Hopp til innhold

Ronaldo skrev seg inn i historiebøkene: – Han har tatt nesten alle rekorder det går an å ta

Han bommet, fortvilet og gikk mot en målløs forestilling. Men så våknet Cristiano Ronaldo – og rakk å skrive historie og sikre storseier på bare fem minutter i EM-åpningen.

Ronaldo

JUBLET SOM BESATT: Cristiano Ronaldo, her etter at han ble historisk i EM-sammenheng underveis i kampen mot Ungarn tirsdag.

Foto: Bernadett Szabo / AFP

– Han har tatt nesten alle rekorder som det går an å ta, sa Semb.

– EM er Cristiano Ronaldos turnering, sa Kasper Wikestad.

– Vi fikk EMs beste spiller i alle tider til å ta både regi og hovedrolle, sa kommentatoren videre.

BBCs ekspert Chris Sutton lot seg imponere over mannen man nå kan kalle EM-konge.

– Wow. Ronaldo går på vannet, sier Sutton.

Han fortsetter:

– Klasseavslutning og klassespill fra Ronaldo. Det er strålende bevegelse og avslutning, sier han.

Historisk spark

For Portugal og Ronaldo gikk fra desperasjon, frustrasjon og tidvis ha trøbbel mot det som er spådd å bli den soleklare jumboen i det «dødens gruppe» i EM, til å bli en eneste stor gledesrus de siste seks minuttene pluss tillegg.

Først sørget Raphael Guerreiro for å roe ned tynnslitte portugisiske nerver med sin 1-0-scoring etter 84 minutter, mens det etter dét kun handlet om lagets store stjerne og kaptein.

For i det 87. minutt satte Cristiano Ronaldo ballen på ellevemetersmerket. Innbytter Rafa hadde skaffet Portugal straffe. Det var ikke bare en 2-0-ledelse som lå i potten for mannen som har for vane å bryte barrierer i alle scoringsstatistikker.

Sparket kunne sende ham i historiebøkene. Han gjorde – selvfølgelig – ingen feil i et slikt øyeblikk.

Keeper Peter Gulacsi gikk én vei, Ronaldo sendte ballen den andre.

Han jublet som besatt. Det var ingen hvilken som helst scoring. Han er den mestscorende spilleren i EM-historien nå. 36-åringen som har fem europamesterskap gjennom karrieren, scoret for tiende gang i et sluttspill og passerte dermed Michel Platinis ni nettkjenninger i samme turnering.

Dagens helt var mest opptatt av laget etter seieren.

– Det viktigste var å vinne. Det var en tøff kamp mot et lag som forsvarte seg veldig bra i 90 minutter. Vi klarte å score tre mål, og jeg er veldig takknemlig for at laget hjalp meg å score to mål og bli kampens spiller, sier Ronaldo.

Han påpeker viktigheten av å komme godt i gang med mesterskapet.

– Det var essensielt å komme godt i gang, for å få selvtillit. Nå må vi fortsette, sier portugiseren.

Noen minutter senere scoret han like gjerne sitt andre for dagen og 11. i EM-sammenheng. Denne gangen etter lekkert samspill med Rafa. Kort tid senere blåste dommeren av kampen.

– Er det mulig?

Ungarerne måtte konstatere at de ikke får noe igjen for innsatsen foran et fullsatt Puskas Arena og 60.000 tilskuere, mens de så Ronaldo juble og glise.

For de jobbet hardt for både ett og tre poeng tirsdag kveld. Det som er spådd å bli den soleklare jumboen i gruppe F holdt god stand mot den regjerende europamesteren, slapp med skrekken både én, to og tre ganger i løpet av den første omgangen.

Den største Portugal-sjansen før hvilen var det Ronaldo som hadde.

Han ble servert et perfekt innlegg inne i Ungarns 16-meter, men presterte å avslutte over mål fra kort hold.

En utrolig bom fra en av verdens beste avsluttere.

– Er det mulig? Ronaldo, en større mulighet til å bli EM-historiens mestscorende enn det er vanskelig å si at du skal få, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad etter Ronaldos miss.

– Den er nesten ferdigscoret for Ronaldo, sa ekspertkommentator Semb.

Yppet seg

Den andre omgangen åpnet som den første. Stor Portugal-dominans uten de store sjansene. I stedet yppet vertene seg. De fleste trodde de til og med hadde tatt ledelsen med bare ti minutter igjen av kampen.

Da lå nemlig ballen i nettet bak keeper Rui Patricio, men Szabolcs Schöns scoring ble etter hvert avvinket for offside.

I stedet ble det både dramatikk og scoring i andre enden. Først ved Guerreiro. Men 15. juni 2021 på Puskas Arena ble likevel Cristiano Ronaldos kveld.

PS: Allerede lørdag skal begge lagene i aksjon igjen. Ungarn møter Frankrike klokken 15:00 o en kamp som vises på TV 2, mens NRK sender stormøtet mellom Portugal og Tyskland.

Siste nytt

 • Braathen reklamerte for klesmerke uten tillatelse

  Alpinist Lucas Braathen markedsførte nylig et samarbeid den svenske klesgiganten J. Lindeberg. Det hadde han ikke tillatelse av Norges Skiforbund til å gjøre.

  Alpinistenes sportssjef Claus Ryste bekrefter situasjonen overfor TV 2.

  – Jeg ønsker ikke å si noe detaljert om denne saken i media nå, men jeg kan bekrefte at Lucas har gjennomført en kampanje med J. Lindeberg som han ikke har hatt tillatelse til. Vi kommer til å følge opp dette internt, sier han til kanalen.

  Lucas Braathens far sier til TV 2 at bildene forbundet reagerer på er en del av en kort digital kampanje som nå er over.

  – Jeg registrerer at Claus sier at dette ikke er et samarbeid Lucas har fått tillatelse til. Min kommentar til det er at før man skal snakke om å innhente og gi tillatelse, må man først være enige om hvem som har hvilke rettigheter, og hvem som har hvilke plikter, sier han til kanalen.

  Alpinlandslaget har en offisiell klesavtale med Helly Hansen. (NTB)

  iphlQ9DNgks
  Foto: NTB
 • BBC: Liverpool vil ha utlevert VAR-lydopptak

  Liverpool har levert inn en formell søknad om å få tilgang til lydopptakene av VAR-dommernes diskusjoner rundt lørdagens feilaktige annullering, melder BBC.

  Videodømmingen havnet i fokus da Liverpool-spiller Luis Diaz ble fratatt en scoring etter en drøy halvtime i Premier League-oppgjøret borte mot Tottenham lørdag kveld. Tottenham vant til slutt 2-1.

  I etterkant opplyste dommerforeningen PGMOL at annulleringen var feil, og at målet burde blitt stående. Tabben ble omtalt som en «betydelig menneskelig feil».

  Nå har Liverpool formelt bedt om å få utlevert lyden av VAR-dommernes samtaler i forbindelse med det som endte opp med å bli en tabbe. Det er ikke kjent om forespørselen vil bli etterkommet.

  Søndag kom Liverpool med en uttalelse der klubben kritiserte feilen i harde ordelag.

  «Vi aksepterer presset som dommerne jobber under, men det er meningen at VAR skal minske dette presset. Det er derfor utilfredsstillende at det ikke ble brukt god nok tid til å sikre at rett avgjørelse ble tatt», het det i meldingen.

  «At tabben allerede er kategorisert som en «betydelig menneskelig feil», er uakseptabelt. Alt skal gjennomgås for å finne ut hva som skjedde. Dette er svært viktig for VARs framtid, i og med at det berører alle klubber. All læring skal brukes til å sikre at slike feil aldri skjer igjen», skrev klubben videre.

  Samtidig varslet Liverpool at ytterligere skritt ville bli tatt i saken. (NTB)

  TZTQFvZHSkc
  Foto: AP
 • Ikonisk OL-stadion beordret stengt

  Olympiastadion i Aten, som ble bygget til sommerlekene i 2004, tvinges til å holde stengt som følge av at det er funnet rust langs det ikoniske buede taket.

  Arenaen med 70.000 sitteplasser er den største i Hellas og er kjent for den hvite stålkonstruksjonen som er designet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava. Vegg i vegg ligger også den greske OL-velodromen.

  Nå er begge de to idrettsanleggene stengt ​​etter at de ikke kom gjennom en sikkerhetsinspeksjon som ble igangsatt i april i offentlig regi. Beslutningen ble tatt fredag. (NTB)

  8n3NT-8xyjI
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste