Lettet Røiseland etter pallplass: – Var sikker på at jeg skulle bli nummer fire igjen

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Etter å ha blitt nummer fire på to sprinter på rad kunne Marte Olsbu Røiseland endelig ta steget opp på pallen igjen.

SEKUNDSTRID: Marte Olsbu Røiseland fulgte sekundstriden med ektemannen Sverre Olsbu Røiseland.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg var helt sikker på at det skulle bli fjerdeplass igjen, så nå var det utrolig deilig å komme på tredjeplass, sier Marte Olsbu Røiseland til NRK etter sprinten.

Hun knep den siste pallplassen med knapp margin – 0,7 sekunder foran Laura Dahlmeier fra Tyskland.

– Det var veldig digg for meg. Synd for henne at hun stivnet, men digg at jeg klarte det. For en lettelse.

Så innspurten med ektemannen

– Ja, ropte Røiseland da hun så at Dahlmeier krysset mållinjen for sent til å dytte henne ut av pallen.

Så fikk hun en solid gratulasjonsklem av ektemannen Sverre Olsbu Røiseland, som er på plass i Anterselva for å følge kona.

Han er landslagstrener for juniorene.

– Det er veldig fint å ha Sverre her, han stod ut i løypa og heiet på meg i dag. Det er kjempefint å kunne dele det her med han, sier Røiseland.

.– Det er alltid moro å være på skirenn, spesielt når Marte har gjort det så godt, svarte ektemannen.

Sekundstrid

Etter å ha blitt nummer fire på sprinten i Oberhof og Ruhpolding, stilte Røiseland til start i Anterselva med ett mål – hun ville bli kvitt fjerdeplass-stempelet som de to siste sprintene har ført med seg.

Hun lå an til å klare det, men så gikk Laura Dahlmeier ut som siste startende i høyden i Anterselva.

Dahlmeier skjøt fullt både på liggende og stående. Ut fra siste skyting ledet hun, og selv om hun tapte til de andre, så det ut som at hun skulle klare å dra seieren i land.

På siste passeringspunkt var avstanden ned til tsjekkiske Marketa Davidova 0,2 sekunder.

Marketa Davidova vant sprinten i Anterselva

FØRSTE SEIER: Marketa Davidova tok sin første verdenscupseier.

Foto: Marco Bertorello / AFP

Da Dahlmeier kom inn på oppløpet hadde hun ikke krefter igjen.

I mål var hun nummer fire, 0,7 sekunder bak Røiseland.

– Jeg synes jeg gikk bra på ski og skjøt ni treff, hadde en bom på liggende og synes det er godkjent. Det var en tung sisterunde, og man kjenner høyden, men jeg ga alt og gjorde mitt aller beste i dag, oppsummerer Olsbu Røiseland.

– Jeg har et kjempebra utgangspunkt til jaktstarten, og det er veldig tett helt opp til førsteplassen. Det blir gøy både på jaktstarten og selvfølgelig på fellesstarten, så jeg tror det blir en moro helg her, sier Røiseland.

Siste nytt

 • Nå må Norge satse på Nations Leauge

  Nå har Norge kun én mulighet til å kvalifisere seg til EM - Nations Leauge. Sverige er klare for sommerens sluttspill etter 2-0-seier borte mot Romania.

  Scoringer av spisssparet Marcus Berg og Robin Quaison i den første omgangen var nok til å sikre Sverige EM-billett.

  De har nå 18 poeng med en kamp igjen av kvalifiseringen. Det er hjemme mot Færøyene tirsdag. Hverken Romania eller Norge, som begge har 14 poeng, kan ta igjen svenskene nå. Selv om Norge hadde få problemer med å slå Færøyene, har de ikke lenger mulighet til å ta seg videre via kvalifiseringen.

  Det hadde vært mulig dersom de hadde fått en hel del hjelp av de svakeste lagene i gruppen, men fredag ble det klart at det er Sverige og Spania som går videre fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: Vadim Ghirda / AP
 • Fall på lagsprinten ødela for Norge

  Ingenting stemte for Norge i verdenscupåpningen i Minsk. Både individuelt og lagmessig var det få lyspunkter.

  På lagsprinten ødela fallet til Henrik Fagerli Rukke sjansene til Norge. De fullførte ikke lagsprinten som Nederland vant foran Kina og Canada.

  Heller ikke på 5000 meteren fikk nordmennene det til å stemme. Sverre Lunde Pedersen ble nummer 14 av 16 på 5000 meteren med 6.30.00. (NTB)

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: DAMIR SAGOLJ / Reuters
 • Finland til EM for første gang

  For aller første gang skal Finland delta i et fotballsluttspill i fotball etter at Liechtenstein ble slått 3–0 fredag kveld. For selv om Italia allerede før fredagens kamper hadde vunnet gruppe J, er det nå ingen tvil: Finland blir nummer to og kvalifiserer seg dermed til Europamesterskapet i fotball i 2020.

  IenRMr-P4fk
  Foto: Martti Kainulainen

Sendeplan

Kl. Program Kanal