NRK Meny
Normal

Rodal: – En spektakulær avslutning

Norske Thomas Roth (24) lå an til å greie VM-kravet på 800 meter. Men det var før han falt på målstreken i Stockholm.

Se innspurten på 800 meter for menn her. Komm.: Jann Post og Vebjørn Rodal.

– Det var et langt bedre løp enn de Thomas har gjort før i år, og ganske overbevisende disponert, skryter tidligere olympisk mester på 800 meter og NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

For mindre kjente Thomas Roth lå an til endelig å klare VM-kravet på Rodals distanse, da han mistet balansen på slutten. Plutselig lå 24-åringen langflat rett foran målstreken, og kom seg ikke i mål før klokka stoppet på tiden 1.47,76 - 1,76 sekund bak kravet.

– Vi så noen repriser og diskuterte litt. Jeg tror kanskje han var i nærheten i alle fall, om det kanskje hadde bikket 1.46, sier Rodal til NRK.

– Thomas detter fordi han er stiv og ukoordinert i løpinga si på slutten. Det var synd, for det hadde vært artig å sett sluttida om han hadde holdt seg på beina.

Bør stå på beina

Rodal synes det er kjekt å se en ny nordmann kjempe teten på høyt internasjonalt nivå på mellomdistanse igjen, men mener Roth fortsatt har litt å gå på.

– Det er artig å se formutviklingen til Thomas. Avslutningen var spektakulær, og det var veldig synd at det ble som det ble. Slik er imidlertid idretten. Å holde seg på beina er dessverre en del av gamet.

– Men det er viktig at Thomas ikke dveler ved dette. Men prøver å komme seg i god konkurranse så fort som mulig, nå som formen er brukbar.

– Har du noen gang falt på 800 meter selv?

– Nei, ikke som jeg kan huske. Jeg har hatt nestenfall, mye knuffing og slåssing underveis, men å falle på slutten har jeg aldri opplevd.

15 hundredeler bak kravet

24-åringen fra Ullensaker i Akershus har allerede løpt 800 meter på 1.46.15 i år, men det er altså 15 hundredeler bak kravet for å få delta i VM i Beijing i august.

Nå er det ikke flere internasjonale stevner igjen hvor Roth kan få «drahjelp» til Kina.

– Det er nok noe dramatikk i bilde for hans del å falle fra en VM-plass, sier Vebjørn Rodal.

– Men han har fortsatt NM førstkommende helg og noen konkurranser til å gjøre det på.

– Tror du Roth kan få dispensasjon til å reise til VM likevel, uten å ha klart kravet?

– Nei, han bør under kravet. Det bør man dessuten helst klare mer enn én gang om man skal ha noe i et VM å gjøre. Thomas kan ikke gå på kvoten som ung og lovende lenger.

Siste nytt

 • Johnsen på vei til AZ Alkmaar

  Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar ifølge VG. Avisen erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner. Går overgangen i orden blir han lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Suveren Lundanes i O-ringen

  Olav Lundanes tok en ny klar seier i den svenske O-ringen. Nå gir han seg i sammenlagtkonkurranse for å forberede seg optimalt til VM senere i sommer.

  EM i orientering.
  Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag