Rodal: – En spektakulær avslutning

Norske Thomas Roth (24) lå an til å greie VM-kravet på 800 meter. Men det var før han falt på målstreken i Stockholm.

Se innspurten på 800 meter for menn her. Komm.: Jann Post og Vebjørn Rodal.

– Det var et langt bedre løp enn de Thomas har gjort før i år, og ganske overbevisende disponert, skryter tidligere olympisk mester på 800 meter og NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

For mindre kjente Thomas Roth lå an til endelig å klare VM-kravet på Rodals distanse, da han mistet balansen på slutten. Plutselig lå 24-åringen langflat rett foran målstreken, og kom seg ikke i mål før klokka stoppet på tiden 1.47,76 - 1,76 sekund bak kravet.

– Vi så noen repriser og diskuterte litt. Jeg tror kanskje han var i nærheten i alle fall, om det kanskje hadde bikket 1.46, sier Rodal til NRK.

– Thomas detter fordi han er stiv og ukoordinert i løpinga si på slutten. Det var synd, for det hadde vært artig å sett sluttida om han hadde holdt seg på beina.

Bør stå på beina

Rodal synes det er kjekt å se en ny nordmann kjempe teten på høyt internasjonalt nivå på mellomdistanse igjen, men mener Roth fortsatt har litt å gå på.

– Det er artig å se formutviklingen til Thomas. Avslutningen var spektakulær, og det var veldig synd at det ble som det ble. Slik er imidlertid idretten. Å holde seg på beina er dessverre en del av gamet.

– Men det er viktig at Thomas ikke dveler ved dette. Men prøver å komme seg i god konkurranse så fort som mulig, nå som formen er brukbar.

– Har du noen gang falt på 800 meter selv?

– Nei, ikke som jeg kan huske. Jeg har hatt nestenfall, mye knuffing og slåssing underveis, men å falle på slutten har jeg aldri opplevd.

15 hundredeler bak kravet

24-åringen fra Ullensaker i Akershus har allerede løpt 800 meter på 1.46.15 i år, men det er altså 15 hundredeler bak kravet for å få delta i VM i Beijing i august.

Nå er det ikke flere internasjonale stevner igjen hvor Roth kan få «drahjelp» til Kina.

– Det er nok noe dramatikk i bilde for hans del å falle fra en VM-plass, sier Vebjørn Rodal.

– Men han har fortsatt NM førstkommende helg og noen konkurranser til å gjøre det på.

– Tror du Roth kan få dispensasjon til å reise til VM likevel, uten å ha klart kravet?

– Nei, han bør under kravet. Det bør man dessuten helst klare mer enn én gang om man skal ha noe i et VM å gjøre. Thomas kan ikke gå på kvoten som ung og lovende lenger.

Siste nytt

 • Storhamar videre i EHF-cupen

  Storhamar slo ungarske Érd 32-27 søndag kveld og er dermed klar for videre spill i EHF-cupen.

  Storhamar vant oppgjøret 60-56 sammenlagt.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Zverev slo Djokovic i finalen

  21 år gamle Alexander Zverev gikk i strupen på Novak Djokovic og vant på imponerende vis finalekampen i ATPs verdenstourfinale i tennis i London med 2-0 i sett.

  Zverev gikk seirende ut med settseirene 6-4, 6-3.

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Tim Ireland / AP
 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk

Sendeplan

Kl. Program Kanal