Seirende Røiseland trøstet gråtkvalt lagvenninne etter marerittrenn

Alt stemte for Marte Olsbu Røiseland som gikk seg opp tolv plasser og vant i Östersund. Men for flere av lagvenninnene hennes ble jaktstarten fryktelig tung.

Biathlon, IBU World Cup, day 8, Women's 10 km Pursuit

GA TRØST: Marte Olsbu Røiseland var raskt borte hos lagvenninne Ida Lien etter blomsterseremonien.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

– Jeg er kjempefornøyd. Det var hardt, tungt og et skikkelig sliteløp, men i dag følte jeg at jeg vant på pur vilje, sier Røiseland etter sesongens første verdenscupseier.

Hun var en av mange som kjempet om seieren da løperne skulle skyte for fjerde og siste gang på den usedvanlig spennende jaktstarten.

Med fullt hus gikk hun likt ut sammen med to franske løpere og Lisa Theresa Hauser fra Østerrike, men ingen klarte å holde farten til Røiseland på sisterunden.

– Vi vel var åtte stykker som var inne på siste skyting. Alle kunne vinne og det var utrolig kult, i alle fall når tre skyter fullt. Og så er jeg selvfølgelig veldig glad for at jeg gikk seirende ut, sier seierskvinnen.

HOLDT HODET KALDT: Marte Olsbu Røiseland leverte sterk skyting på standplassen i Östersund og var feilfri på siste serie.

Totalsprekk for Lien

For flere av hennes norske lagvenninner ble det derimot en tøff dag. Aller tyngst var det nok for Ida Lien, som sprakk fullstendig på siste skyting med fire bom. Med åtte bom totalt endte hun helt nede på 58. plass.

– Det er ikke gøy i dag. For det første blir det altfor mye bom. Jeg kommer veldig skjevt ut fra start og så klarer jeg ikke å ta meg sammen, så på siste er det bare kollaps, sier Lien med tårer i øynene.

Biathlon, IBU World Cup, day 7, training
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Da Lien var på vei ut fra hennes fjerde strafferunde etter siste skyting så hun Røiseland gå i mål. Fem og et halvt minutt senere kom hun selv over målstreken. Nedbrutt etter egne prestasjoner ble hun trøstet av jaktstartvinneren.

Jeg skal innrømme at jeg har felt noen tårer allerede. Selvfølgelig går det veldig utover en, men jeg tenker at det må være lov å være skuffa en halvtimes tid. Så får jeg bare glemme det og glede meg over Marte i stedet, sier Lien.

Eckhoff sliter med føret

For fjorårets verdenscupvinner ble det heller ingen god dag. I sporet var Tiril Eckhoff halvannet minutt treigere enn franske Justine Braisaz-Bouchet som hadde beste langrennstid. Med fire bom ble Eckhoff til slutt nummer 28.

– Noe er galt med Tiril Eckhoff i sporet, også i dag. I sum bør dette være grunn til bekymring, sier Stabrun Smith.

Eckhoff var åpenbart skuffet da hun ble intervjuet etter målgang.

Jeg sliter litt på dette føret dessverre. Vi har verdens beste smøreteam, men kanskje ikke dette føret er det vi er best på.

Er det grunn til bekymring?

Jeg vet ikke. Jeg tror det er en kombo. Jeg er ikke i min beste form og det er ikke enkelt der ute i dag. Selvfølgelig er jeg litt bekymret, men jeg tror jeg har trent godt i år og alt skal tilsi at jeg har gjort det, så jeg håper det snur.

Biathlon, IBU World Cup, day 6, Women's 7,5 km sprint

STEMMER IKKE: Tiril Eckhoff har fått en tung start på årets sesong.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på en 15. plass med én bom. Hun gikk seg opp hele 20 (!) plasser.

Jeg er veldig fornøyd med skiskytterløpet mitt. At jeg fikk til ståendeskytingen i dag, hjalp veldig på selvtilliten, sier Tandrevold og fortsetter:

Den største boosten var at Marte tok seieren i dag. Det tror jeg var skikkelig bra for laget før stafetten i morgen og for hele gruppa etter at vi hadde en litt dårlig sprint hele gjengen. Det var ekstra morsomt med norsk på toppen av pallen i dag. Det trengte vi.

Marte Olsbu Røiseland etter jaktstarteseieren

KARRIERENS TIENDE: Marte Olsbu Røiselands seier på jaktstarten er hennes tiende verdenscupseier.

Foto: Fredrik Sandberg / AP

Siste nytt

 • Vanskeleg runde for Hovland

  Viktor Hovland gjekk andrerunden i europeatour-turneringa i Abu Dhabi to slag over par, og greidde dermed ikkje å følgje opp den sterke opningsrunden torsdag.

  Likevel låg Hovland på andreplass då han var ferdig med fredagsrunden, med seks slag under par. Det er tre bak leiande Scott Jamieson, men han er blant dei mange som enno ikkje er i gang med dagens runde.

  Hovland fekk bogey på sitt andre hol, følgde opp med ein birdie, så kom ny bogey. På resten av runden fekk han ein bogey, resten var på par.

  Espen Kofstad låg på par før dagens runde. Men han låg tre slag over par halvveges. Han er enno ikkje ferdig, men ligg an til å ikkje greie kutten, og får i så fall ikkje vere med i avslutta laurdag og søndag.

  Viktor Hovland
  Foto: Kamran Jebreili / AP
 • Real vidare, Barcelona ute

  Real Madrid sleit seg vidare til kvartfinalen i den spanske cupen, medabn Barcelona blei slått ut.

  Real var ille ute i åttedelsfinalen, dei også. Mot Elche blei Marcelo utvist i første ekstraomgang, og Elche tok leiinga 1-0 på frisparket som følgde.

  Men i andre ekstraomgang sytte Isco og Eden Hazard for at Real vann 2-1 over heimelaget.

  Ekstraomgngar blei det også i Bilbao, der Athletic slo Barcelona 3-2. Bilbao leia både 1-0 og 2-1, med Pedri utlikna tre minutt på overtid. Iker Muniain sikra Athletic sigeren på straffe i slutten av første ekstraomgang.

  Real Madrid jubler
  Foto: PABLO MORANO / Reuters
 • Liverpool klare for ligacupfinalen

  Liverpool trakk det lengste strået da de slo Arsenal 2-0 på Emirates Stadium.

  Det skjedde etter to scoringer av Diogo Jota. Portugiseren scoret to flotte mål, da han først leverte en sterk soloprestasjon som endte i scoring.

  Deretter chippet han lekkert over Ramsdale og satte 2-0 til gultrøyene for anledningen.

  Martin Ødegaard var med på start, og til tross for at han leverte en god kamp kunne han ikke gjøre noe med Liverpools avansement til ligacupfinalen.

  I finalen venter Chelsea, som slo ut Tottenham over to kamper.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Matt Dunham / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal