NRK Meny
Normal

Romørens finger går verden rundt

Historien om Bjørn Einar Romørens brukne finger er godt stoff verden rundt - selv i strøk der skihopp er relativt uvanlig.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romørens brukne lillefinger vekker interesse også i Brasil.

Foto: Martin Meissner / Scanpix/AP

OL-hopperen var i slett humør etter hopprennet i Willingen sist lørdag og slo hånda i veggen. Resultatet var en brukket lillefinger.

Nyheten kom ut søndag og har siden vakt interesse i store deler av verden. Hoppinteresserte tyske og polske medier, samt NBCs OL-sider skriver om saken.

Nyhet i Brasil

At saken skulle gå sin seiersgang helt til Brasil, der skihopping er mer eksotisk, hadde Romøren trolig ikke tenkt seg. Likevel er saken tirsdag omtalt hos blant annet avisen Terra .

Romøren hoppet med brukket finger i søndagens laghopping, der et mislykket sistehopp kostet Norge seieren. Samme kveld fikk han operert inn en stålwire i fingeren for å stabilisere bruddet.

Begrenser treningen

- Jeg merket ingen ting til fingeren under hoppingen i dag (søndag), og det er først nå etter operasjonen at fingeren gjør vondt. Det vil sikkert gjøre vondt et par dager, men for OL-hoppingen kommer ikke dette til å bli noe problem, sa Romøren.

Landslagssjef Mika Kojonkoski liker ikke at hans ene OL-hopper har brukket finger.

- Det er ingen fordel for ham, blant annet fordi det er enkelte fysiske treningsøvelser han ikke kan gjøre. Men jeg bekymrer meg ikke veldig, sier Kojonkoski til NRK.

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner