NRK Meny
Normal

Rolleskifte for Edvald igjen

Edvald spiller på samtlige strenger som sykkelrytter. I går var det spurteren vi så da han parkerte verdensstjerner som Allan Davis og Filippo Pozatto.

Edvald Boasson Hagen
Foto: DIRK WAEM / AFP

I dag er det Edvald Boasson Hagen i rollen som lead-out-man vi nok kommer til å se igjen. En rolle han spiller like godt på sykkel som Alexander Rybak spiller sin på fele.

Løypeprofil 7. etappe

Den 7. etappen fra Innsbruck i Østerrike til Chiavenna i Italia er 244 km og er ikke vanskeligere enn at sprinterne sitter med. Selv om etappen stiger nærmere 1200 høydemeter på de første 200 km sitter nok Cavendish med - i hvert fall gjør Petachhi det.

Kart over 7. etappe

Dermed går det mot drajobb for Edvald på de siste kilometeren for å gi Cavendish best mulig utgangspunkt i kampen mot Ale-Jet (Petachhi). På de siste 40 km faller etappen 1500 høydemeter. Men er ikke Cavendish
der da rytterne kommer rasende inn i Chiavenna kan Edvald blande seg inn i spurten igjen.

Les: Profiler i Giro d'Italia

Det skjedde ingenting i sammendraget i går når det gjelder de store favorittene. Lance Armstrong som er ute av favorittsjiktet, tapte ytterligere sekunder i går og er nå 4.13 bak di Luca.

Uten spesielle uhell vil heller ikke dagens etappen skille. Det vil nok først inntreffe på 16. mai med målgang i Bergamo. En etappe som passer Edvald veldig bra, men det gjør den
også for di Luca, Garzelli, Pellizotti og Cunego som snart må vise seg fram.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal