Stöckl: – Romøren er med i diskusjonen

Alexander Stöckl har Anders Fannemel som en foreløpig reserve til VM i skiflyvning neste helg. Men Fannemel som falt på lørdagens trening kan bli erstattet av veteranen Bjørn Einar Romøren.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren vant søndagens renn i kontinentalcupen og seiler opp som en kandidat til VM i skiflyvning neste helg.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Stöckl

Hopptrener Alexander Stöckl bekrefter at Bjørn Einar Romøren er med i diskusjonen om VM-plass.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hopptreneren Stöckl kunne etter hopprennet søndag informere om at troppen som reiser til Harrachov neste helg består av Anders Bardal, Anders Stjernen, Tom Hilde og Rune Velta. Med Anders Fannemel som reserve.

– Sannsynligvis blir det de fem. Det kommer an på Fannemel, og den avgjørelsen tar vi først etter at han har hoppet på Lillehammer i morgen, sier Stöckl til NRK.

Anders Fannemel falt under trening i Holmenkollen lørdag. Det er derfor nødvendig at han presterer på trening mandag før det er sikkert om han reiser til Tsjekkia. (Se fallet nederst i artikkelen).

Romøren med i diskusjonen

En mulig kandidat for reserveplassen er Bjørn Einar Romøren.

Mannen som tidligere hadde verdens lengste hopp (239 meter) vant nemlig søndagens renn i kontinentalcupen i Zakopane.

Stöckl bekrefter at Romøren er en god utfordrer:

– Bjørn Einar hopper bra i COC, han er med i diskusjonen, vi skal snakke om ham også, sier treneren.

– Ikke hoppet siden 2012

– Det er alltid gøy å vinne. Jeg har ikke hoppet siden 2012, så dette er det godt å få til, sier Bjørn Einar Romøren til NRK.no etter seieren.

Forrige gang Romøren deltok i en internasjonal konkurranse var i Hakuba i august 2012.

To måneder senere ble han operert for prolaps i ryggen.

– Et forbilde

Romøren var med i NM på Lillehammer i januar, men ble bare nummer 20.

I sin første internasjonale konkurranse på nesten to år, hoppet 32-åringen seg inn til en sjuendeplass under lørdagens renn og fortsatte den positive trenden med å vinne søndagens renn.

– Seier til Bjørn Einar Romøren i dagens kontinentalrenn i Zakopane! En meget fortjent seier etter tålmodig og hardt arbeid gjennom en tung periode. Et forbilde for alle i forhold til dette, sier sportssjef Clas Brede Bråten.

– Kjempebonus

– Jeg er fornøyd med meg selv. Det ville vært en kjempebonus å få bli med til Harrachov. Jeg har lyst til å hoppe bedre og bedre, og jeg ville blitt med om jeg fikk sjansen, selv om jeg ble tatt ut som reserve, sier Romøren.

Romøren har vært med å ta gull i lagkonkurransen i skiflyvning to ganger tidligere. Både i 2004 i Planica og i 2006 i Kulm.

– Heldigvis slipper jeg å mene noe om uttaket, det er opp til andre å bestemme. Nå venter jeg på melding om jeg skal dra til større bakker. Får jeg den beskjeden er jeg parat og klar til å dra, sier Romøren.

VM i skiflyvning arrangeres i Tsjekkiske Harrachov neste uke. Fredag er det den individuelle konkurransen og søndag er det lagkonkurransen som står for tur.

Anders Fannemel falt under dagens hopp kvalik i verdenscupen

VIDEO: Fallet til Fannemel fra lørdagens trening i Holmenkollen.

Siste nytt

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal