NRK Meny
Normal

Rodal: – Karsten blir europamester, jeg kan ikke skjønne noe annet

OSLO (NRK): Karsten Warholm knuser all europeisk motstand i sesonginnledningen. Det får Vebjørn Rodal til å utrope 22-åringen som ny europamester allerede to måneder før EM.

ATHLETICS-DIAMOND-ROME/

GULL: Vebjørn Rodal er skråsikker på at Karsten Warholm tar EM-gull senere i sommer.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

– Karsten blir europamester, jeg kan ikke skjønne noe annet, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Alles øyne er rettet mot norske Warholm og qatarske Abderrhaman Samba før rivalenes andre duell for sesongen.

Men ser man på 22-åringens sterkeste europeiske konkurrenter i feltet, er det ingen som er i nærheten av Warholms tid i sesonginnledningen.

I forrige uke ble den spretne spurteren slått av Samba i Roma, men klokket samtidig inn til nordisk rekord på tiden 47,82.

Warholm var i mål hele åtte tideler foran det som etter all sannsynlighet blir 22-åringens største konkurrent om EM-gullet, Yasmani Copello.

– Jeg var litt spent på Copello, men han var ikke så bra som jeg trodde. På europeisk nivå ser det ikke ut til at det er noen som truer Karsten nå, sier Rodal før Bislett Games.

 • Bislett Games: Se Karsten Warholm løpe 400 meter hekk klokka 21.25 på NRK1.

Warholm: – Kanskje de har en kjempeplan

Konkurransesesongen er bare så vidt i gang, men tidene fra Copello og de øvrige europeerne som har vært i aksjon bygger godt opp under Rodals EM-spådom (sjekk faktaboks).

Warholm er enig i at sjansene ser gode ut, men påpeker også at det er langt frem til EM i Berlin i august.

– Det finnes mange gode løpere i Europa. Vi vet ikke hvordan de legger opp sesongen, Kanskje de har en kjempeplan inn mot EM, men foreløpig ser det bra ut, konstaterer Warholm.

22-åringen trekker frem fjorårets VM som et eksempel. Da vant Warholm VM-gull, men på forhånd var det mye snakk om amerikanske Kerron Clement, som var olympisk mester med stor mesterskapserfaring.

Likevel var det nykommeren Warholm som taklet presset og kuppet førsteplassen da det gjaldt som mest.

– Ingen mesterskap er avgjort på papiret. Det så vi da jeg til slutt vant VM i fjor, sier den regjerende verdensmesteren.

Yasmani Copello

SVAK COPELLO: Da Yasmani Copello (tv) tok VM-sølv var han fjorten hundredeler bak Karsten Warholm. I årets Diamond League-stevne i Roma var han nesten halvsekundet bak.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kan øke distansen til europeerne i kveld

Foran Bislett Games er hekkefenomenet fra Ulsteinvik klar på at han kan bli enda mer suveren i kampen mot de øvrige europeerne.

– Om jeg springer som i Roma og treffer helt inn er det opplagt at jeg har mer å hente. Spørsmålet er hvor mye jeg tapte på å komme dårlig ut av sistehekken, sier Warholm.

PS: Tyrkiske Copello vant for øvrig EM med 48,98 i 2016. Det er også den langt svakere enn bestenoteringen Warholm satte i forrige uke.

Komm.: Jann Post, Karen-Marie Ellefsen og Vebjørn Rodal.

FEILSTEG: Karsten Warholm knuste sin gamle norgesrekord torsdag, og kom for første gang i mål under 48 sekunder. Men det var feilstegene ved den siste hekken han tenkte mest på i etterkant.

Siste nytt

 • Håndball: Lindboe til ØIF Arendal

  André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag. Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

  Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo