Hopp til innhold

Seirende Røiseland trøstet gråtkvalt lagvenninne etter marerittrenn

Alt stemte for Marte Olsbu Røiseland som gikk seg opp tolv plasser og vant i Östersund. Men for flere av lagvenninnene hennes ble jaktstarten fryktelig tung.

Biathlon, IBU World Cup, day 8, Women's 10 km Pursuit

GA TRØST: Marte Olsbu Røiseland var raskt borte hos lagvenninne Ida Lien etter blomsterseremonien.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

– Jeg er kjempefornøyd. Det var hardt, tungt og et skikkelig sliteløp, men i dag følte jeg at jeg vant på pur vilje, sier Røiseland etter sesongens første verdenscupseier.

Hun var en av mange som kjempet om seieren da løperne skulle skyte for fjerde og siste gang på den usedvanlig spennende jaktstarten.

Med fullt hus gikk hun likt ut sammen med to franske løpere og Lisa Theresa Hauser fra Østerrike, men ingen klarte å holde farten til Røiseland på sisterunden.

– Vi vel var åtte stykker som var inne på siste skyting. Alle kunne vinne og det var utrolig kult, i alle fall når tre skyter fullt. Og så er jeg selvfølgelig veldig glad for at jeg gikk seirende ut, sier seierskvinnen.

HOLDT HODET KALDT: Marte Olsbu Røiseland leverte sterk skyting på standplassen i Östersund og var feilfri på siste serie.

Totalsprekk for Lien

For flere av hennes norske lagvenninner ble det derimot en tøff dag. Aller tyngst var det nok for Ida Lien, som sprakk fullstendig på siste skyting med fire bom. Med åtte bom totalt endte hun helt nede på 58. plass.

– Det er ikke gøy i dag. For det første blir det altfor mye bom. Jeg kommer veldig skjevt ut fra start og så klarer jeg ikke å ta meg sammen, så på siste er det bare kollaps, sier Lien med tårer i øynene.

Biathlon, IBU World Cup, day 7, training
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Da Lien var på vei ut fra hennes fjerde strafferunde etter siste skyting så hun Røiseland gå i mål. Fem og et halvt minutt senere kom hun selv over målstreken. Nedbrutt etter egne prestasjoner ble hun trøstet av jaktstartvinneren.

Jeg skal innrømme at jeg har felt noen tårer allerede. Selvfølgelig går det veldig utover en, men jeg tenker at det må være lov å være skuffa en halvtimes tid. Så får jeg bare glemme det og glede meg over Marte i stedet, sier Lien.

Eckhoff sliter med føret

For fjorårets verdenscupvinner ble det heller ingen god dag. I sporet var Tiril Eckhoff halvannet minutt treigere enn franske Justine Braisaz-Bouchet som hadde beste langrennstid. Med fire bom ble Eckhoff til slutt nummer 28.

– Noe er galt med Tiril Eckhoff i sporet, også i dag. I sum bør dette være grunn til bekymring, sier Stabrun Smith.

Eckhoff var åpenbart skuffet da hun ble intervjuet etter målgang.

Jeg sliter litt på dette føret dessverre. Vi har verdens beste smøreteam, men kanskje ikke dette føret er det vi er best på.

Er det grunn til bekymring?

Jeg vet ikke. Jeg tror det er en kombo. Jeg er ikke i min beste form og det er ikke enkelt der ute i dag. Selvfølgelig er jeg litt bekymret, men jeg tror jeg har trent godt i år og alt skal tilsi at jeg har gjort det, så jeg håper det snur.

Biathlon, IBU World Cup, day 6, Women's 7,5 km sprint

STEMMER IKKE: Tiril Eckhoff har fått en tung start på årets sesong.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på en 15. plass med én bom. Hun gikk seg opp hele 20 (!) plasser.

Jeg er veldig fornøyd med skiskytterløpet mitt. At jeg fikk til ståendeskytingen i dag, hjalp veldig på selvtilliten, sier Tandrevold og fortsetter:

Den største boosten var at Marte tok seieren i dag. Det tror jeg var skikkelig bra for laget før stafetten i morgen og for hele gruppa etter at vi hadde en litt dårlig sprint hele gjengen. Det var ekstra morsomt med norsk på toppen av pallen i dag. Det trengte vi.

Marte Olsbu Røiseland etter jaktstarteseieren

KARRIERENS TIENDE: Marte Olsbu Røiselands seier på jaktstarten er hennes tiende verdenscupseier.

Foto: Fredrik Sandberg / AP

Sportsnyheter

Kilde kastet hanskene i sinne etter VM-sølv: – Er det mulig?

Aleksander Aamodt Kilde leverte et knallsterkt renn og så ut til å gå mot VM-gull i franske Courchevel. Men så dukket en kanadisk overraskelse opp.

Siste nytt

 • Norges bronsevinner forlot pallen for tidlig: – Ikke vant til slike ting

  Kajsa Vickhoff Lie (24) innrømmer novisetakter på VM-podiet etter bronsen i super-G. Hun begynte å gå lenge før seremonien var over.

  Episoden i målområdet i Méribel var helt uskyldig. Bærumsalpinisten tuslet ikke mange meter før hun oppdaget glippen.

  Den oppsto før både gaver og blomster var delt ut. Heller ikke Italias nasjonalsang til ære for nybakt verdensmester Marta Bassino var avspilt.

  – Jeg er ikke vant til slike ting og trodde at det var ferdig. Jeg må få litt mer erfaring, sa Vickhoff Lie lattermildt til NTB onsdag kveld.

  (NTB)

  Kajsa Vickhoff Lie
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Zuccarello med assist og tap i møte med gamleklubben

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild var aldri i nærheten av seier da laget besøkte Dallas Stars. Nordmannen noterte seg likevel for én assist.

  Den første perioden ble målløs, men med en pangåpning på andre periode ledet Stars 3–0 etter halvspilt periode.

  Zuccarellos rekkekamerat Joel Erikson Ek reduserte mot slutten av perioden etter en assist fra nordmannen, men reduseringen hjalp lite.

  I kampens tredje og siste periode holdt Dallas-keeper Jake Oettinger buret rent, og litt over to minutter før slutt kunne Roope Hintz sette pucken i åpent mål ettersom Wild hadde tatt ut sin keeper.

  Wild ligger nå på en niende plass i Western Conference. (NTB)

  Zuccarello
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • Fulham tok siste plass i FA-cupens åttedelsfinale

  Fulham vant 3-2 borte over Sunderland i onsdagens omkamp i FA-cupen og tok siste plass i åttedelsfinalen. Der venter Leeds. Harry Wilson, Andreas Pereira og Layvin Kurzawa var målscorerne til London-laget, mens Jack Clarke og Jewison Bennette sørget for målene til Sunderland.

  – Vi har jobbet hardt for å nå dette nivået og skape en vinnermentalitet. Med ni endringer i laget visste vi at det ikke ville bli vår beste kamp, men jeg er fornøyd, sa Fulham-manager Marco Silva, som måtte se kampen fra tribuneplass på grunn av en disiplinærstraff.

  Fulham-jubel
  Foto: Owen Humphreys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste