resten av sesongen og i fremtiden.

Les også Cristiano Ronaldo i det omstridte intervjuet: – Jeg elsker Solskjær

Champions League - Group F - Atalanta v Manchester United

Langet ut mot klubben i stort intervju

Ronaldo kom først til Manchester United som 18-åring i 2003. Han var i klubben frem til 2009, før han kom tilbake i fjor sommer.

Forrige sesong scoret han 24 mål på 38 kamper, men denne sesongen har han havnet i kulden under Erik ten Hags ledelse.

Premier League - Manchester United v Liverpool

IKKE BESTEVENNER: Forholdet mellom Ten Hag og Ronaldo har vært kjølig den siste tiden.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Ronaldo fikk offentlig refs av Erik ten Hag ved to anledninger. Først da han i sommer dro fra Old Trafford før treningskampen mot Rayo Vallecano var ferdigspilt, og så da han nektet å bli byttet inn i seriekampen mot Tottenham i høst.

Han var også gjennom store deler av sommeren ryktet bort fra klubben.

– Jeg burde ikke si det, men jeg bryr meg ikke. Folk burde kjenne til sannheten. Jeg føler meg sviktet. Jeg føler det er noen som ikke ønsker meg her. Ikke bare i år, men de siste årene, sa Ronaldo i intervjuet med Piers Morgan.

Portugiseren står med totalt 145 mål på 346 kamper for Manchester United.

Ronaldo er for tiden i Qatar, hvor han er en del av Portugals tropp i fotball-VM.

Les også Ronaldo-intervjuet vekker harme - nå svarer klubben

Premier League - Aston Villa v Manchester United

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal