Rodgers: – Nesten umulig å erstatte Gerrard

Liverpool-manager Brendan Rodgers har prøvd å få Steven Gerrard over i en trenerfunksjon i klubben. Det lyktes han ikke med.

Brendan Rodgers Steven Gerrard

Steven Gerrard har vært kaptein under manager Brendan Rodgers. Her under en kamp mot Arsenal i desember.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Lørdag morgen bekreftet Liverpool ryktet om at Steven Gerrard går til en amerikansk fotballklubb etter denne sesongen. Senere lørdag skal klubbens TV-kanal sende et intervju med spilleren selv.

Samtidig snakker Liverpool-manager Brendan Rodgers om hvordan det er å miste lagkapteinen.

– Det er nesten umulig å finne en direkte erstatter for noen som har slike kvaliteter og en slik posisjon. Samtidig må vi bare fortsette arbeidet og få inn best mulig spillere, sier Rodgers ifølge Daily Mail.

– Kan ikke erstattes

Gerrard har vært bærebjelken i Liverpool i mange av sesongene siden debuten i 1998. Han har vært mannen for de store anledningene med scoringer i flere av Liverpools finaler, men også ved å forære Demba Ba ballen på klønete vis da gullkampen i Premier League ble avgjort våren 2014.

– Gerrard er unik i måten han spiller på og i sin oppførsel. Så du kan ikke erstatte ham direkte. Men vi har sett i mange år i fotballen at det er andre som får muligheten til å komme inn, sier Rodgers.

BRITAIN LIVERPOOL GERRARD
Foto: DUSAN VRANIC / AP

Tilbudt trenerrolle

Manageren forteller at Gerrard har blitt tilbudt en rolle i trenerteamet mot slutten av karrieren.

– Han var ikke klar for å gå over i en trenerrolle enda. Han ser fortsatt på seg selv som en spiller, men når tiden kommer når han legger opp som fotballspiller, så kan vi se på det igjen, sier Rodgers.

Avviser at Gerrard kostet dem seriegullet

Det siste døgnet, etter at Gerrard offentliggjorde at han er ferdig i Liverpool, har det blitt skrevet utallige ganger om ligagullet han aldri fikk med seg i løpet av årene i klubben.

Spesielt fjorårets miss mot Chelsea, der Gerrard mistet ballen i en situasjon som bidro til at ligakampen ble avgjort, er trukket frem.

– I 2014 var vi nær å vinne ligagullet takket være Steve Gerrard. Alle henviser til at han snublet mot Chelsea, men vi hadde 38 kamper på oss til å vinne tittelen, og vi havnet like bak. Han ledet laget på en utrolig bra måte gjennom sesongen, og var en viktig grunn til at vi kjempet om ligatittelen, sier Rodgers.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fana møter Vipers

  Vipers Kristiansand blir tar imot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola. Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  Mesterligaen håndball kvinner, Team Esbjerg - Vipers Kristiansand (27-27)
  Foto: John Randeris/scanpix Ritzau / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal