Romøren slo til med kjempehopp

Men Simon Ammann vant hopprennet i Holmenkollen søndag. Bjørn Einar Romøren ble til slutt beste nordmann på sjuende plass.

Video nsps_upload_2010_3_14_14_52_35_665.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se kjempehoppet til Romøren i 1. omgang.

Simon Ammann ledet etter 1. omgang etter et hopp på 135,5 meter. I 2. omgang slo han av på lengden til 124,5 meter - men det holdt likevel til seier i nye Kollen.

Adam Malysz kom på 2. plass. Andreas Kofler, som ble innehaver av den nye bakkerekorden i Holmenkollen (139,5), endte på 3. plass.

Bjørn Einar Romøren ble imidlertid stående med ny bakkerekord i noen minutter med et hopp på 137 meter. Han slo dermed Tommy Ingebrigtsens gamle bakkerekord på 136 meter.

Simon Ammann

Simon Ammann fra Sveits tok nok en seier.

Foto: Scanpix/Reuters

Vanskeligere forhold

Romøren fikk vanskeligere forhold i 2. omgang enn i 1. omgang, og måtte slå av flere meter. Nordmannen hoppet 121,5 meter - en skuffelse i forhold til det flotte førstehoppet - og endte på sjuende plass.

- Det var ufattelig morsomt, og jeg er utrolig fornøyd med arrangementet, sa Romøren til NRK.

Kofler med ny rekord

Rekorden ble altså ikke stående så lenge. Andreas Kofler fra Østerrike dro til med et hopp på hele 139,5 meter (148,3) kun noen minutter senere.

Video nsps_upload_2010_3_14_15_0_53_666.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se Kofler sette bakkerekord.

Også Anders Jacobsen hoppet godt i 1. omgang. Han lå på femte plass etter at han slo til med et fint hopp på 130,5 meter.

Men nok en gang fikk han problemer med å hoppe godt i to omganger, og landet på 116,5 meter i det siste hoppet. Dermed havnet han på 15. plass.

Ljøkelsøy fikk kun en omgang

Anders Bardal ble nummer 11, Tom Hilde nummer 18, Atle Pedersen Rønsen nummer 29 og Andreas Stjernen nummer 30.

Roar Ljøkelsøy fikk ikke hoppe to omganger i sitt siste internasjonale renn.

Siste nytt

 • Mørk herjet i mesterligaen

  Vipers spilte ikke på sitt beste, men kunne likevel relativt greit kontrollere inn til 34-25 og seier mot svenske Sävehof i mesterligaen lørdag.

  Dermed slo de tilbake etter 29-35-nederlaget mot Györ i åpningskampen sist helg.

  Vipers tok tidlig kontroll på kampen hjemme i Kristiansand, og før tre minutter var spilt la Nora Mørk på til 3-0. Mørk endte med tolv mål i kampen.

  Etter at svenskene hang bedre med og reduserte flere ganger, tok Vipers ledelsen 10-5 etter drøye 14 minutter. Derifra ble avstanden holdt på 4-5 mål fram til pause. Da ledet hjemmelaget 15-11.

  – Vi er litt rotete. Vi stresser litt mye, men resultatet er greit nok. Vi må være litt forsiktige med linjespillet. Også må vi få litt mer orden i rekkene begge veiene, sa trener Ole Gustav Gjekstad til Viaplay i pausen.

  Etter pause fortsatte Vipers å ha kontroll, selv om Sävehof på det minste kun var to mål bak etter tre minutter. De siste drøye ti minuttene rykket derimot Vipers virkelig fra og sikret 34-25-seier. (NTB)

  DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Iden forsvarte VM-tittelen

  Gustav Iden var fullstendig overlegen på det avsluttende halvmaratonen med løping, og triatleten forsvarte sitt VM-gull i Ironman 70.3 (halv-Ironman) lørdag.

  Bergenseren passerte målstreken 3.55 minutter foran nærmeste utfordrer, amerikaneren Sam Long, mens bronsevinneren, danske Daniel Bækkegard, var 5.11 bak.

  Kristian Blummenfelt startet bra og var 4.-mann etter svømmingen, men fikk det tungt på sykkeldelen og havnet langt bak.

  – Det føles så godt. Jeg var litt bekymret etter svømmingen, men jeg tok igjen den første gruppen ganske raskt, og det gikk ganske lett i sykkeldelen før jeg satte fart den siste halvtimen, sa Blummenfelt til arrangøren etter konkurransen.

  Gustav Iden
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud avgjorde i norsk favør

  Casper Ruud avgjorde Norges landskamp mot Usbekistan i Davis Cup med seier mot Sanjar Fayziev (6–3, 6–1). Norge vant totalt 3–1.

  Han revansjerte dermed formiddagens tap i double, der Denis Istomin og Fayziev slo Ruud og Viktor Durasovic i strake sett. Ruud og Durasovic vant sine to første single-kamper fredag.

  Davis Cup regnes som et verdensmesterskap i tennis. Hvert år møtes de beste nasjonene i et sluttspill mot slutten av sesongen.

  Seieren mot Usbekistan tar Norge ett steg nærmere sluttspillet i 2022, hvor kun 16 nasjoner slipper til. En ny seier i november vil sikre plass i vårens kvalifisering. Der møtes 24 landslag i avgjørende kamp om tolv sluttspillplasser.

  – Jeg håper selvfølgelig vi får hjemmebane igjen, sier Casper Ruud om den neste kampen.

  De øvrige fire plassene går til årets to finalister, samt at det deles ut to wildcard til tapende nasjoner fra kvalifiseringen. Det norske laget består av Ruud, Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Andreja Petrovic og Felix Nordby.

  Davis Cup:Norge - Usbekistan
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal