Stöckl: – Romøren er med i diskusjonen

Alexander Stöckl har Anders Fannemel som en foreløpig reserve til VM i skiflyvning neste helg. Men Fannemel som falt på lørdagens trening kan bli erstattet av veteranen Bjørn Einar Romøren.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren vant søndagens renn i kontinentalcupen og seiler opp som en kandidat til VM i skiflyvning neste helg.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Stöckl

Hopptrener Alexander Stöckl bekrefter at Bjørn Einar Romøren er med i diskusjonen om VM-plass.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hopptreneren Stöckl kunne etter hopprennet søndag informere om at troppen som reiser til Harrachov neste helg består av Anders Bardal, Anders Stjernen, Tom Hilde og Rune Velta. Med Anders Fannemel som reserve.

– Sannsynligvis blir det de fem. Det kommer an på Fannemel, og den avgjørelsen tar vi først etter at han har hoppet på Lillehammer i morgen, sier Stöckl til NRK.

Anders Fannemel falt under trening i Holmenkollen lørdag. Det er derfor nødvendig at han presterer på trening mandag før det er sikkert om han reiser til Tsjekkia. (Se fallet nederst i artikkelen).

Romøren med i diskusjonen

En mulig kandidat for reserveplassen er Bjørn Einar Romøren.

Mannen som tidligere hadde verdens lengste hopp (239 meter) vant nemlig søndagens renn i kontinentalcupen i Zakopane.

Stöckl bekrefter at Romøren er en god utfordrer:

– Bjørn Einar hopper bra i COC, han er med i diskusjonen, vi skal snakke om ham også, sier treneren.

– Ikke hoppet siden 2012

– Det er alltid gøy å vinne. Jeg har ikke hoppet siden 2012, så dette er det godt å få til, sier Bjørn Einar Romøren til NRK.no etter seieren.

Forrige gang Romøren deltok i en internasjonal konkurranse var i Hakuba i august 2012.

To måneder senere ble han operert for prolaps i ryggen.

– Et forbilde

Romøren var med i NM på Lillehammer i januar, men ble bare nummer 20.

I sin første internasjonale konkurranse på nesten to år, hoppet 32-åringen seg inn til en sjuendeplass under lørdagens renn og fortsatte den positive trenden med å vinne søndagens renn.

– Seier til Bjørn Einar Romøren i dagens kontinentalrenn i Zakopane! En meget fortjent seier etter tålmodig og hardt arbeid gjennom en tung periode. Et forbilde for alle i forhold til dette, sier sportssjef Clas Brede Bråten.

– Kjempebonus

– Jeg er fornøyd med meg selv. Det ville vært en kjempebonus å få bli med til Harrachov. Jeg har lyst til å hoppe bedre og bedre, og jeg ville blitt med om jeg fikk sjansen, selv om jeg ble tatt ut som reserve, sier Romøren.

Romøren har vært med å ta gull i lagkonkurransen i skiflyvning to ganger tidligere. Både i 2004 i Planica og i 2006 i Kulm.

– Heldigvis slipper jeg å mene noe om uttaket, det er opp til andre å bestemme. Nå venter jeg på melding om jeg skal dra til større bakker. Får jeg den beskjeden er jeg parat og klar til å dra, sier Romøren.

VM i skiflyvning arrangeres i Tsjekkiske Harrachov neste uke. Fredag er det den individuelle konkurransen og søndag er det lagkonkurransen som står for tur.

Anders Fannemel falt under dagens hopp kvalik i verdenscupen

VIDEO: Fallet til Fannemel fra lørdagens trening i Holmenkollen.

Siste nytt

 • Dyrhaug legger opp

  Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv på Instagram.

  Det gjør han i en alder av 34 år. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017.

  – Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han.

  Han ble i 2020 vraket fra landslaget. Siden den gang har han samarbeidet med Martin Johnsrud Sundby om et privatlag.

  Han påpeker at han har slitt med å komme tilbake i toppform etter en skulderskade han pådro seg i Pyeongchang i 2018.

  – Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk, skriver Dyrhaug.

  34-åringen gjorde i sommer comeback etter en skade og operasjon og vant blant annet Kobberløpet på rulleski. Tidligere i år ble det kjent at han fra vinteren av skal være ekspertkommentator for Nents langrennssatsing.

  Høydesamling langrennslandslaget menn
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Amerikaner vil kjøpe Rooneys klubb

  Den amerikanske forretningsmannen Chris Kirchner vil kjøpe den engelske fotballklubben Derby, som har legenden Wayne Rooney som trener.

  Kirchner, som har stiftet logistikkteknologi-selskapet Slync.io, har skrevet til klubbens supportere og opplyst at han ønsker å kjøpe klubben.

  Derby er satt under administrasjon og konkursbeskyttelse. Det har sørget for at klubben er blitt trukket tolv poeng og er sist i mesterskapsserien.

  Kirchner ber om godkjenning fra det engelske ligasystemet.

  – Jeg vil respektere den prosessen. Mitt team er uansett i gang med samtaler med alle involverte om hvor vi skal starte, skriver Kirchner.

  Han skriver videre at han særlig er imponert over holdningen til manager Wayne Rooney. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Sky: - United i kontakt med Conte

  Manchester United skal ha teke kontakt med italienske Antonio Conte (52), melder Sky Sports.

  Conte slutta som trenar for Milano-klubben Inter i sommar, eitt år før kontrakten gjekk ut, etter å ha leia klubben til tittelen i Serie A. Han har ingen ny klubb etter det, og har vore langt framme i spekulasjonanen om kven som skal ta over Manchester United dersom Ole Gunnar Solskjær får sparken.

  Conte leia også Chelsea til ligameisterskap i 2017.

  Antonio Conte
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal