Romario: – De beste nyhetene jeg har hørt på lenge

Fotballstjerner jubler over at Sepp Blatter nå gir seg som FIFA-sjef.

Romario

JUBLER: Brasilianeren Romario er storfornøyd med at Blatter trekker seg.

Foto: UESLEI MARCELINO / Reuters

Luis Figo

FORNØYD: Luis Figo.

Foto: ZAHEERUDDIN ABDULLAH / AP

Den tidligere brasilianske storscoreren Romario, som nå har blitt politiker og en sterk kritiker av både FIFA og det brasilianske fotballforbundet, jubler på sosiale medier etter Blatters avgang.

Ny æra

– De beste nyhetene jeg har hørt på lenge. At Blatter gir seg representerer en ny æra for verdensfotballen, sier han.

– Hans fall vil komme som en tsunami på hver korrupte leder i forbunder verden over. Vi må sende dem i fengsel, og vi trenger bidrag fra de store idolene, gode sportsledere og fotballelskere, utdyper han.

Den portugisiske tidligere stjernespilleren Luis Figo har selv utfordret Blatters lederrolle og forsøkt å overta lederjobben i FIFA.

Tirsdag sier han at Blatters avgjørelse utgjør en positiv utvikling for fotballen.

– Jeg sa på fredag at det vil komme en endring før eller senere, og her er den.

Twitter-reaksjoner

På Twitter raljeres det over Blatters exit.

Den britiske tidligere storscoreren Gary Lineker koster på seg sarkasme i sin første kommentar på at Blatter trekker seg:

Laster Twitter-innhold

Tidligere Liverpool-midtstopper Jamie Carragher mener Sky Sports må kjenne sin besøkelsestid og få Blatter med som fast inventar på Premier League-programmet Monday Night Football på Sky Sports:

Laster Twitter-innhold

Den tidligere nederlandske superspissen Ruud Gullit er overbevist om at Blatter har hatt en veldig god grunn til å trekke seg:

Laster Twitter-innhold

Mangeårig Manchester United-spiller Gary Neville stiller også spørsmål ved timingen til Blatter:

Laster Twitter-innhold

Den belgiske stopperen Vincent Kompany (Manchester City) mener at situasjonen ikke uten videre er løst selv om Blatter nå trekker seg:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal