Rodal: – En spektakulær avslutning

Norske Thomas Roth (24) lå an til å greie VM-kravet på 800 meter. Men det var før han falt på målstreken i Stockholm.

Se innspurten på 800 meter for menn her. Komm.: Jann Post og Vebjørn Rodal.

– Det var et langt bedre løp enn de Thomas har gjort før i år, og ganske overbevisende disponert, skryter tidligere olympisk mester på 800 meter og NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

For mindre kjente Thomas Roth lå an til endelig å klare VM-kravet på Rodals distanse, da han mistet balansen på slutten. Plutselig lå 24-åringen langflat rett foran målstreken, og kom seg ikke i mål før klokka stoppet på tiden 1.47,76 - 1,76 sekund bak kravet.

– Vi så noen repriser og diskuterte litt. Jeg tror kanskje han var i nærheten i alle fall, om det kanskje hadde bikket 1.46, sier Rodal til NRK.

– Thomas detter fordi han er stiv og ukoordinert i løpinga si på slutten. Det var synd, for det hadde vært artig å sett sluttida om han hadde holdt seg på beina.

Bør stå på beina

Rodal synes det er kjekt å se en ny nordmann kjempe teten på høyt internasjonalt nivå på mellomdistanse igjen, men mener Roth fortsatt har litt å gå på.

– Det er artig å se formutviklingen til Thomas. Avslutningen var spektakulær, og det var veldig synd at det ble som det ble. Slik er imidlertid idretten. Å holde seg på beina er dessverre en del av gamet.

– Men det er viktig at Thomas ikke dveler ved dette. Men prøver å komme seg i god konkurranse så fort som mulig, nå som formen er brukbar.

– Har du noen gang falt på 800 meter selv?

– Nei, ikke som jeg kan huske. Jeg har hatt nestenfall, mye knuffing og slåssing underveis, men å falle på slutten har jeg aldri opplevd.

15 hundredeler bak kravet

24-åringen fra Ullensaker i Akershus har allerede løpt 800 meter på 1.46.15 i år, men det er altså 15 hundredeler bak kravet for å få delta i VM i Beijing i august.

Nå er det ikke flere internasjonale stevner igjen hvor Roth kan få «drahjelp» til Kina.

– Det er nok noe dramatikk i bilde for hans del å falle fra en VM-plass, sier Vebjørn Rodal.

– Men han har fortsatt NM førstkommende helg og noen konkurranser til å gjøre det på.

– Tror du Roth kan få dispensasjon til å reise til VM likevel, uten å ha klart kravet?

– Nei, han bør under kravet. Det bør man dessuten helst klare mer enn én gang om man skal ha noe i et VM å gjøre. Thomas kan ikke gå på kvoten som ung og lovende lenger.

Siste nytt

 • Ganna verdensmester i tempo

  Filippo Ganna var overlegen på hjemmebane og syklet inn til VM-gull i det individuelle temporittet under VM i Italia.

  Belgiske Wout van Aert tok sølv, mens Stefan Küng fra Sveits tok bronsen. Andreas Leknessund (21) imponerte med 13. plass.

  Foto: Jean-christophe Bott / AP
 • Ganna verdensmester i tempo

  Italienske Filippo Ganna var overlegen på hjemmebane og syklet inn til VM-gull i det individuelle temporittet under VM i Romagna-området i Italia.

  Belgiske Wout van Aert tok sølv 26 sekunder bak, mens Stefan Küng fra Sveits tok bronsen.

  21 år gamle Andreas Leknessund imponerte i sitt første VM-ritt for senior og ble nummer 13, den beste plasseringen av en nordmann i en VM-tempo noensinne.

  Foto: Jean-christophe Bott / AP
 • Bekreftar Børven-bod

  Tyrkiske Ankaragücü har lagt inn bod på Torgeir Børven. Det bekreftar spelaren sjølv og Rosenborg-trenar Åge Hareide. Børven kom til Rosenborg frå Odd i sommar.

  Eliteserien fotball 2020: Strømsgodset - Rosenborg (3-3)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal