NRK Meny
Normal

Røde Kors-sjefen skal rydde opp i dommerbråket

Til daglig jobber Sven Mollekleiv i Røde Kors med å løse verdens største kriser. Nå har han blitt hentet inn for å løse den betente dommerkonflikten.

Sven Mollekleiv

FREDSMEGLER: Sven Mollekleiv har sagt ja til å være med og løse betente dommerkonflikten.

Foto: NRK

Det får NRK opplyst av generalsekretæren i Norges Fotballforbund i ettermiddag.

– Onsdag møtes de involverte partene i den såkalte dommerstriden til samtaler rundt samme bord. Ikke for å forhandle eller for å drøfte konkrete løsninger, men for å snakke om situasjonen og posisjonene, sier Pål Bjerketvedt.

På møtet deltar dommer Svein-Erik Edvartsen, dommersjef Terje Hauge, leder av Konkurranseavdelingen i NFF Nils Fisketjønn og lederen av dommerforeningen, Ola Hobber Nilsen.

Bjerketvedt

VANSKELIG SITUASJON: Generalsekretæren i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, omtaler situasjonen som spent og vanskelig. Nå skal partene møtes igjen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I tillegg har lederen i Norges Fotballforbunds etiske komité, Sven Mollekleiv, sagt ja til å komme.

– Mollekleiv har ingen rolle i saken og kan veilede deltakerne gjennom konstruktive samtaler. På vegne av Svein-Erik Edvartsen deler advokat John Christian Elden den vurderingen

Mollekleiv: – Partene må ønske en løsning

Sven Mollekleiv er president i Norges Røde Kors. Han har også vært markedssjef i Norges Fotballforbund. I dag har han vervet som leder i den etiske komiteen i NFF.

– Jeg skal tilrettelegge for en dialog i møtet, også er det opp til partene å komme til en enighet og løsning. Det er det vi håper på. Det er det beste for norsk fotball.

– Hvorfor sier du «ja» til dette oppdraget?

– Det er viktig for norsk fotball å løse en slik konflikt. Det er viktig for dommerne, fotballens omdømme og de berørte. Vi må prøve å se om det er mulig å finne en løsning som partene opplever som meningsfull, sier Mollekleiv.

Til daglig jobber du med verdens største kriser. Hva er det som gjør at du er optimistisk før dette møtet?

– En konflikt er ikke bra for den det gjelder og ikke bra for fotballen. Jeg håper vi får det til, men må understreke at det er partene som må ønske en løsning. Vi må komme frem til en løsning hvor partene ser hva som er det beste for norsk fotball, dommerstanden og dommernes posisjon i norsk fotball, avslutter Mollekleiv.

Elden: – Med Mollekleiv som fredsmegler bør dette løse seg

Svein-Erik Edvartsens advokat er glad for initiativet fra Norges Fotballforbund. Han håper dette bidrar til å få løst konflikten.

– Vi synes at det positivt at Terje Hauge nå vil møte Edvartsen ansikt til ansikt så vi slipper å forhandle gjennom flere ledd som i følge enkelte medier kan medføre misforståelser, sier Elden, før han legger til:

– Med Mollekleiv som fredsmegler bør dette løse seg. Konflikt skader bare fotball.

Det er isfront mellom Svein- Erik Edvartsen og hans dommer-kolleger. De andre 
dommerne vil ikke at Edvartsen skal dømme mens det stormer rundt han.

FOTO: Dag Robert Johansen/Lars Thomas Nordby

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal