Rogstad nummer to i Holmenkollen

Solveig Rogstad beholdt roen og farten i Holmenkollen.

Solveig Rogstad
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Solveig Rogstad skjøt bare en bom og ble nummer to på fellesstarten i skiskyting i Holmenkollen søndag. Tyske Kati Wilhelm vant suverent. Wilhelm skjøt feilfritt, og gikk i mål 53 sekunder før Rogstad.

Italienske Michela Ponza ble nummer tre 1.03,9 sekunder bak vinneren.

 Se: Er strålende fornøyd Solveig Rogstad

Rogstad avanserte

Tora Berger lå godt an helt til den første skytingen, men tre bom sendte henne akterut i feltet.

Rogstad bommet én gang, men hadde likevel kontakt med teten. Hun skjøt feilfritt på den neste skytingen og det varte ikke lenge før hun bare hadde fire tyske jenter foran seg.

Rogstad hadde ingen problemer på den tredje skytingen og splittet det tyske firkløveret.

Kati Wilhelm var overlegen i konkurransen. Hun hadde lenge følge av lagvenninen Magdalena Neuner, men sistnevnte sprakk på den fjerde skytingen og bommet tre ganger.

Rogstad beholdt roen, plaffet ned alle blinkene og gikk ut som nummer to før den siste runden. Hun holdt konkurrentene bak seg, men kunne ikke gjøre noe med Wilhelm.

Tora Berger

Tora Berger i Holmenkollen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Neuner hadde likevel grunn til å feire til tross for sprekken. 21 åringen endte på ninede plass, noe som var godt nok for å vinne verdenscupen sammenlagt. Hun endte 13 poeng foran Sandrine Bailly og er den yngste som har vunnet trofeet.

Svak laginnsats

Julie Bonnevie Svendsen lå lenge an til å få en god plassering, men måtte til slutte ta til takke med en niende plass etter at hun bommet tre ganger på standplass. Hun ble nest best av de norske.

Tora Berger endte med fem bom og med en middels dag i sporet i tillegg, var det vanskelig å klatre på resultatlisten. 17. plassen var skuffende på hjemmebane. Hun endte dermed på syvende plass i verdenscupen totalt. Hun lå på femteplass før dagens renn.

Ann Kristin Flatland endte på 30. plass

Siste nytt

  • 111 betongblokker på 35 sekunder

    Den bosniske 16-åringen Kerim Ahmetspahic har satt ny - og ganske spesiell - verdensrekord. På 35 sekunder knuser han 111 betongblokker med hodet, ved hjelp av en rekke kollbøtter.

    Her tar 16-åringen en usedvanlig rekord

Sendeplan

Kl. Program Kanal