Røiseland mistet sølvet like før mål: – Hun kunne vært mer kynisk

ANTERSELVA (NRK): Marte Olsbu Røiseland turte ikke la være å dra på sisterunden. – Et drømmeopplegg for konkurrenten, sier Emil Hegle Svendsen.

Denise Herrmann har mer å gi på siste runden og passerer Marte Olsbu Røiseland, som må innse at sølvet er tapt.

MISTER SØLVET: Her fosser tyske Denise Herrmann forbi Marte Olsbu Røisealnd få hundre meter før mål.

Laster innhold, vennligst vent..

– Hun er den verste å ha bak seg på en sisterunde, sier Røiseland om tyske Denise Herrmann.

Og det med god grunn. For da de to skulle gjøre opp om sølvet på VM-jaktstarten ble Røiseland felt av egen taktikk.

– Jeg kunne kanskje gjort noe annet taktisk, sier hun og tenker på at hun valgte å dra på Herrmann hele runden.

Herrmann selv takket og bukket.

– Jeg kommer fra langrennssprint og vet hvor jeg er rask og hvor jeg kan angripe. Så jeg lå bak henne og var rolig. På de siste meterne var det fullt angrep og det holdt, sier Denise Herrmann til NRK.

VM i skiskyting i Anterselva

PALLEN: Marte Olsbu (t.h.) Røiseland tok bronse på VM-jaktstarten. Italienske Dorothea Wierer (midten) vant mens tyske Denise Herrmann (t.v.) tok sølvet.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Herrmann er tidligere langrennsløper og utnyttet det til det fulle da hun tok igjen sin norske konkurrent på sisterunden av VM-jaktstarten.

Røiseland gikk ut noen sekunder foran Herremann på sisterunden, men den tyske skiskytteren kom raskt opp i ryggen, og der ble hun liggende.

– Dette liker jeg ikke, kommenterte NRK-ekspert Emil Hegle Svendsen.

Marte Olsbu Røiseland må nøye seg med to bom på siste stående i VM.

GULLET GLIPPER: Marte Olsbu Røiseland taklet ikke presset på siste skyting mot Dorothea Wierer.

– Herrmann får et drømmeopplegg

Etter rennet utdypet den tidligere skiskytteren, som var kjent for å være en god avslutter, hva han mente:

– Hadde jeg vært Marte ville jeg tenkt annerledes. Hun vet jo at Herrmann er sterk og rask i avslutningen. Da ville jeg ikke dratt på den løperen.

– Burde Marte vært mer kynisk?

– Ja, kanskje det. Det er jo sånn i et verdensmesterskap at alle spiller på sine styrker. Herrmann fikk et drømmeopplegg av Marte sånn sett. Så får vi se hva hun gjør i neste løp, om hun lært litt av dette.

Emil Hegle Svendsen

EKSPERT: Emil Hegle Svendsen var en god avslutter, nå er han NRK-ekspert.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Herrmann visste naturligvis godt hva hun gjorde. Røiseland også, men hun turte ikke annet enn å dra.

– Jeg hørte at de andre nærmet seg og frykten for en fjerde- eller femteplass tok meg, sier Røiseland.

– Ville du gjort det igjen?

– Hun (Herrmann) virket ikke så gira på å dra så det var ikke noe alternativ. Men jeg burde kanskje gått litt saktere i strafferunden så hun hadde gått ut før meg på sisterunden.

– Tøft mentalt

Da Herrmann kom opp på siden av Røiseland hadde hun allerede mistet gullet på standplass.

Hun gikk først ut på søndagens jaktstart og var nær ved å kopiere gullet fra sprinten, men da hun skjøt mot det store, store hjemmehåpet Dorothea Wierer på siste skyting ble det for mye.

– Dette var... herlighet for en drøm denne jaktstarten var. Jeg lå fremme i tet sammen med Dorothea hele veien og det var så mye liv ute i løypa og på tribunen. Det var det største rennet jeg har gått.

– Det største showrennet egentlig, for det var så gøy hele veien. Så var det kanskje litt ekstra press på siste skytinga. Jeg hører hun bommer på første skuddet og det var litt dumt. Da ble jeg litt sånn satt ut og tenke at nå er det bare å angripe.

– Men det ble tøft mentalt, sier Røiseland som til slutt fikk to bom på siste skyting, mens Wierer klarte seg med én og tok et svært populært VM-gull i italienske Anterselva.

Fikk sjampanje av flyselskapet

Røiseland

FORNØYD: Marte Olsbu Røiseland var tross alt fornøyd med VM-medalje også på jaktstarten.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Men Olsbu var likevel strålende fornøyd med bronsen.

– Veldig glad, sier hun.

Det samme var mamma Helga på tribunen.

– Jeg fløy med KLM ned hit og da fikk jeg en sjampanjeflaske. Den skal sprettes i dag, sa mamma Helga Olsbu, som så fredagens sprint fra Norge.

Klatret 43. plasser

Langt bak Røiseland gikk Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff sine egne løp, med henholdvis startnummer 57 og 59. Men til slutt endte Tandrevold på 14.-plass og Eckhoff på 20.-plass.

– Det skulle vært sånn dustete opplegg som i langrenn der man får bonus for løpet isolert sett, sier Tandrevold med glimt i øyet.

 • Video: Røiseland hadde problemer under innskyting, se her:

PROBLEMER: Marte Olsbu Røiseland hadde en dårlig innskyting.

Siste nytt

 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes
 • Bergen åpner idrettsanleggene

  Fire dager etter at Helsedirektoratet åpnet opp for organisert trening på idrettsanlegg, velger Bergen kommune å gjøre det samme.

  Onsdag åpnet Helsedirektoratet for at det igjen kan drives organisert trening, men innenfor de strenge smittevernrådene helsemyndighetene har gitt.

  Likevel valgte Bergen kommune å vente med å åpne opp for trening i små grupper for å få klarhet i hva direktoratet mente.

  Søndag åpnet kommunen utendørsanleggene for organisert trening. Det innebærer at den tildelte treningstiden igjen kan brukes av idrettslagene.

  Stengt fotballbane korona Møvig skole Kristiansand
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Hardt ut mot Premier League-toppene

  Wayne Rooney mener at Premier League kommer til å henge ut spillere etter diskusjonen rundt lønnskutt i kjølvannet av korona-pandemien.

  – Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene? Premier Leagues offentliggjøring av deres ønske (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney i sin spalte i avisen Sunday Times.

  Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Det ventes å bli vanskelige samtaler som vil pågå inn i neste uke.

  Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  Wayne Rooney og Odion Ighalo
  Foto: Rui Vieira / Rui Vieira

Sendeplan

Kl. Program Kanal