Hopp til innhold

Fortviler over skytetrøbbel: – Er i en ond sirkel

Samtidig som Marte Olsbu Røiseland slo knockout på konkurrentene på jaktstarten og kan ta på seg den gule ledertrøya for første gang, fortviler lagvenninnene over de uforklarlige skyteproblemene.

maoUixkUXWw

FRUSTRERTE: Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff har trøbbel på standplass om dagen.

Foto: Berit Roald / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

– Det betyr veldig mye. Jeg har hatt en bra start på sesongen, men manglet en seier og å stå øverst. Det har motivert meg veldig, sier Røiseland like etter målgang.

Hun startet som nummer fire, 25 sekunder bak hviterussiske Dzinara Alimbekava i tet. Røiseland åpnet hard i sporet, og til tross for én bom på første skyting pluss én bom på siste, gikk hun først ut på sisterunden med hviterusseren hakk i hæl.

KNOCKOUT: Fra startnummer fire gikk Røiseland fra konkurrentene og inn til vinterens første individuelle seier.

– Hun skyter nesten for bra, og sikter nesten ikke på siste skuddet. Jeg tror hun har full kontroll, og så glemmer hun å gjøre jobben 100 prosent, mener NRKs ekspert Emil Hegle Svendsen.

– Jeg holdt på å ødelegge det på siste stående, men skiene var fantastiske. Smørerne har gjort en vanvittig god jobb, så jeg kjente allerede på starten at «i dag var dagen», forteller Røiseland.

0WL-vVB7cP0

BEST: Røiseland hadde tredje beste langrennstid og kun to bom på jaktstarten.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Leder for første gang

Med fantastiske ski suste hun gjennom strafferunden, og den hviterussiske konkurrenten var sjanseløs på sisterunden mot den norske VM-dronningen.

Røiseland kunne dermed gå i mål i ensom majestet foran Alimbekava og franske Julia Simon.

Seieren gjør at Røiseland leder verdenscupen sammenlagt for første gang i karrieren.

RswYfMTyR5o

FULLE HUS: Knotten bommet ikke én gang på jaktstarten og klatret fra 16. til 5. plass.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Det er veldig godt og første gang jeg får ha et gult startnummer. Jeg gleder meg allerede til neste helg og skal nyte det.

– Det er så fortjent. Det er så godt for laget og godt for Marte. Vi vet at hun er god for seier, og det viser hun i dag, sier Karoline Knotten som selv skjøt feilfritt og gikk inn til en sterk femteplass.

Eckhoff og Tandrevold skuffet

Tiril Eckhoff hadde det beste utgangspunktet av de norske på jaktstarten, og gikk ut ni sekunder bak Alimbekava. Men Eckhoff fikk store problemer allerede på første skyting, og måtte gå tre strafferunder.

– Hva skjedde med Tiril der?, lurte NRKs ekspert Ola Lunde etter tre bom under helt vindstille forhold.

– Jeg sliter litt med liggendeskytingen om dagen. Det sitter ikke i det hele tatt, og jeg bruker lang tid og bommer. Det er dritt egentlig, sier Eckhoff.

Hun forklarer at «lufta går ut av ballongen» når hun svikter på skytebanen uten å helt vite hvorfor.

– Det er litt ulikt meg, for jeg pleier å ha en ganske god liggendestilling. Jeg har ikke skutt sånn på år og dag, og må tilbake til basic, sier hun.

MARERITTSTART: Tiril Eckhoff åpnet jaktstarten med tre bom.

– Mister troa

Totalt ble det seks bom og 17. plass på Eckhoff. Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 19 etter å ha bommet fire ganger, alle på stående. Også hun var frustrert etter løpet.

– Det er den stående skytingen som jeg fortviler mer og mer over, fordi jeg får ikke ned blinkene. Man har trent på det hele året og fått det bra til, men nå mister jeg mer og mer troa for hver eneste serie. Å snu det blir vanskeligere og vanskeligere, så akkurat nå er jeg litt lei meg, forteller Tandrevold.

– Jeg tror jeg er inne i en ond sirkel, og må bruke litt magi for å komme ute av den.

– Hvordan kommer man seg ut av den onde sirkelen?

– Det er 10.000 kroner-spørsmålet. Jeg har ikke klart det hittil, og får bare vri hodet mitt og bruke litt tid denne uka på å tenke på andre ting, i stedet for å tørrtrene og skyte, mener hun.

fWvvEuYk6mA

FORTVILER: Tandrevold (t.v.) og Eckhoff sliter på standplass.

Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal