NRK Meny
Normal

Romario: – De beste nyhetene jeg har hørt på lenge

Fotballstjerner jubler over at Sepp Blatter nå gir seg som FIFA-sjef.

Romario

JUBLER: Brasilianeren Romario er storfornøyd med at Blatter trekker seg.

Foto: UESLEI MARCELINO / Reuters

Luis Figo

FORNØYD: Luis Figo.

Foto: ZAHEERUDDIN ABDULLAH / AP

Den tidligere brasilianske storscoreren Romario, som nå har blitt politiker og en sterk kritiker av både FIFA og det brasilianske fotballforbundet, jubler på sosiale medier etter Blatters avgang.

Ny æra

– De beste nyhetene jeg har hørt på lenge. At Blatter gir seg representerer en ny æra for verdensfotballen, sier han.

– Hans fall vil komme som en tsunami på hver korrupte leder i forbunder verden over. Vi må sende dem i fengsel, og vi trenger bidrag fra de store idolene, gode sportsledere og fotballelskere, utdyper han.

Den portugisiske tidligere stjernespilleren Luis Figo har selv utfordret Blatters lederrolle og forsøkt å overta lederjobben i FIFA.

Tirsdag sier han at Blatters avgjørelse utgjør en positiv utvikling for fotballen.

– Jeg sa på fredag at det vil komme en endring før eller senere, og her er den.

Twitter-reaksjoner

På Twitter raljeres det over Blatters exit.

Den britiske tidligere storscoreren Gary Lineker koster på seg sarkasme i sin første kommentar på at Blatter trekker seg:

Laster Twitter-innhold

Tidligere Liverpool-midtstopper Jamie Carragher mener Sky Sports må kjenne sin besøkelsestid og få Blatter med som fast inventar på Premier League-programmet Monday Night Football på Sky Sports:

Laster Twitter-innhold

Den tidligere nederlandske superspissen Ruud Gullit er overbevist om at Blatter har hatt en veldig god grunn til å trekke seg:

Laster Twitter-innhold

Mangeårig Manchester United-spiller Gary Neville stiller også spørsmål ved timingen til Blatter:

Laster Twitter-innhold

Den belgiske stopperen Vincent Kompany (Manchester City) mener at situasjonen ikke uten videre er løst selv om Blatter nå trekker seg:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP
 • Hareide frykter stjernefall

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide tok mandag ut troppen til de kommende landskampene mot Slovakia og Wales, men har ingen garanti for at spillerne møter opp.

  Christian Eriksen og de øvrige danske stjernene skal etter planen møte i Bratislava 3. september, men har til gode å komme til enighet med forbundet om en ny landslagsavtale. Avtalen må være på plass 1. september, slik at spillerne rekker å reise til den planlagt samlingen.

  – Landslagskonflikt vil være en katastrofe, sier Hareide til NTB.

  VM fotball 2018, Kroatia - Danmark. 3-2 (straffespark)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd