Røiseland tapte nervepirrende sekundstrid mot Öberg – pallen glapp etter norsk kaosstafett

Det ble en rotete stafett for de norske skiskytterkvinnene i Östersund med fall, strafferunde og klønete lading. Men pallen så lenge ut til å være innen rekkevidde.

Spurtoppgjør

MÅLFOTO: Det ble et intenst spurtoppgjør mellom Røiseland og Öberg om tredjeplassen. Svensken viste seg å ha det beste innslaget.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

– Vi gjør jo ikke en optimal stafett. Vi tapte tredjeplassen og det tar jeg på min kappe, sier Marte Olsbu Røiseland etter den sure fjerdeplassen.

Det var ingenting å gjøre med suverene Frankrike på kvinnenes stafett, men pallen var likevel helt åpen da Hviterussland, Norge, Sverige og Tyskland gikk ut fra siste skyting.

Med et lite forsprang holdt hviterussiske Hanna Sola unna på sisterunden, og den siste pallplassen skulle gjøres opp mellom Norge og Sverige.

Spurtoppgjør

Etter et nervepirrende oppløp og spurt mellom Røiseland og Hanna Öberg måtte det målfoto til for å skille de to – og den viste av Sverige vant landskampen og den siste pallplassen.

– Jeg trodde jeg kunne ta henne i spurten. Jeg fikk testet meg mot Elvira (lillesøster Öberg) i går, og når jeg kan ta henne kan jeg ta hvem som helst, forteller Hanna Öberg.

Røiseland smilte ikke fullt så bredt.

– Det er jo kjedelig. Jeg gjorde veldig mye riktig i dag, men oppløpet skulle jeg gjerne gjort om igjen, sier hun.

– Trodde du da du gikk ut fra siste skyting at du skulle havne utenfor pallen?

– Jeg vet jo at Hanna er sterk, og at hun biter seg fast. Så jeg prøvde å riste henne av meg flere ganger og prøvde på noen smårykk her og der i løypa, men hun hang fast. Da ble det målfoto og vi tapte.

Kalkenberg falt

Emilie Kalkenberg fikk tillit på Norges første etappe og brukte kun ett ekstraskudd på skytebanen. Men i løypa trøblet hun, for på vei ut fra standplass etter liggende skyting snublet hun og falt fra tredjeplass til trettende.

– Jeg kasta bort mye tid på at jeg kløna det til og gikk på trynet. Jeg tapte ikke så mye tid på selve fallet, men jeg var så stiv etterpå og da går det noen sekunder i sporet, sier Kalkenberg selv.

– Med det fallet er det en super etappe av Kalkenberg, mente Ola Lunde.

Strafferunde på Eckhoff

Med en luke opp til Russland på 19 sekunder ble Tiril Eckhoff sendt ut på andre etappe og gikk hardt ut i sporet, men på stående skyting fikk hun store problemer.

Hun sleit med å få ned den midterste blinken og måtte til slutt ut i strafferunden. Dermed havnet hun mer enn minuttet bak.

– Jeg ødela ganske mye på den skytinga. Vi tapte jo ett minutt så det var ikke ideelt. Det var mye positivt før det, men på det ekstraskuddet rister jeg som et løvblad. Som en ristet toast, forteller Eckhoff.

Tandrevold sleit med ladingen

Heldigvis for Norge unngikk Ingrid Landmark Tandrevold strafferunden på sin etappe, men hun tapte tid på liggende skyting.

– Jeg gjorde en dårlig lading og mistet et skudd, så det var irriterende å bruke tid på, sier Tandrevold.

Totalt sett gikk hun likevel en god etappe i den bitende kulda, selv om hun ikke klarte å følge tempoet til de aller beste i sporet. Med franske Julia Simons superetappe tapte Norge ytterligere, og Røiseland ble sendt ut på fjerdeplass halvannet minutt bak Frankrike.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Gabrielsen ferdig i Toulouse

  Midtstopper Ruben Gabrielsen er enig med den franske fotballklubben Toulouse om å terminere kontrakten.

  Det opplyser klubben på sin nettside. I en kort melding takker klubben Gabrielsen for innsatsen.

  Gabrielsen har vært på lån i FC København i høstsesongen. Midtstopperen kom til Toulouse for to år siden. Nå kan han forhandle fritt med andre klubber om neste steg i sin fotballkarriere.

  Trening med landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Målløst for Sørloth og Real Sociedad

  Real Sociedad og Getafe spilte 0-0 i spansk toppliga søndag. Alexander Sørloth spilte en drøy time for vertene.

  Sørloth startet kampen for Sociedad, men markerte seg ikke stort. han ble byttet ut etter en times spill. Dermed gikk han målløs av banen i sin 15. ligakamp for sesongen. Han har scoret ett mål for Sociedad i ligaen så langt. Det målet kom i 2-2-kampen mot Atlético Madrid i oktober.

  Nordmannen scoret imidlertid mot Atlético for noen dager siden og bidro til at laget avanserte fra åttedelsfinalen i cupen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal