NRK Meny
Normal

Rolleskifte for Edvald igjen

Edvald spiller på samtlige strenger som sykkelrytter. I går var det spurteren vi så da han parkerte verdensstjerner som Allan Davis og Filippo Pozatto.

Edvald Boasson Hagen
Foto: DIRK WAEM / AFP

I dag er det Edvald Boasson Hagen i rollen som lead-out-man vi nok kommer til å se igjen. En rolle han spiller like godt på sykkel som Alexander Rybak spiller sin på fele.

Løypeprofil 7. etappe

Den 7. etappen fra Innsbruck i Østerrike til Chiavenna i Italia er 244 km og er ikke vanskeligere enn at sprinterne sitter med. Selv om etappen stiger nærmere 1200 høydemeter på de første 200 km sitter nok Cavendish med - i hvert fall gjør Petachhi det.

Kart over 7. etappe

Dermed går det mot drajobb for Edvald på de siste kilometeren for å gi Cavendish best mulig utgangspunkt i kampen mot Ale-Jet (Petachhi). På de siste 40 km faller etappen 1500 høydemeter. Men er ikke Cavendish
der da rytterne kommer rasende inn i Chiavenna kan Edvald blande seg inn i spurten igjen.

Les: Profiler i Giro d'Italia

Det skjedde ingenting i sammendraget i går når det gjelder de store favorittene. Lance Armstrong som er ute av favorittsjiktet, tapte ytterligere sekunder i går og er nå 4.13 bak di Luca.

Uten spesielle uhell vil heller ikke dagens etappen skille. Det vil nok først inntreffe på 16. mai med målgang i Bergamo. En etappe som passer Edvald veldig bra, men det gjør den
også for di Luca, Garzelli, Pellizotti og Cunego som snart må vise seg fram.

Siste nytt

 • Johnsen på vei til AZ Alkmaar

  Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar ifølge VG. Avisen erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Suveren Lundanes i O-ringen

  Olav Lundanes tok en ny klar seier i den svenske O-ringen. Nå gir han seg i sammenlagtkonkurranse for å forberede seg optimalt til VM senere i sommer.

  EM i orientering.
  Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag