NRK Meny
Normal

Romørens finger går verden rundt

Historien om Bjørn Einar Romørens brukne finger er godt stoff verden rundt - selv i strøk der skihopp er relativt uvanlig.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romørens brukne lillefinger vekker interesse også i Brasil.

Foto: Martin Meissner / Scanpix/AP

OL-hopperen var i slett humør etter hopprennet i Willingen sist lørdag og slo hånda i veggen. Resultatet var en brukket lillefinger.

Nyheten kom ut søndag og har siden vakt interesse i store deler av verden. Hoppinteresserte tyske og polske medier, samt NBCs OL-sider skriver om saken.

Nyhet i Brasil

At saken skulle gå sin seiersgang helt til Brasil, der skihopping er mer eksotisk, hadde Romøren trolig ikke tenkt seg. Likevel er saken tirsdag omtalt hos blant annet avisen Terra .

Romøren hoppet med brukket finger i søndagens laghopping, der et mislykket sistehopp kostet Norge seieren. Samme kveld fikk han operert inn en stålwire i fingeren for å stabilisere bruddet.

Begrenser treningen

- Jeg merket ingen ting til fingeren under hoppingen i dag (søndag), og det er først nå etter operasjonen at fingeren gjør vondt. Det vil sikkert gjøre vondt et par dager, men for OL-hoppingen kommer ikke dette til å bli noe problem, sa Romøren.

Landslagssjef Mika Kojonkoski liker ikke at hans ene OL-hopper har brukket finger.

- Det er ingen fordel for ham, blant annet fordi det er enkelte fysiske treningsøvelser han ikke kan gjøre. Men jeg bekymrer meg ikke veldig, sier Kojonkoski til NRK.

Siste nytt

 • Nordstad Moen ute i åtte uker

  Sondre Nordstad Moen har fått en stressreaksjon i høyre lårbein, og er vil ikke kunne løpe på åtte uker, skriver Norges Friidrettsforbund i ei pressemelding. Nordstad Moen måtte bryte maratonløpet under EM i Berlin på grunn av skaden.

  Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sveitsisk seier i Toppidrettsveka

  Roman Furger fra Sveits vant herrenes fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka. Furger vant foran Alex Harvey og Simen Hegstad Krüger. Dette var det første av i alt fire renn under Toppidrettsveka i Orkdal, Aure og Trondheim.

 • Nederlandsk seier i Arctic Race

  Årets nederlandske mester, Mathieu van der Poel, fra Corendon – Circus-laget vant den første etappe av Arctic Race. Team Joker – Icopal-rytter Markus Hoelgaard ble beste nordmann på fjerdeplass.

  Mathieu van der Poel
  Foto: Luc Claessen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Europaligaen: Rosenborg - Cork
NM-veka: NM-kveld