Chelsea fikk dobbel straff etter dramatiske minutter: – Vi var sinte

Noen intense minutter innenfor Chelseas sekstenmeter endte i direkte rødt kort til Reece James. Det satte fyr på de mørkeblå – og resten av kampen.

Like før pause økte intensiteten kraftig i boksen til Chelsea. Liverpool-spillerne headet og skjøt både to og tre ganger for å få ballen i mål, mens de mørkeblå forsvarte seg for harde livet for å beholde 1-0-ledelsen.

Men da ballen gikk ut av spill løp oppildnede Liverpool-spillere mot dommeren. De mente Reece James hadde brukt armen for å hindre scoring.

VAR kikket på saken og så smalt det fra flere hold. Dommer Anthony Taylor dro opp det røde kortet og dermed var det bare for James å gå i dusjen. Chelsea-spillerne reagerte kraftig på avgjørelsen og Antonio Rüdiger ble såpass frustrert at han snakket på seg gult.

Premier League - Liverpool v Chelsea

KOKTE: Det var høy temperatur ute på banen både før og etter det røde kortet ble delt ut.

Foto: Peter Powell / Reuters

Frustrasjonen vedvarte

Også etter at Mohamed Salah hadde satt straffen i mål og utlignet, kokte det på banen. Chelsea-spillerne viste fortsatt sin frustrasjon og nok en spiller dro på seg det gule for munnbruk.

– Det er elektrisk stemning på Anfield nå. Ett lag som er i ekstase og ett som føler seg urettferdig behandla, sa TV 2s kommentator Nils Johan Semb like etter straffescoringen.

– Vi fikk dobbel straff. Vi var sinte, men vi måtte roe oss ned og kjempe sammen som et lag. Det synes jeg vi gjorde og vi hadde kanskje de to beste sjansene i andre omgang, sa Chelsea-kaptein César Azpilicueta etter kampen.

 • Se begge målene her:

Uenighet om rødt kort

Chelsea-manager Thomas Tuchel var også misfornøyd med at laget hans ble straffet med rødt kort i tillegg til straffen.

– Helt ærlig, så liker jeg ikke de røde kortene i fotball. Ingen på stadion eller på TV vil se 45 minutter med elleve mot ti. Det ødelegger kampen. Jeg har ingen løsning på det, men generelt synes jeg de røde kortene ødelegger kampene, sa han i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Dommer Taylor var klar i sin sak, men ekspertene er delte om det røde kortet var riktig eller ei.

– Ballen er på vei mot mål, og hvis dommeren da ser på det som en straffbar hands, så er det riktig med straffe og rødt kort, sa Simen Stamsø Møller i TV 2s studio i pausen.

– Det går an å klage på reglene om dobbelt straff. Selv mener jeg det er for strengt. Men når reglene først er sånn er straffe + rødt riktig på Anfield, skriver fotballekspert Lars Tjernås på Twitter.

Den tidligere England-stjernen Gary Lineker er uenig med de norske ekspertene.

Skjermdump fra Twitter.
Foto: Skjermdump fra Twitter. 28.08.21, kl. 19.58

Vanskelig oppgave

På pressekonferansen før kampen sa Tuchel at det å møte Liverpool hjemme foran et fullsatt Anfield var noe av det vanskeligste man kan gjøre.

Chelsea tok på seg oppgaven, og etter drøye 20 minutter sendte de bortefansen til himmels.

Reece James slo ballen inn mot første stolpe, og der stod Kai Havertz som dunket den i en ren bue over keeper Allison.

Til tross av for Chelsea måtte spille en hel omgang med ti mann, så stod de imot forsøkene til Liverpool som ikke klarte å utnytte sine muligheter.

Keeper Édouard Mendy reddet seks skudd fra de rødkledde. Det er ifølge statistikknettstedet OptaJoe personlig rekord i en enkeltkamp for Mendy.

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters
 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal