Hopp til innhold

Superveteran kan bli tvunget til å legge opp

Norsk ishockeys «grand old man» - Tommy Jakobsen (39) - har røket korsbåndet. Mandag kan han legge skøytene på hylla for godt.

Tommy Jakobsen

Tommy Jakobsens karriere kan gå mot slutten etter at han skadet kneet alvorlig torsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det sier mannen med flest mesterskapskamper av alle bak seg til NRK fredag kveld.

- Avgjøres mandag

- Jeg fikk en smell mot Stavanger i går, og det er alvorlig. Korsbåndet er av, og det er noe med den bakre del av menisken som ikke er som det skal være.

- Jeg skal til legetime på Olympiatoppen mandag, så får vi ta en avgjørelse etter det, sier superveteranen.

- Godt rustet

Jakobsen spilte sitt 18. ishockey-VM tidligere i år. Han kan få sitt 19. VM dersom han fortsetter som ishockeyspiller til april/mai 2011. Akkurat nå er det imidlertid ikke VM som opptar Lørenskog-spillerens tanker aller mest.

- Jeg er i Lørenskog, og har familie og to barn. Det kommer et liv også etter ishockeyen, sier han.

Roy Johansen

Landslagssjef Roy Johansen.

Foto: NRK

Landslagssjef Roy Johansen er klar på at Jakobsen er en mann han vil ha med seg videre for Norge.

- Han har jo hatt problemer med knærne før, og klart å spille videre med skinne. Er det noen som klarer å takle noe slikt, så er det Tommy. Han er godt rustet. Men uansett hva som skjer på mandag, har jeg forståelse for det valget han måtte ta, sier landslagssjefen til NRK.

Ikke overrasket

39-åringen, som i en årrekke har vært landslagskaptein for Norge, sier han ikke er veldig overrasket over at korsbåndet er røket. Han har røket det i begge knærne før, og får det smalt torsdag var korsbåndet hans relativt skralt, ifølge ham selv.

- Det hang bare igjen noen slintrer der, etter tidligere smeller. Akkurat nå er det menisken og det at kneet er fylt med væske som er mest plagsomt. Men vi får se hva legene finner ut på mandag, sier Jakobsen.

Siste nytt

 • Uno-X-rytter imponerte: På pallen i Dauphiné

  Fjorårets Tour de France-vinner Jonas Vingegaard tok en suveren soloseier på den femte etappen i Critérium Dauphiné. Et drøyt halvminutt bak kom det en mindre gruppe som spurtet om de gjenværende plassene på podiet.

  Der viste norske Tobias Halland Johannessen seg frem. Tidligere verdensmester Julian Alaphilippe klarte akkurat å slå Johannessen i spurten, men nordmannen tok med seg en svært fin tredjeplass.

  Det er 23-åringens første pallplass for sesongen.

  Johannessen blir etter alle solemerker en av de viktigste rytterne til Uno-X i sommerens Tour de France, hvor laget deltar for første gang.

  Rittet avsluttes søndag.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Tuva Åserud / NTB
 • Svimlet på startstreken - så tok nordmannen VM-gull

  Stian Hovind Angermund (36) ble torsdag verdensmester i fjelløp.

  – Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det var et virkelig tøft løp, da er det deilig å klare målet jeg hadde satt meg, sier han til NRK.

  På engelsk kalles det VM i «mountain and trail running», mens det på norsk kan oversettes med fjell- og terrengløp. Arrangøren opererer med en lengde på den korte løypa på 40 kilometer.

  Angermund klokket inn på 4 timer og 19 minutter i Innsbruck-Stubai, og han slo annenmann Thomas Roach fra Storbritannia med 2.18 minutter.

  For å klare det måtte nordmannen grave dypt.

  – Jeg var meget langt nede i kjelleren i dag. Jeg følte meg dårlig på start. Jeg var svimmel og følte at jeg skulle gå i bakken. Heldigvis bedret det seg etter hvert og jeg fikk en luke halvveis. Jeg måtte gi alt for å holde de andre bak meg, forteller han.

  Italieneren Luca Del Pero tok bronsen med 3.04 minutter opp til vinneren fra Norge. (NRK/NTB)

  Stian Hovind Angermund
  Foto: Norsk Friidrett
 • Granerud dropper sommer-EM

  Verdenscupvinner Halvor Egner Granerud er ikke med i den norske hopptroppen til European Games i Krakow, som arrangeres i perioden 27. juni til 1. juli. Årsaken er fallet på trening i Lysgårdsbakken tirsdag.

  – Han er forslått og får ikke trent som normalt, og derfor har han selv valgt å ikke delta, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

  Norge stiller med åtte utøvere.

  Kvinner: Anna Odine Strøm, Thea Minyan Bjørseth, Eirin Kvandal og Kjersti Græsli.

  Menn: Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Marius Lindvik og Bendik Jakobsen Heggli.

  Det skal gjennomføres totalt fem hoppkonkurranser i anleggene i Zakopane.

  Halvor Granerud
  Foto: Frode Søreide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste