Hopp til innhold

Fortviler over skytetrøbbel: – Er i en ond sirkel

Samtidig som Marte Olsbu Røiseland slo knockout på konkurrentene på jaktstarten og kan ta på seg den gule ledertrøya for første gang, fortviler lagvenninnene over de uforklarlige skyteproblemene.

maoUixkUXWw

FRUSTRERTE: Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff har trøbbel på standplass om dagen.

Foto: Berit Roald / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

– Det betyr veldig mye. Jeg har hatt en bra start på sesongen, men manglet en seier og å stå øverst. Det har motivert meg veldig, sier Røiseland like etter målgang.

Hun startet som nummer fire, 25 sekunder bak hviterussiske Dzinara Alimbekava i tet. Røiseland åpnet hard i sporet, og til tross for én bom på første skyting pluss én bom på siste, gikk hun først ut på sisterunden med hviterusseren hakk i hæl.

KNOCKOUT: Fra startnummer fire gikk Røiseland fra konkurrentene og inn til vinterens første individuelle seier.

– Hun skyter nesten for bra, og sikter nesten ikke på siste skuddet. Jeg tror hun har full kontroll, og så glemmer hun å gjøre jobben 100 prosent, mener NRKs ekspert Emil Hegle Svendsen.

– Jeg holdt på å ødelegge det på siste stående, men skiene var fantastiske. Smørerne har gjort en vanvittig god jobb, så jeg kjente allerede på starten at «i dag var dagen», forteller Røiseland.

0WL-vVB7cP0

BEST: Røiseland hadde tredje beste langrennstid og kun to bom på jaktstarten.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Leder for første gang

Med fantastiske ski suste hun gjennom strafferunden, og den hviterussiske konkurrenten var sjanseløs på sisterunden mot den norske VM-dronningen.

Røiseland kunne dermed gå i mål i ensom majestet foran Alimbekava og franske Julia Simon.

Seieren gjør at Røiseland leder verdenscupen sammenlagt for første gang i karrieren.

RswYfMTyR5o

FULLE HUS: Knotten bommet ikke én gang på jaktstarten og klatret fra 16. til 5. plass.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Det er veldig godt og første gang jeg får ha et gult startnummer. Jeg gleder meg allerede til neste helg og skal nyte det.

– Det er så fortjent. Det er så godt for laget og godt for Marte. Vi vet at hun er god for seier, og det viser hun i dag, sier Karoline Knotten som selv skjøt feilfritt og gikk inn til en sterk femteplass.

Eckhoff og Tandrevold skuffet

Tiril Eckhoff hadde det beste utgangspunktet av de norske på jaktstarten, og gikk ut ni sekunder bak Alimbekava. Men Eckhoff fikk store problemer allerede på første skyting, og måtte gå tre strafferunder.

– Hva skjedde med Tiril der?, lurte NRKs ekspert Ola Lunde etter tre bom under helt vindstille forhold.

– Jeg sliter litt med liggendeskytingen om dagen. Det sitter ikke i det hele tatt, og jeg bruker lang tid og bommer. Det er dritt egentlig, sier Eckhoff.

Hun forklarer at «lufta går ut av ballongen» når hun svikter på skytebanen uten å helt vite hvorfor.

– Det er litt ulikt meg, for jeg pleier å ha en ganske god liggendestilling. Jeg har ikke skutt sånn på år og dag, og må tilbake til basic, sier hun.

MARERITTSTART: Tiril Eckhoff åpnet jaktstarten med tre bom.

– Mister troa

Totalt ble det seks bom og 17. plass på Eckhoff. Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 19 etter å ha bommet fire ganger, alle på stående. Også hun var frustrert etter løpet.

– Det er den stående skytingen som jeg fortviler mer og mer over, fordi jeg får ikke ned blinkene. Man har trent på det hele året og fått det bra til, men nå mister jeg mer og mer troa for hver eneste serie. Å snu det blir vanskeligere og vanskeligere, så akkurat nå er jeg litt lei meg, forteller Tandrevold.

– Jeg tror jeg er inne i en ond sirkel, og må bruke litt magi for å komme ute av den.

– Hvordan kommer man seg ut av den onde sirkelen?

– Det er 10.000 kroner-spørsmålet. Jeg har ikke klart det hittil, og får bare vri hodet mitt og bruke litt tid denne uka på å tenke på andre ting, i stedet for å tørrtrene og skyte, mener hun.

fWvvEuYk6mA

FORTVILER: Tandrevold (t.v.) og Eckhoff sliter på standplass.

Foto: Berit Roald / NTB

Sportsnyheter

Qatarsk TV hånte Tysklands VM-smell: – Ser ikkje ut som dei bryr seg

Ein seanse frå eit qatarsk VM-program viser fleire personar som morar seg på kostnad av Tysklands VM-exit. Det får ekspertar til å riste på hovudet.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay

Stormet mot dommeren etter VM-exiten: – Totalt uakseptabelt

Sør-Koreas bragd over Portugal sendte Uruguay ut av VM. Da trillet tårene – og raseriet tok overhånd.

Siste nytt

 • Carlsen-advokater slår knallhardt tilbake mot Niemann

  I slutten av oktober ble det kjent at amerikanske Hans Niemann krever én milliard kroner av Magnus Carlsen etter jukseskandalen. Nå har Carlsens amerikanske advokater svart på Niemanns søksmål.

  I rettsdokumentene, som har blitt omtalt av The Wall Street Journal, går advokatene knallhardt ut mot Niemann og kaller søksmålet et «PR-stunt».

  – Etter flere år med forsøk på å skape et rykte som sjakkens «badboy», ønsker saksøker Hans Niemann å tjene penger ved å gi andre skylden for konsekvensene av hans egen erkjennende uredelighet, skriver advokatene.

  De skriver videre at retten må avvise alle Niemanns krav mot den norske sjakkstjernen.

  Carlsen og Niemann har i flere måneder stått i sentrum av en betent sjakkonflikt etter at etter at førstnevnte anklaget tenåringen for omfattende juks under partier.

  Niemann har i ettertid innrømmet at han jukset som 12- og 16-åring på Chess.com. Han avviser imidlertid at han brukte ulovlige midler mot Carlsen.

  Carlsen Niemann
  Foto: NTB
 • Slik spilles åttedelsfinalene

  Gruppespillet i Qatar-VM er ferdig, og allerede lørdag starter utslagsrundene. Nå er det vinn eller forsvinn.

  Den aller første åttedelsfinalen spilles lørdag klokken 16.00 mellom Nederland og USA. Den kampen sender TV 2.

  Klokken 20.00 samme dag kan du følge Lionel Messi og Argentina når de møter overraskelseslaget Australia. Den kampen sendes på NRK.

  Her er alle åttedelsfinalene:

  Lørdag 3. desember: Nederland - USA

  Lørdag 3. desember: Argentina - Australia

  Søndag 4. desember: Frankrike - Polen

  Søndag 4. desember: England - Senegal

  Mandag 5. desember: Japan - Kroatia

  Mandag 5. desember: Brasil - Sør-Korea

  Tirsdag 6. desember: Marokko - Spania

  Tirsdag 6. desember: Portugal - Sveits

  Utslagsrunder
  Foto: NRK
 • Sveits videre i VM etter amper målfest

  Serbia var avhengig av å vinne for å ha en mulighet til å gå videre fra gruppespillet, og kampen mot Sveits ble en thriller med høy temperatur.

  Sveits tok ledelsen med Xherdan Shaqiri i kampens 20. minutt, men Serbia slo raskt tilbake. Spisstjernene Aleksandar Mitrovic og Dushan Vlahovic scoret to raske mål og sendte Serbia ledelsen. Like før pause utlignet imidlertid Breel Embolo til 2-2.

  I den andre omgangen var det igjen Sveits som startet best, og allerede etter tre minutter avsluttet Remo Freuler et sveitsisk drømmeangrep. 3-2, og dermed måtte igjen Serbia snu kampen for å holde liv i VM-håpet.

  Det klarte de ikke, og dermed er Serbia ute, og på slutten var det flere tilløp til slåsskamp ute på banen. I den andre kampen i gruppa vant Kamerun 1-0 mot Brasil etter en overtidsscoring av Vincent Aboubakar. men det var ikke nok til å gå videre fra gruppespillet. Sveits møter Portugal i åttedelsfinalen, mens Brasil møter Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste