Rodgers: – Nesten umulig å erstatte Gerrard

Liverpool-manager Brendan Rodgers har prøvd å få Steven Gerrard over i en trenerfunksjon i klubben. Det lyktes han ikke med.

Brendan Rodgers Steven Gerrard

Steven Gerrard har vært kaptein under manager Brendan Rodgers. Her under en kamp mot Arsenal i desember.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Lørdag morgen bekreftet Liverpool ryktet om at Steven Gerrard går til en amerikansk fotballklubb etter denne sesongen. Senere lørdag skal klubbens TV-kanal sende et intervju med spilleren selv.

Samtidig snakker Liverpool-manager Brendan Rodgers om hvordan det er å miste lagkapteinen.

– Det er nesten umulig å finne en direkte erstatter for noen som har slike kvaliteter og en slik posisjon. Samtidig må vi bare fortsette arbeidet og få inn best mulig spillere, sier Rodgers ifølge Daily Mail.

– Kan ikke erstattes

Gerrard har vært bærebjelken i Liverpool i mange av sesongene siden debuten i 1998. Han har vært mannen for de store anledningene med scoringer i flere av Liverpools finaler, men også ved å forære Demba Ba ballen på klønete vis da gullkampen i Premier League ble avgjort våren 2014.

– Gerrard er unik i måten han spiller på og i sin oppførsel. Så du kan ikke erstatte ham direkte. Men vi har sett i mange år i fotballen at det er andre som får muligheten til å komme inn, sier Rodgers.

BRITAIN LIVERPOOL GERRARD
Foto: DUSAN VRANIC / AP

Tilbudt trenerrolle

Manageren forteller at Gerrard har blitt tilbudt en rolle i trenerteamet mot slutten av karrieren.

– Han var ikke klar for å gå over i en trenerrolle enda. Han ser fortsatt på seg selv som en spiller, men når tiden kommer når han legger opp som fotballspiller, så kan vi se på det igjen, sier Rodgers.

Avviser at Gerrard kostet dem seriegullet

Det siste døgnet, etter at Gerrard offentliggjorde at han er ferdig i Liverpool, har det blitt skrevet utallige ganger om ligagullet han aldri fikk med seg i løpet av årene i klubben.

Spesielt fjorårets miss mot Chelsea, der Gerrard mistet ballen i en situasjon som bidro til at ligakampen ble avgjort, er trukket frem.

– I 2014 var vi nær å vinne ligagullet takket være Steve Gerrard. Alle henviser til at han snublet mot Chelsea, men vi hadde 38 kamper på oss til å vinne tittelen, og vi havnet like bak. Han ledet laget på en utrolig bra måte gjennom sesongen, og var en viktig grunn til at vi kjempet om ligatittelen, sier Rodgers.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rambo vender hjem til Runar

  Håndballprofilen Christoffer Rambo gir seg i den tyske bundesligaklubben Minden etter inneværende sesong. Karrieren fortsetter hjemme i Norge for Runar.

  Minden bekrefter i en melding på sine nettsider onsdag at Rambo er inne i sin siste sesong for klubben.

  31 år gamle Rambo har vært proff i Tyskland de åtte siste sesongene. I løpet av 184 kamper for Minden har han scoret 780 mål.

  Den sterke skytteren har også vært sentral på det norske landslaget. 208 mål på 93 kamper er fasiten der.

  Christoffer Rambo
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Australian Open blir trolig utsatt

  Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut.

  Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse.

  Melbourne har kun nylig åpnet delvis opp etter måneder med full nedstenging på grunn av koronapandemien. I åtte måneder har Australia nærmest vært stengt fra resten av verden med et innreiseforbud for alle som ikke bor i landet.

  Casper Ruud
  Foto: Jil Yngland / NTB
 • Ti nye positive virusprøver i Åsane

  Totalt elleve spillere i 1. divisjonsklubben Åsane har testet positivt på koronaviruset, melder klubben.

  Fotballklubben fra Bergen bekreftet nylig at én av deres spillere hadde avgitt en positiv koronatest. Nå har ytterligere ti flere tester kommet tilbake med samme resultat.

  Klubbledelsen venter også på flere prøvesvar.

  Åsane-troppen har vært i karantene siden torsdag i forrige uke. Siden da har hele spillergruppen vært testet.

  Åsanes trener Morten Røssland
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal