Røiseland millimeterbom unna ny seier: – Kan bli en ordentlig gullgrossist

OBERHOF/OSLO (NRK): Marte Olsbu Røiseland var én millimeter unna sin tredje seier på kort tid. NRKs skiskytterekspert ser konturene av en ny Tora Berger.

Marte Olsbu Røiseland etter 4. plass

VAR USIKKER: – Jeg var usikker på om jeg skulle starte i dag. Men jeg er jo frisk, og jeg trengte en gjennomkjøring, så det var lurt å gå i dag. Det er jeg veldig glad for nå, sier Marte Olsbu Røiseland til NRK etter torsdagens renn.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har et VM i Østersund som venter, og hvis hun nå klarer å bygge videre på dette, så kan hun bli en ordentlig gullgrossist i det mesterskapet, sier NRKs ekspert Halvard Hanevold etter at Marte Olsbu Røiseland ble nummer fire på torsdagens sprint i Oberhof.

Der var Røiseland én bom unna sin tredje verdenscupseier. Hun skjøt fullt hus på liggende, men på stående bommet hun på det siste skuddet – med én millimeter.

– Det er uflaks. Hun var 18 sekunder bak, så hun hadde tatt seieren hvis hun hadde fått inn den, sier Hanevold om bommen.

– Jeg får nok litt kjeft av Patrick (Oberegger) etterpå. Det var kjedelig og unødvendig. Det er fryktelig irriterende nå, sier Røiseland om sisteskuddet til NRK.

Stabil i verdenstoppen

Rennet var likevel en opptur for Røiseland, som var forkjølet i julen.

Halvard Hanevold i Oberhof

ETTERLENGTET: – Det er veldig etterlengtet, sier Hanevold om Røiselands stabile resultater i verdenstoppen.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Hanevold er imponert over at hun på tross av sykdomsperioden klarte å følge opp seirene i Nove Mesto med en ny topplassering.

– Det viser at hun har fått et løft etter de seirene hun tok. Det forteller meg at hun har fått et løft og blitt en skiskytter som vi skal se stabilt i verdenstoppen, sier Hanevold.

Kan hun bli en ny Tora Berger?

– Ja, det kan hun, men dit er det et stykke fram. Det som er bra med Marte er at hun er en løper som har skyndet seg litt sakte. Hun har bygget stein på stein, og når hun da kommer opp på et nytt nivå, så kan vi kanskje i enda større grad forvente at hun klarer å holde seg på det nivået og at hun kan bygge enda litt videre, konkluderer Hanevold.

Ingen god dag for Eckhoff

Tiril Eckhoff ble nummer 33 på sprinten, ett minutt og 28 sekunder bak Lisa Vittozzi, som vant foran Anaïs Chevalier og Hanna Öberg.

Ingrid Landmark Tandrevold var nest best av de norske. Hun endte på 14. plass, 49 sekunder bak Vittozzi.

Kvinnene går jaktstart lørdag.

Den får Karoline Knotten og Thekla Brun-Lie også sjansen til å gå, etter at de ble henholdsvis nummer 50 og nummer 58 på torsdagens sprint.

Siste nytt

 • Forfang hoppet med ødelagt binding

  Johann André Forfang hoppet med knekt binding i første omgang av søndagens renn i Zakopane. – Jeg dobbeltsjekka at bindingen holdt seg i støvelen på toppen, men det er klart det var jo litt vanskelig å skulle slippe bommen og stole på at bindinga satt, sier Forfang til NRK.

  Johann André Forfang
  Foto: Barbara Gindl / AFP
 • Oppløftande norsk hopping

  Robert Johansson sikrare seg årets første 2.-plass i verdscupen i Zakopane søndag, bak Stefan Kraft. Det vart ein god norsk dag i hoppbakken. Johann André Forfang hoppar seg opp til ein sterk 4.-plass, etterfølgt av Halvor Enger Granerud på 5.-plass.

  Robert Johansson
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Magnus Carlsen med ny siger

  Etter Carlsen sin imponerande siger mot Richard Rapport søndag, leiar nordmannen storturneringa Wijk an Zee, saman med Viswanathan Anand. Carlsen har tre sigrar og fem remis. Måndag er det kviledag i Nederland, før han tysdag møter Samuel Shankland.

  Ny siger
  Foto: Koen Suyk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
VM håndball menn: Sverige - Norge
VM håndball menn: Egypt - Danmark
En skiløpers dopinghistorie