Hopp til innhold

Rodal: – En spektakulær avslutning

Norske Thomas Roth (24) lå an til å greie VM-kravet på 800 meter. Men det var før han falt på målstreken i Stockholm.

Se innspurten på 800 meter for menn her. Komm.: Jann Post og Vebjørn Rodal.

– Det var et langt bedre løp enn de Thomas har gjort før i år, og ganske overbevisende disponert, skryter tidligere olympisk mester på 800 meter og NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

For mindre kjente Thomas Roth lå an til endelig å klare VM-kravet på Rodals distanse, da han mistet balansen på slutten. Plutselig lå 24-åringen langflat rett foran målstreken, og kom seg ikke i mål før klokka stoppet på tiden 1.47,76 - 1,76 sekund bak kravet.

– Vi så noen repriser og diskuterte litt. Jeg tror kanskje han var i nærheten i alle fall, om det kanskje hadde bikket 1.46, sier Rodal til NRK.

– Thomas detter fordi han er stiv og ukoordinert i løpinga si på slutten. Det var synd, for det hadde vært artig å sett sluttida om han hadde holdt seg på beina.

Bør stå på beina

Rodal synes det er kjekt å se en ny nordmann kjempe teten på høyt internasjonalt nivå på mellomdistanse igjen, men mener Roth fortsatt har litt å gå på.

– Det er artig å se formutviklingen til Thomas. Avslutningen var spektakulær, og det var veldig synd at det ble som det ble. Slik er imidlertid idretten. Å holde seg på beina er dessverre en del av gamet.

– Men det er viktig at Thomas ikke dveler ved dette. Men prøver å komme seg i god konkurranse så fort som mulig, nå som formen er brukbar.

– Har du noen gang falt på 800 meter selv?

– Nei, ikke som jeg kan huske. Jeg har hatt nestenfall, mye knuffing og slåssing underveis, men å falle på slutten har jeg aldri opplevd.

15 hundredeler bak kravet

24-åringen fra Ullensaker i Akershus har allerede løpt 800 meter på 1.46.15 i år, men det er altså 15 hundredeler bak kravet for å få delta i VM i Beijing i august.

Nå er det ikke flere internasjonale stevner igjen hvor Roth kan få «drahjelp» til Kina.

– Det er nok noe dramatikk i bilde for hans del å falle fra en VM-plass, sier Vebjørn Rodal.

– Men han har fortsatt NM førstkommende helg og noen konkurranser til å gjøre det på.

– Tror du Roth kan få dispensasjon til å reise til VM likevel, uten å ha klart kravet?

– Nei, han bør under kravet. Det bør man dessuten helst klare mer enn én gang om man skal ha noe i et VM å gjøre. Thomas kan ikke gå på kvoten som ung og lovende lenger.

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal