Ny seier til Rogers

Michael Rogers fra det danske Tinkoff-laget var sterkest blant et 17 mann stort utbryterfelt og vant lørdagens 20. og nest siste etappe av Giro d'Italia.

Italy Giro d'Italia

Michael Rodgers feirer den første etappeseieren sin i Giro d'Italia. Lørdag tok han en ny.

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap

34-åringen viste muskler og utholdenhet i den siste stigningen, og han tok sin etappeseier nummer to i årets ritt. Australieren vant også den 11. etappen.

Lørdagens 167 kilometer lange etappe mellom Maniago og Monte Zoncolan sluttet med en kategori 1-stigning, og til slutt sto kampen mellom Rogers og italieneren Francesco Bongiorno.

Tre kilometer før slutt ble det dramatikk. En supporter ville «hjelpe» til med å dytte Bongiorno, og det endte med at Bongiorno røk inn i bakhjulet til Rogers slik at han nærmest måtte stå av sykkelen. Det utnyttet Rogers til å skape den nødvendige avstanden har trengte til å kjøre alene over målstreken.

2.-plassen gikk til Franco Pellizotti, som kom inn 37 sekunder bak Rogers, mens uheldige Bongiorno var 48 sekunder bak på 3.-plass.

Sammenlagtfavorittene var ikke interessert i gjøre noe aktivt lørdag, og sammenlagtleder Nairo Quintana fra Colombia har full kontroll foran søndagens flate avslutningsetappe mellom Germona del Friuli og Trieste.

Den etappen blir en ren parademarsj for Quintana. Han har 3.07 minutter ned til sin landsmann Rigoberto Uran på 2.-plass.

Siste nytt

 • NFL-stjerne løp 100 meter på 10,36

  Det har vært enorm oppmerksomhet i USA knyttet til at NFL-stjernen DK Metcalf skulle stille på 100 meter i USATF Golden Games i California søndag kveld.

  Seattle Seahawks-spilleren fikk en god start, men klarte ikke å holde tempoet til sprintspesialistene mot slutten av løpet. 10,36 er hans nye, høyst respektable personlige rekord.

  Metcalf endte likevel sist i sin semifinale og fikk 15. beste tid av de 17 som startet. 10,21 hadde holdt til en plass i finalen, som går senere søndag kveld.

  DK Metcalf
  Foto: Stephen Brashear / AP
 • Arsenal sendte West Bromwich ned

  Med 3-1-seier sendte Arsenal bunnlaget West Bromwich ned til Championship neste sesong. Dette er første gang et lag rykker ned med Sam Allardyce ved roret. Seieren ble sikret uten Martin Ødegaard, som slet benken hele kampen.

  Etter en halvtime spilt kom det scoringer fra både Emile Smith Rowe og Nicolas Pépé på få minutter, og Arsenal gikk til pause med 2-0-ledelse.

  Matheus Pereira tente et lite håp for gjestene da han reduserte til 1-2 etter 67. minutter, men en scoring av Willian på overtid sørget for at det helt sikkert blir spill i divisjonen under Premier League for West Bromwich neste år.

  Premier League - Arsenal v West Bromwich Albion
  Foto: Richard Heathcote / Reuters
 • Uavgjort i storkampen

  Vålerenga og Rosenborg spilte søndag kveld 1-1 på Intility Arena i serieåpningen i Eliteserien.

  Vålerenga tok ledelsen 1-0 i første omgang etter et selvmål av Even Hovland, men Kristoffer Zachariassen utlignet like etter.

  Flere mål ble det ikke, til tross for at begge lag skapte flere store sjanser.

  Litt på grunn av marginer, litt på grunn av udyktighet, mest på grunn av flere glimrende involveringer av RBK-keeper André Hansen.

  – Det er utrolig at ikke Kjartansson scorer der, sa Eurosports ekspertkommentator Tor Ole Skullerud da VIF-spissen bommet fra fem meter i første omgang.

  Fem minutter før slutt ropte Rosenborg på straffe da ballen ble skutt opp i hånda på Ivan Näsberg innenfor sekstenmeteren, men dommer Tore Hansen vinket spillet videre. Spørsmålet er om Näsberg berørte ballen ved å gjøre kroppen unaturlig «større», da skal det ifølge regelverket blåses straffe.

  Fem minutter før slutt ropte Rosenborg på straffe da ballen ble skutt opp i hånda på Ivan Näsberg innenfor sekstenmeteren, men dommer Tore Hansen vinket spillet videre. Spørsmålet er om Näsberg berørte ballen ved å gjøre kroppen unaturlig «større», da skal det ifølge regelverket blåses straffe.

  – Jeg synes Hansen skal blåse på den, sa Tor Ole Skullerud da han fikk se reprisen.

  – Han stopper ballen med hånda. Fjerdedommeren sier han ikke er borti hånda, men det ser man. Da blir det en vurdering av handsregelen, sier RBK-trener Åge Hareide til Eurosport etter kampen.

  VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med prestasjonen.

  – Det er et helt annen VIF-lag enn jeg debuterte med for et år siden. Men det er skuffende at vi ikke vinner, sier han til Eurosport.

  Vålerengas neste seriekamp spilles allerede 12. mai, borte mot Brann. Rosenborg møter Viking på Lerkendal dagen etter.

  Football, Eliteserien, Vålerenga - Rosenborg
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal