Hopp til innhold

– Kan være starten på slutten

Vebjørn Rodal frykter at veien tilbake blir lang for Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen under OL i Rio sist august.

UNDER KNIVEN: Henrik Ingebrigtsen kapitulerer mot smerten. Tirsdag opereres han i Finland. Sesongen er over.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter lang tids skadetrøbbel opereres Henrik Ingebrigtsens venstre lår i Finland tirsdag morgen. Sesongen er over for norgesrekordholderen på 1500 meter og en engelsk mile.

– Jeg skal tilbake i verdenstoppen, skriver selv Ingebrigtsen selv på Twitter.

Spørsmålet er likevel: Kan dette være starten på slutten for 26-åringen?

– Ja, det er lett å tenke det. Han begynner å bli godt voksen, og det er ikke gitt at man klarer å komme tilbake etter en så alvorlig skade. Han har hatt en skadehistorikk de siste årene, så det er lov å tenke sånn for oss som er publikum, sier NRKS friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Vebjørn Rodal

SKEPTISK: Vebjørn Rodal mener utfallet av operasjonen avgjør om Henrik Ingebrigtsen kan komme tilbake på friidrettsbanen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Må slippe «mekanisk smerte»

Den olympiske 800-metermesteren fra 1996 understreker at han ikke avskriver den eldste av Ingebrigtsen-brødrene:

– Han har holdt imponerende høyt nivå med det skadeomfanget han har slitt med. Han er en skikkelig tøffing, og det vil hjelpe ham, påpeker Rodal.

Den gamle mellomdistansekongen mener én ting blir helt avgjørende – at operasjonen er så vellykket at Ingebrigtsen blir helt skadefri.

– Han må få trene over tid uten å ha vondt. Det er utrolig tøft at det gjør vondt hver gang du skal på trening. Det skal være vondt fordi du er sliten, ikke fordi det er mekaniske ting i kroppen som ikke fungerer, sier Rodal.

Skadeforfulgt

Henrik Ingebrigtsen ble europamester på 1500 meter i 2012 og løp finale på distansen under OL i London samme år. Sine gjeldende norgesrekorder satte han i 2014.

Etterpå har mye handlet om å holde skader i sjakk. Nå var ikke det lenger mulig, etter smellen i Diamond League-stevnet i Eugene i slutten av mai.

Dermed blir det operasjon – noe som også har vært vurdert tidligere.

– Hva gjør det med psyken å bli satt tilbake gang eter gang?

– Det er krevende. I hvert fall hvis det begynner å bli følgeskader, at den ene skaden kommer som en konsekvens av den andre. Det er komplisert. Kroppen er et avansert maskineri som skal virke, og det blir utsatt for ekstreme belastninger i Team Ingebrigtsen. De er så gode som de er fordi de trener ekstremt, påpeker Vebjørn Rodal.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal