Hopp til innhold

Superveteran kan bli tvunget til å legge opp

Norsk ishockeys «grand old man» - Tommy Jakobsen (39) - har røket korsbåndet. Mandag kan han legge skøytene på hylla for godt.

Tommy Jakobsen

Tommy Jakobsens karriere kan gå mot slutten etter at han skadet kneet alvorlig torsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det sier mannen med flest mesterskapskamper av alle bak seg til NRK fredag kveld.

- Avgjøres mandag

- Jeg fikk en smell mot Stavanger i går, og det er alvorlig. Korsbåndet er av, og det er noe med den bakre del av menisken som ikke er som det skal være.

- Jeg skal til legetime på Olympiatoppen mandag, så får vi ta en avgjørelse etter det, sier superveteranen.

- Godt rustet

Jakobsen spilte sitt 18. ishockey-VM tidligere i år. Han kan få sitt 19. VM dersom han fortsetter som ishockeyspiller til april/mai 2011. Akkurat nå er det imidlertid ikke VM som opptar Lørenskog-spillerens tanker aller mest.

- Jeg er i Lørenskog, og har familie og to barn. Det kommer et liv også etter ishockeyen, sier han.

Roy Johansen

Landslagssjef Roy Johansen.

Foto: NRK

Landslagssjef Roy Johansen er klar på at Jakobsen er en mann han vil ha med seg videre for Norge.

- Han har jo hatt problemer med knærne før, og klart å spille videre med skinne. Er det noen som klarer å takle noe slikt, så er det Tommy. Han er godt rustet. Men uansett hva som skjer på mandag, har jeg forståelse for det valget han måtte ta, sier landslagssjefen til NRK.

Ikke overrasket

39-åringen, som i en årrekke har vært landslagskaptein for Norge, sier han ikke er veldig overrasket over at korsbåndet er røket. Han har røket det i begge knærne før, og får det smalt torsdag var korsbåndet hans relativt skralt, ifølge ham selv.

- Det hang bare igjen noen slintrer der, etter tidligere smeller. Akkurat nå er det menisken og det at kneet er fylt med væske som er mest plagsomt. Men vi får se hva legene finner ut på mandag, sier Jakobsen.

Sportsnyheter

City

City beklager angrep på Villa-keeper etter ligaseieren

Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

Siste nytt

 • Frisk Sørloth tross tap

  Alexander Sørloth herjet med Atlético Madrid-forsvaret i en omgang, men fikk ikke uttelling. Real Sociedad måtte tåle 1-2-tap i sesongens siste kamp.

  Hjemmelaget var klart best i første omgang og burde ha ledet ved pause. Sørloth serverte Rafinha to kjempesjanser som ble misbrukt. Nordmannen burde også hatt straffespark da han ble felt, men dommeren fikk ikke med seg at han ble sparket på foten.

  Etter sidebytte var det helt andre takter fra Atlético, og Rodrigo de Paul scoret ledermålet med en suser i krysset før Angel Correa skrudde inn 2-0.

  Sørloth ble byttet ut i det 72. minutt og endte med fire seriemål på 33 kamper i leieoppholdet.

  Innbytter Jon Guridi reduserte på overtid i styrtregnet, men Atlético berget seieren.

  LaLiga - Real Sociedad v Atletico Madrid
  Foto: VINCENT WEST / Reuters
 • Retzius satt norsk rekord i stav

  Lene Retzius svingte seg over 4,52 da hun vant stavkonkurransen i italienske Grosseto søndag, og dermed forbedret hun sin norske rekord med en centimeter.

  Hun hadde ifølge friidrett.no god klaring på høyden og viste at hun har mer inne.

  Hun innledet konkurransen på 4,22 og gikk over i første forsøk. Hun trengte to forsøk på 4,32, men bare ett på 4,42. Deretter sto hun over 4,47 før hun klarte rekordhøyden i første forsøk.

  Retzius prøvde seg også på 4,57, men det var for høyt søndag.

  Lene Onsrud Retzius
  Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters
 • Norge fikk bank av Sverige

  Norge fikk ingenting gratis av et allerede kvartfinaleklart Sverige, som ikke ga seg før det sto hele 7-1. Dermed er kvartfinalehåpet ute for Norge, som allerede hadde sikret plass i neste års VM ettersom Storbritannia ikke lenger kan ta dem igjen. Tobias Fladeby scoret Norges mål, mens fire av de svenske scoringene kom i overtall, skriver NTB.

  Sverige
  Foto: JUSSI NUKARI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste