Stöckl: – Romøren er med i diskusjonen

Alexander Stöckl har Anders Fannemel som en foreløpig reserve til VM i skiflyvning neste helg. Men Fannemel som falt på lørdagens trening kan bli erstattet av veteranen Bjørn Einar Romøren.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren vant søndagens renn i kontinentalcupen og seiler opp som en kandidat til VM i skiflyvning neste helg.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Stöckl

Hopptrener Alexander Stöckl bekrefter at Bjørn Einar Romøren er med i diskusjonen om VM-plass.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hopptreneren Stöckl kunne etter hopprennet søndag informere om at troppen som reiser til Harrachov neste helg består av Anders Bardal, Anders Stjernen, Tom Hilde og Rune Velta. Med Anders Fannemel som reserve.

– Sannsynligvis blir det de fem. Det kommer an på Fannemel, og den avgjørelsen tar vi først etter at han har hoppet på Lillehammer i morgen, sier Stöckl til NRK.

Anders Fannemel falt under trening i Holmenkollen lørdag. Det er derfor nødvendig at han presterer på trening mandag før det er sikkert om han reiser til Tsjekkia. (Se fallet nederst i artikkelen).

Romøren med i diskusjonen

En mulig kandidat for reserveplassen er Bjørn Einar Romøren.

Mannen som tidligere hadde verdens lengste hopp (239 meter) vant nemlig søndagens renn i kontinentalcupen i Zakopane.

Stöckl bekrefter at Romøren er en god utfordrer:

– Bjørn Einar hopper bra i COC, han er med i diskusjonen, vi skal snakke om ham også, sier treneren.

– Ikke hoppet siden 2012

– Det er alltid gøy å vinne. Jeg har ikke hoppet siden 2012, så dette er det godt å få til, sier Bjørn Einar Romøren til NRK.no etter seieren.

Forrige gang Romøren deltok i en internasjonal konkurranse var i Hakuba i august 2012.

To måneder senere ble han operert for prolaps i ryggen.

– Et forbilde

Romøren var med i NM på Lillehammer i januar, men ble bare nummer 20.

I sin første internasjonale konkurranse på nesten to år, hoppet 32-åringen seg inn til en sjuendeplass under lørdagens renn og fortsatte den positive trenden med å vinne søndagens renn.

– Seier til Bjørn Einar Romøren i dagens kontinentalrenn i Zakopane! En meget fortjent seier etter tålmodig og hardt arbeid gjennom en tung periode. Et forbilde for alle i forhold til dette, sier sportssjef Clas Brede Bråten.

– Kjempebonus

– Jeg er fornøyd med meg selv. Det ville vært en kjempebonus å få bli med til Harrachov. Jeg har lyst til å hoppe bedre og bedre, og jeg ville blitt med om jeg fikk sjansen, selv om jeg ble tatt ut som reserve, sier Romøren.

Romøren har vært med å ta gull i lagkonkurransen i skiflyvning to ganger tidligere. Både i 2004 i Planica og i 2006 i Kulm.

– Heldigvis slipper jeg å mene noe om uttaket, det er opp til andre å bestemme. Nå venter jeg på melding om jeg skal dra til større bakker. Får jeg den beskjeden er jeg parat og klar til å dra, sier Romøren.

VM i skiflyvning arrangeres i Tsjekkiske Harrachov neste uke. Fredag er det den individuelle konkurransen og søndag er det lagkonkurransen som står for tur.

Anders Fannemel falt under dagens hopp kvalik i verdenscupen

VIDEO: Fallet til Fannemel fra lørdagens trening i Holmenkollen.

Siste nytt

 • Kjempebrøler av Jarstein

  Rune Almenning Jarstein gjorde en kjempetabbe i det 68. minutt i kveldens oppgjør mellom Hertha Berlin og RB Leipzig. Den norske målvakten sleit med å holde ballen i fast grep etter å ha reddet et skudd, og var uheldig og skjøv ballen inn i eget mål. Det ga 2-1-ledelse til Leipzig. Heldigvis for Jarstein og Hertha sørget Krzysztof Piateks straffespark på tampen for sluttresultatet 2-2, og ett poeng til bortelaget. Begge målene før pause kom på hjørnespark. Marko Grujic ga Hertha ledelsen, men Lukas Klostermann nikket inn 1-1.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Nytt norsk overgangsvindu i juni

  På grunn av koronasituasjonen har Norges Fotballforbund fått aksept fra Fifa for et nytt overgangsvindu før sesongen i perioden 10.-30. juni. Det skriver NFF på sine hjemmesider. Datoene er valgt for å ta hensyn til den splittede seriestarten i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon menn.

  Eliteserien fotball 2019, Molde - Bodø/Glimt.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Utvalg skal vurdere sak mot Hansen

  Et utvalg nedsatt av styret i Norges Cykleforbund skal vurdere om det er grunnlag for å anmelde tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, skriver VG. Hansen var også leder for sykkel-VM i Bergen, som gikk konkurs. Nå skal det vurderes nærmere om han har brutt idrettens regelverk.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal