Hopp til innhold

Overlykkelig etter å ha herjet med rivalene: – Et perfekt løp

Marte Olsbu Røiseland reiser til Beijing som en soleklar gullkandidat etter en real oppvisning i sitt siste renn før OL. Det ble 20 treff og suveren seier i Ruhpolding.

yXw0czc-PU0

FLAGGFEIRING: Marte Olsbu Røiseland viste fram sitt ekstreme potensial i OL-generalprøve.

Foto: Matthias Schrader / AP

Jeg er så glad. Det var et perfekt løp og at det skulle belønnes med seier ... Jeg har liksom aldri lyktes i Ruhpolding før den helga her og nå kan jeg virkelig krysse det av lista, at det har jeg nå. Og det føles så godt. Det var så moro, sier en strålende fornøyd Røiseland til NRK.

Har du noen gang levert et bedre renn enn det her?

Det er vanskelig å si, men dette må være et av de beste, i hvert fall. Smart gått i starten, bra skyting og jeg disponerte kreftene veldig bra, så dette tar jeg med meg inn mot OL, sier hun.

Hva betyr det for selvtilliten?

Det bety litt. Nå kan jeg ta en liten ferie med god samvittighet. Nå skal jeg kose meg på høydesamling og bare nyte dagene vi har i Europa før vi reiser. Men samtidig, når vi kommer til OL, er det blanke ark igjen, så jeg får ta vare på dette nå, og så vet jeg at i morgen er dette nullstilt.

STRÅLENDE FORNØYD: Marte Olsbu Røiseland.

Imponerte kommentatorene

For en skyting! For en utøver! Det er ren og skjær verdensklasse, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da den norske skiskytterstjernen gikk ut i klar ledelse etter tre skytinger på søndagens jaktstart i Ruhpolding.

Da hadde hun skutt 15 treff på 15 skudd. Så fylte hun også på siste stående.

Mest imponert er NRKs kommentatorer over prestasjonene på liggende skyting, som har vært Røiselands største utfordring.

Så mange ganger du og jeg, Ola Lunde, har sukket litt over liggendeskytingen til Marte Olsbu Røiseland. Men i år går dette som en drøm, sa Stabrun Smith etter ti gode liggtreff søndag.

TI TREFF: Marte Olsbu Røiseland traff med alle de ti skuddene liggende. Det har ikke alltid vært en selvfølge.

Tok flagget

I mål var hun 20,8 sekunder foran svenske Elvira Öberg på andreplass og 32,4 sekunder foran Hanna Øberg.

– Dette er et superløp. Dette er et av hennes beste løp i karrieren, fastslår Stabrun Smith.

Det er helt enormt, det hun leverer, fastslår Ola Lunde.

Trener og ektemann Sverre Røiseland mener også at kona aldri har vært bedre.

Ikke som skiskytter. Hun leverer gang på gang på standplass og er offensiv og bestemt, og jeg synes hun gikk veldig godt i løypa også i dag. Så det nærmer seg en storform, ja, jeg tror det, sier han til NRK.

Marte Olsbu Røiseland hadde så god tid at hun kunne roe ned mot slutten og gå i mål med det norske flagget. Så lett regner hun ikke med å få det i Beijing.

– Jeg liker de sisterundene. Jeg hadde en sånn sisterunde i Oberhof og en sånn sisterunde her. Det blir hardt når man skal fighte for noe på slutten igjen nå, så jeg må bare nyte det nå og tenke at det skjer ikke så ofte, så jeg må ta vare på de øyeblikkene, og så vet jeg at det er hardere sisterunder i vente. Det er jeg helt sikker på, sier hun til NRK.

TOK FLAGGET: Marte Olsbu Røiseland hadde tid til å hente et norsk flagg på vei mot seieren i Ruhpolding.

Tar «ferie»

Dette var Røiselands sjette individuelle verdenscupseier denne sesongen. Det samt at hun tok fem gull og totalt sju medaljer sist det var et mesterskap i høyden, VM i Anterselva i 2020 – gjør henne til en av Norges største gullhåp i OL i Beijing.

Røiseland står altså over verdenscupen i Anterselva neste uka og prioriterer rolig trening i Lavaze.

Nå kan jeg ta en liten ferie med god samvittighet. Nå skal jeg kose meg på høydesamling og bare nyte dagene vi har i Europa før vi reiser. Men samtidig, når vi kommer til OL, er det blanke ark igjen, så jeg får ta vare på dette nå, og så vet jeg at i morgen er dette nullstilt, sier hun.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste