Hopp til innhold

Hvem er VM-dronning? Wierer og Røiseland blir ikke enig

ANTERSELVA (NRK): Hva teller mest; antall gull eller antall medaljer? Dorothea Wierer og Marte Olsbu Røiseland blir ikke enig. Men at VM-programmet er ekstremt, mener de begge.

VM i skiskyting i Anterselva

VM-DRONNINGENE: Marte Olsbu Røiseland (t.h.) har to gull og to bronse i dette VM, mens italienske Dorothea Wierer (midten) har to gull og ett sølv. Her er de sammen på pallen etter 15-kilometeren hvor tyske Vanessa Hinz (t.v.) tok sølvet.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hun har én medalje mer enn meg, så jeg synes hun er det, sier italiensk Dorotehea Wierer.

Hun svarer på NRKs spørsmål om Marte Olsbu Røiseland eller henne selv er VM-dronningen i Anterselva. Og legger den tittelen på sin norske rival.

– Men du har ett gull mer?

– Ja, men hun har en medalje mer.

Wierer tok sitt andre individuelle VM-gull tirsdag da hun kom i mål fattige 2.2 sekunder foran tyske Vanessa Hinz på 15-kilometeren. Fra før hadde Wierer gull fra jaktstarten og sølv på blandet stafett.

Røiseland tok tirsdag bronse, det samme gjorde hun på søndagens jaktstart. Hun har også to gull, men kun ett av dem er individuelt, det fra forrige ukes sprint, i tillegg til gullet på blandet stafett.

Likevel troner hun Wierer som VM-dronning - foreløpig.

– Hun (Wierer) har jo ett gull mer enn meg, men vi får se nå VM er over, sier Røiseland.

VM har uansett vært en stor suksess for den norske 29-åringen som i fjor ikke tok en eneste individuell VM-medalje. Men så legger hun ikke skjul på at akkurat årets mesterskap, som er på den stadion hun elsker, har vært et mål i flere år.

Millimeterbom fra gullet

Og tirsdag var hun faktisk veldig nær å bli den udiskutable VM-dronningen.

Se bare på denne videoen under:

Marte Olsbu Røiseland med millimeterbom.

SE SÅ NÆR: Her ser du den siste bommen til Marte Olsbu Røiseland. Den som kostet henne et nytt VM-gull. Til slutt ble det bronse.

Marte Olsbu Røiseland er inne på siste skyting og skyter for det som etter rennet skulle vise seg å være VM-gull. Hun treffer på de tre første skuddene, men på det nest siste skuddet smetter kula så vidt over, via kanten.

– Oi, sier Røiseland selv når NRK viser henne videoen.

– Jeg hadde nerver, forteller hun.

Her ser Røiseland hvor nær hun var gullet:

KANT UT OG KANT INN: Marte Olsbu Røiseland ser hvor nær hun var å treffe på det neste siste skuddet på siste skyting. Foto: Roy Kenneth S. Jacobsen

Fra sin faste plass på standplass rapporterte NRK-ekspert Ola Lunde om «hårfin bom». Få millimeter over. Men Røiseland selv mener det også kunne gått verre.

– Jeg hørte at jeg hadde en kant inn også, så da utligner det vel hverandre. En kant ut og en kant inn, da fikk jeg det jeg fortjente i dag, tenker jeg.

Til slutt endte hun 15 sekunder bak Dorothea Wierer, også hun med to bom. Siden man på 15-kilometeren ikke går strafferunder, men i stedet får ett tilleggsminutt per bom, ville Røiseland tatt et suverent gull med én bom mindre

Tyske Vanessa Hinz tok sølvet, 13,6 sekunder foran Røiseland.

Ikke pallen i fjor

Marte Olsbu Røiseland

SLITEN: Marte Olsbu Røiseland tok ut alt og gikk inn til VM-bronse på 15-kilometeren. Hadde hun unngått én bom på siste skyting, ville det trolig blitt gull.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Under VM i Holmenkollen for fire år siden opplevde Johannes Thingnes Bø akkurat det samme – da gullet glapp på normalen etter millimeterbom på siste skyting. Forskjellen er at han endte på den sure 4.-plassen.

Røiseland, derimot, gjør sitt beste VM noensinne og er svært fornøyd med VM-bronse tirsdag.

– Det hadde jeg aldri trodd med 18 treff, sier hun.

Men det koster.

Lå i senga og spiste sjokolade

– I går var jeg kjempesliten. Jeg orket nesten ikke å karre meg ut av sengen for å gå på pressetreff. Etterpå var det tilbake i senga å spise sjokolade. Det var vel det jeg rakk i går, sier hun.

Røiseland mener VM-programmet er ekstremt.

– Det er kjempeslitsom. Det er én hviledag, så renn, så én hviledag og så et nytt renn. Det er kjempetøft. Jeg vet ikke hvor lenge energien holder.

Hun får støtte av sin italienske rival.

– I går var jeg helt død, sier Dorothea Wierer til NRK.

– I dag følte jeg meg bedre, men det er mye. Det ville vært bedre med en dag til å hvile på.

I fjor kom det en ny VM-øvelse - parstafett - der en kvinne og en mann utgjør et lag. De går annenhver gang. Den øvelsen skal gås om bare to dager.

Konsekvensen av nyvinningen er mindre hvile, men Røiseland vil likevel gå alt i dette mesterskapet, i stedet for å spare krefter.

– Jeg får bare kjøre på å se hvor lenge energien holder.

Siste nytt

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

    Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

    – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

    Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

    Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

    Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

    På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

    – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

    Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

    Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

    Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

    Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

    Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal