NRK Meny
Normal

Rodgers: – Nesten umulig å erstatte Gerrard

Liverpool-manager Brendan Rodgers har prøvd å få Steven Gerrard over i en trenerfunksjon i klubben. Det lyktes han ikke med.

Brendan Rodgers Steven Gerrard

Steven Gerrard har vært kaptein under manager Brendan Rodgers. Her under en kamp mot Arsenal i desember.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Lørdag morgen bekreftet Liverpool ryktet om at Steven Gerrard går til en amerikansk fotballklubb etter denne sesongen. Senere lørdag skal klubbens TV-kanal sende et intervju med spilleren selv.

Samtidig snakker Liverpool-manager Brendan Rodgers om hvordan det er å miste lagkapteinen.

– Det er nesten umulig å finne en direkte erstatter for noen som har slike kvaliteter og en slik posisjon. Samtidig må vi bare fortsette arbeidet og få inn best mulig spillere, sier Rodgers ifølge Daily Mail.

– Kan ikke erstattes

Gerrard har vært bærebjelken i Liverpool i mange av sesongene siden debuten i 1998. Han har vært mannen for de store anledningene med scoringer i flere av Liverpools finaler, men også ved å forære Demba Ba ballen på klønete vis da gullkampen i Premier League ble avgjort våren 2014.

– Gerrard er unik i måten han spiller på og i sin oppførsel. Så du kan ikke erstatte ham direkte. Men vi har sett i mange år i fotballen at det er andre som får muligheten til å komme inn, sier Rodgers.

Gå til forsiden

Gerrards karriere i bilder

BRITAIN LIVERPOOL GERRARD

Gerrards karriere i bilder

12 bilder

  Tilbudt trenerrolle

  Manageren forteller at Gerrard har blitt tilbudt en rolle i trenerteamet mot slutten av karrieren.

  – Han var ikke klar for å gå over i en trenerrolle enda. Han ser fortsatt på seg selv som en spiller, men når tiden kommer når han legger opp som fotballspiller, så kan vi se på det igjen, sier Rodgers.

  Avviser at Gerrard kostet dem seriegullet

  Det siste døgnet, etter at Gerrard offentliggjorde at han er ferdig i Liverpool, har det blitt skrevet utallige ganger om ligagullet han aldri fikk med seg i løpet av årene i klubben.

  Spesielt fjorårets miss mot Chelsea, der Gerrard mistet ballen i en situasjon som bidro til at ligakampen ble avgjort, er trukket frem.

  – I 2014 var vi nær å vinne ligagullet takket være Steve Gerrard. Alle henviser til at han snublet mot Chelsea, men vi hadde 38 kamper på oss til å vinne tittelen, og vi havnet like bak. Han ledet laget på en utrolig bra måte gjennom sesongen, og var en viktig grunn til at vi kjempet om ligatittelen, sier Rodgers.

  Laster innhold, vennligst vent..

  Siste nytt

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal
  4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd