NRK Meny
Normal

– Kan være starten på slutten

Vebjørn Rodal frykter at veien tilbake blir lang for Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen under OL i Rio sist august.

UNDER KNIVEN: Henrik Ingebrigtsen kapitulerer mot smerten. Tirsdag opereres han i Finland. Sesongen er over.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter lang tids skadetrøbbel opereres Henrik Ingebrigtsens venstre lår i Finland tirsdag morgen. Sesongen er over for norgesrekordholderen på 1500 meter og en engelsk mile.

– Jeg skal tilbake i verdenstoppen, skriver selv Ingebrigtsen selv på Twitter.

Spørsmålet er likevel: Kan dette være starten på slutten for 26-åringen?

– Ja, det er lett å tenke det. Han begynner å bli godt voksen, og det er ikke gitt at man klarer å komme tilbake etter en så alvorlig skade. Han har hatt en skadehistorikk de siste årene, så det er lov å tenke sånn for oss som er publikum, sier NRKS friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Vebjørn Rodal

SKEPTISK: Vebjørn Rodal mener utfallet av operasjonen avgjør om Henrik Ingebrigtsen kan komme tilbake på friidrettsbanen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Må slippe «mekanisk smerte»

Den olympiske 800-metermesteren fra 1996 understreker at han ikke avskriver den eldste av Ingebrigtsen-brødrene:

– Han har holdt imponerende høyt nivå med det skadeomfanget han har slitt med. Han er en skikkelig tøffing, og det vil hjelpe ham, påpeker Rodal.

Den gamle mellomdistansekongen mener én ting blir helt avgjørende – at operasjonen er så vellykket at Ingebrigtsen blir helt skadefri.

– Han må få trene over tid uten å ha vondt. Det er utrolig tøft at det gjør vondt hver gang du skal på trening. Det skal være vondt fordi du er sliten, ikke fordi det er mekaniske ting i kroppen som ikke fungerer, sier Rodal.

Skadeforfulgt

Henrik Ingebrigtsen ble europamester på 1500 meter i 2012 og løp finale på distansen under OL i London samme år. Sine gjeldende norgesrekorder satte han i 2014.

Etterpå har mye handlet om å holde skader i sjakk. Nå var ikke det lenger mulig, etter smellen i Diamond League-stevnet i Eugene i slutten av mai.

Dermed blir det operasjon – noe som også har vært vurdert tidligere.

– Hva gjør det med psyken å bli satt tilbake gang eter gang?

– Det er krevende. I hvert fall hvis det begynner å bli følgeskader, at den ene skaden kommer som en konsekvens av den andre. Det er komplisert. Kroppen er et avansert maskineri som skal virke, og det blir utsatt for ekstreme belastninger i Team Ingebrigtsen. De er så gode som de er fordi de trener ekstremt, påpeker Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Canada sikret OL-bronse

  Tittelforsvarer Canada kom seg etter sjokktapet mot Tyskland i ishockeysemifinalen. Tsjekkia ble slått 6-4 i en rotete bronsekamp. Finalen i ishockey mellom Tyskland og OAR er den siste øvelsen før avslutningsseremonien Pyeongchang søndag.

  Pyeongchang Olympics Ice Hockey Men
  Foto: Julio Cortez / AP
 • Keepertabbe hindret Stoke-seier

  Stoke så ut til å gå mot sin første borteseier i Premier League på fire måneder etter at Xherdan Shaqiri gav laget ledelsen på et frekt skudd. Men en keepertabbe av Jack Butland 20 minutter før slutt sørget for poengdeling mot Leicester.

  Jack Butland
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin