Romøren tatt ut til VM i skiflyging

Bjørn Einar Romøren hoppet sine første internasjonale konkurranser siden 2012 denne helgen. En seier og en sjuendeplass førte til at han søndag fikk beskjed om at han får reise til VM i Harrachov.

Romøren

Bjørn Einar Romøren er tatt ut på laget som reiser til VM i skiflyvning neste helg.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Dette er utrolig artig, jeg gleder meg som en liten unge, sier Romøren til NRK.no etter at den gledelige nyheten ble kjent.

32-åringen er sammen med Anders Bardal, Rune Velta, Anders Fannemel, Anders Stjernen og Tom Hilde tatt ut på laget som reiser til Tsjekkia for å konkurrere i VM i skiflyging neste helg.

Laster Twitter-innhold

Lang vei tilbake

Skihopperen som lenge hadde verdens lengste hopp på 239 meter, har lenge vært ute med skader og i oktober 2012 ble han operert for prolaps i ryggen.

Han forteller at veien tilbake har vært lang og hard.

– Jeg vet at så lenge man står på så øker man sjansene for å lykkes. Kollen var et stort mål for meg denne sesongen, det klarte jeg ikke, men det ble en Zakopane-tur og nå gleder jeg meg til VM, sier en fornøyd Romøren.

I Polske Zakopane ble han nummer sju under lørdagens konkurranse, og på søndag hoppet han seg opp fra 4.-plass etter første omgang til seier.

Nå reiser Romøren sammen med resten av det norske laget mot Harrachov på onsdag. Torsdag er det kvalifisering.

Foran fredagens individuelle konkurranse må Alexander Stöckl ta den vanskelige beslutningen om hvilke hoppere som skal representere Norge.

– Bardal er sikker

Romøren tror det først blir avgjort i Harrachov hvilke fire hoppere som skal få delta i konkurransene.

– Noen vil ha fordeler, for eksempel er jeg helt sikker på at Bardal skal hoppe. Han setter de ikke ut av laget, sier Romøren.

I forrige VM i skiflygning, som ble arrangert i Vikersundbakken, var det slovenske Robert Kranjec som vant foran Rune Velta som tok sølvet og Martin Koch som tok bronsen.

I lagkonkurransen som Østerrike vant, ble Norge nummer fire. Romøren var den gang med på det norske laget sammen med Fannemel, Velta og Bardal.

– Selvtilliten alltid vært høy

Selv om Romøren har vært ute av landslaget en lengre periode, kan han forsikre at det ikke er noe galt med selvtilliten.

– Selvtilliten min har alltid vært for høy. Den er det ikke noe problem med, sier han.

Siste nytt

 • Norsk travhest med ellevilt løp

  Den norske travhesten Looking Superb vant et storløp i Paris og tjente 800.000 nye kroner lørdag. Tiden 1.10,6 på 2150 meter er det få hester i verden som kan kopiere. Den seks år gamle hingsten har nå tjent 4,1 millioner kroner siden november.

  looking superb
  Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
 • United sikret ligagull

  Manchester Uniteds kvinnelag hadde allerede sikret opprykk til den engelske superligaen, men lørdag sikret de også seriegull etter en knusende 7-0-seier over tabelljumbo Crystal Palace. Lauren James ble firemålsscorer.

  Britain Soccer Womens Championship
  Foto: Anthony Devlin / AP
 • 18-åring matchvinner for City

  Manchester City slo tilbake etter onsdagens mesterliga-exit med å slå Tottenham 1-0 lørdag. Phil Foden (18) scoret sitt første mål i Premier League.

  Et skår i gleden for City var at Kevin De Bruyne tidlig måtte ut med en kneskade.

  X01988
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal