– Kan være starten på slutten

Vebjørn Rodal frykter at veien tilbake blir lang for Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen under OL i Rio sist august.

UNDER KNIVEN: Henrik Ingebrigtsen kapitulerer mot smerten. Tirsdag opereres han i Finland. Sesongen er over.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter lang tids skadetrøbbel opereres Henrik Ingebrigtsens venstre lår i Finland tirsdag morgen. Sesongen er over for norgesrekordholderen på 1500 meter og en engelsk mile.

– Jeg skal tilbake i verdenstoppen, skriver selv Ingebrigtsen selv på Twitter.

Spørsmålet er likevel: Kan dette være starten på slutten for 26-åringen?

– Ja, det er lett å tenke det. Han begynner å bli godt voksen, og det er ikke gitt at man klarer å komme tilbake etter en så alvorlig skade. Han har hatt en skadehistorikk de siste årene, så det er lov å tenke sånn for oss som er publikum, sier NRKS friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Vebjørn Rodal

SKEPTISK: Vebjørn Rodal mener utfallet av operasjonen avgjør om Henrik Ingebrigtsen kan komme tilbake på friidrettsbanen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Må slippe «mekanisk smerte»

Den olympiske 800-metermesteren fra 1996 understreker at han ikke avskriver den eldste av Ingebrigtsen-brødrene:

– Han har holdt imponerende høyt nivå med det skadeomfanget han har slitt med. Han er en skikkelig tøffing, og det vil hjelpe ham, påpeker Rodal.

Den gamle mellomdistansekongen mener én ting blir helt avgjørende – at operasjonen er så vellykket at Ingebrigtsen blir helt skadefri.

– Han må få trene over tid uten å ha vondt. Det er utrolig tøft at det gjør vondt hver gang du skal på trening. Det skal være vondt fordi du er sliten, ikke fordi det er mekaniske ting i kroppen som ikke fungerer, sier Rodal.

Skadeforfulgt

Henrik Ingebrigtsen ble europamester på 1500 meter i 2012 og løp finale på distansen under OL i London samme år. Sine gjeldende norgesrekorder satte han i 2014.

Etterpå har mye handlet om å holde skader i sjakk. Nå var ikke det lenger mulig, etter smellen i Diamond League-stevnet i Eugene i slutten av mai.

Dermed blir det operasjon – noe som også har vært vurdert tidligere.

– Hva gjør det med psyken å bli satt tilbake gang eter gang?

– Det er krevende. I hvert fall hvis det begynner å bli følgeskader, at den ene skaden kommer som en konsekvens av den andre. Det er komplisert. Kroppen er et avansert maskineri som skal virke, og det blir utsatt for ekstreme belastninger i Team Ingebrigtsen. De er så gode som de er fordi de trener ekstremt, påpeker Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Zucca med mål og to assist

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers tok imot Colorado Avalanche tirsdag, og scoret også for laget på straffekonkurranse. Zuccarello satte det første målet i straffekonkurransen. Resultatet ble til slutt 3-2.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Ruud kjempet i land seieren

  Casper Ruud (19) måtte virkelig slite for seireren over colombianske Alejandro Gonzales i 1. runde av challengerturneringen i Calgary tirsdag. Det ble 3-6, 7-5, 7-6 (7-3) i tenniskampen.

  Casper Ruud
  Foto: DANIEL BOCKWOLDT / AFP
 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Da vinden snudde