NRK Meny
Normal

Romøren tatt ut til VM i skiflyging

Bjørn Einar Romøren hoppet sine første internasjonale konkurranser siden 2012 denne helgen. En seier og en sjuendeplass førte til at han søndag fikk beskjed om at han får reise til VM i Harrachov.

Romøren

Bjørn Einar Romøren er tatt ut på laget som reiser til VM i skiflyvning neste helg.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Dette er utrolig artig, jeg gleder meg som en liten unge, sier Romøren til NRK.no etter at den gledelige nyheten ble kjent.

32-åringen er sammen med Anders Bardal, Rune Velta, Anders Fannemel, Anders Stjernen og Tom Hilde tatt ut på laget som reiser til Tsjekkia for å konkurrere i VM i skiflyging neste helg.

Laster Twitter-innhold

Lang vei tilbake

Skihopperen som lenge hadde verdens lengste hopp på 239 meter, har lenge vært ute med skader og i oktober 2012 ble han operert for prolaps i ryggen.

Han forteller at veien tilbake har vært lang og hard.

– Jeg vet at så lenge man står på så øker man sjansene for å lykkes. Kollen var et stort mål for meg denne sesongen, det klarte jeg ikke, men det ble en Zakopane-tur og nå gleder jeg meg til VM, sier en fornøyd Romøren.

I Polske Zakopane ble han nummer sju under lørdagens konkurranse, og på søndag hoppet han seg opp fra 4.-plass etter første omgang til seier.

Nå reiser Romøren sammen med resten av det norske laget mot Harrachov på onsdag. Torsdag er det kvalifisering.

Foran fredagens individuelle konkurranse må Alexander Stöckl ta den vanskelige beslutningen om hvilke hoppere som skal representere Norge.

– Bardal er sikker

Romøren tror det først blir avgjort i Harrachov hvilke fire hoppere som skal få delta i konkurransene.

– Noen vil ha fordeler, for eksempel er jeg helt sikker på at Bardal skal hoppe. Han setter de ikke ut av laget, sier Romøren.

I forrige VM i skiflygning, som ble arrangert i Vikersundbakken, var det slovenske Robert Kranjec som vant foran Rune Velta som tok sølvet og Martin Koch som tok bronsen.

I lagkonkurransen som Østerrike vant, ble Norge nummer fire. Romøren var den gang med på det norske laget sammen med Fannemel, Velta og Bardal.

– Selvtilliten alltid vært høy

Selv om Romøren har vært ute av landslaget en lengre periode, kan han forsikre at det ikke er noe galt med selvtilliten.

– Selvtilliten min har alltid vært for høy. Den er det ikke noe problem med, sier han.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal