Hopp til innhold

Romøren mistet pallplassen

Romøren mistet pallplassen med sitt andre hopp i dag. Dermed var det fritt frem for østerrikerne.

Bjørn Einar Romøren
Foto: Primoz Lovric / SCANPIX

Thomas Morgenstern slo til med 134 meter i første omgang, og landet på 128 i andre omgang. Morgnstern var helt suveren i hopprennet i Granåsen.

Nett-TV: Se Sammendrag

Også de to andre på pallen var Østerrike. Romøren lå på en klar andreplass etter første hoppet, men klarte ikke å følge opp i andre. Dermed gikk både Andreas Kofler og Wolfgang Loitzl forbi.

Tom Hilde ente på sjetteplass.

Kjempehopp av Romøren

Thomas Morgnstern ledet etter første omgang av hopprennet i Granåsen etter et kjempehopp på 134 meter. Bjørn Einar Romøren var nummer to. Romøren hoppet 127 meter, og var 12 poeng bak Morgenstern. De to var klart i teten. Tom Hilde var på delt femteplass etter et hopp på 124 meter.

- Nydelig å ha denne gode følelsen, sa Romøren til NRK. Sloveneren Jernej Damjan var nummer tre med 122,5 poeng, fulgt av østerrikeren Wolfgang Loitzl med 121,3 poeng.

Siste nytt

 • Ruud videre i Wimbledons doubleturnering

  Casper Ruud og William Blumberg vant den utsatte kampen i double mot Nicolas Barrientos og Miguel-Angel Reyes-Varela.

  Settsifrene endte med 4-6, 6-3, 7-6 (7-5), 2-6, 7-6 (10-7) for Ruud og Blumberg fra USA.

  Den nesten tre og en halv time lange kampen ble avgjort med et såkalt «supertiebreak» med første lag til ti poeng.

  Kampen ble stanset på grunn av regn torsdag. Da var stillingen 1-1 i sett og 1-0 i game for Ruud/Blumberg i det tredje og avgjørende settet.

  Fredag var sola tilbake i den engelske hovedstaden, og begge lag holdt egen serve fram til tiebreak. Der vant Ruud og Blumberg 7-5.

  Ruud har kun spilt én doublekamp tidligere denne sesongen. Da var han partner med landsmann Viktor Durasovic i ATP cup i Australia.

  Ruud er ute av singleturneringen i Wimbledon etter tap for Ugo Humbert i 2. runde. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Hamilton fjerner nesepiercing etter konflikt med Formel 1-ledelsen

  Piercing-feiden mellom Lewis Hamilton og Formel 1-topp Niels Wittich er avsluttet etter at Lewis Hamilton tok bort nesepiercingen i forkant av helgens løp.

  Konflikten mellom Hamilton og løpsdirektør i Formel 1, Niels Wittich har pågått siden VM-runden i Australia tidligere denne sesongen. Nå har Hamilton snudd.

  – Det er sykt med alt som foregår i verden at dette er det folk bruker energien sin på, sier han før helgens Grand Prix.

  Årsaken til konflikten handler om at den britiske Formel 1-stjernen har konkurrert med både nesepiercing og øreringer i flere sesonger, til tross for at kroppspiercing har vært forbudt i Formel 1 siden 2004.

  – Jeg har ingen planer om å fjerne dem, sa 37-åringen etter Melbournes Grand Prix.

  Wittich har uttalt at piercingforbudet er innført for å beskytte sjåførene med tanke på at ingenting skal hindre dem i å forlate bilen raskt i en nødssituasjon.

  Det internasjonale motorsportforbundets (FIA) regler sier at «bruk av smykker i form av kroppspiercing eller metall-halskjeder er forbudt under konkurransen og kan derfor kontrolleres før start».

  Hamilton kunne blitt bøtelagt for å fortsette med piercingen. (NTB)

  Britain F1 GP Auto Racing
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Strømsgodset-spiller beklager råkjøring

  Strømsgodtset-spilleren Tobias Gulliksen innrømmer at han torsdag ble tatt for råkjøring i en laserkontroll mellom Drammen og Sande.

  – I går kveld kl. 22.30 tabbet jeg meg ut big time. Jeg tråkket alt for hardt på gassen i noen sekunder på en strekning mellom Drammen og Sande. Jeg ble tatt i politiets laserkontroll og målt til 148 km/t i 70-sonen, skriver han i et Instagram-innlegg.

  18-åringen beklager for hendelsen.

  – Det finnes ingen god nok unnskyldning. Jeg var dum, jeg var uansvarlig. Jeg fortjener straff – og tar den jeg får. Min uforbeholdne unnskyldning går til alle jeg nå skuffer, til alle som synes jeg var en idiot - familien, venner, Godset, fansen. For det var jeg. Unnskyld, skriver han videre.

  Spillerportrett Strømsgodset Toppfotball herrer 2022
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste