Rød ferdig i EM: – Et stort tap

MALMÖ/OSLO (NRK): Magnus Abelvik Røds skade i foten var verre enn fryktet. Den viktige bakspilleren er ferdigspilt i håndball-EM.

HÂndball-EM menn 2020, Norge-Ungarn

SKADET: Magnus Abelvik Rød skadet foten under kampen mellom Norge og Sverige i Malmö Arena.

Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud

Det var en tydelig skuffet Rød som møtte pressen i Malmö, gående med krykker.

Mandag var han på MR-undersøkelse med landslagslege Thomas Torgalsen og fikk dårlige nyheter: Han har et brudd i foten.

Magnus Abelvik Rød er ute av EM.

Rød håpet å føre Norge til EM-gull, men nå blir det i stedet en periode med krykker.

Foto: Patrick Rowlands / NRK

– Magnus har en stressreaksjon i en knokkel i foten, og det er et veldig lite brudd, som ikke er gjennomgående, men gir sterke smerter, sier Torgalsen.

Han bekrefter at det betyr at høyrebacken er ferdigspilt i EM.

– Det betyr dessverre det. Han må regne med en rehabiliteringsperiode på tre til fire uker.

– Tar litt motivasjonen

Rød har vært en av Norges beste spillere i EM, og har hamret inn mål fra bakspillerposisjonen.

– Det er tungt. Jeg så virkelig fram mot å bidra nå og kjempe om en semifinale og eventuelt en finale. Det tar litt motivasjonen å stå her og gi den forklaringen, sier Rød selv.

Skaden pådro han seg tidlig i gårsdagens kamp mot Sverige, som endte med seier til Norge. Han kom faktisk inn igjen på banen etter å ha skadet seg, og håpet derfor på bedre resultater fra dagens undersøkelser.

v55zqW2OfKw

Rød merket fort at noe var galt med ankelen. Her fikk han behandling på benken underveis i kampen mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud

Har slitt med mange skader

I stedet ble beskjeden verre enn fryktet, og Rød medgir at han er svært skuffet. Han har slitt med flere skader den siste tiden, blant annet en hofteskade og en skade i høyrehånden.

– Det hoper seg opp. Man har gjort alt for å bli klar, så kommer det noe piss som dette som skal ødelegge for alt og alle, sier 22-åringen.

– Jeg synes synd på meg selv, og alle rundt. Jeg er takknemlig for at jeg fikk oppleve EM på hjemmebane, og satser på at gutta tar på seg oppgaven og sikrer gullmedaljen, fortsetter Flensburg-spilleren.

– Et stort tap

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten sier at det ikke er tvil om at Norge nå mister en av de viktigste spillerne.

– Vi mister en verdensklassespiller, en som har ekstreme ferdigheter og som er utrolig viktig for Norge, sier han, og legger til:

– Det blir et stort savn og tap.

Mr8nanPw37w

Harald Reinkind kommer trolig til å få mer ansvar i Røds fravær.

Foto: Vidar Ruud

Tvedten er imidlertid usikker på hvor mye det kommer til å påvirke Norges gullsjanser.

– Det er vanskelig å si. Akkurat nå synes jeg bare synd på ham, sier Tvedten.

Heldigvis for Norge er høyrebacken den posisjonen hvor trener Christian Berge har flest spillere å velge mellom. Han har både Harald Reinkind og Eivind Tangen som venstrehendte skyttere, men Rød har vært det soleklare førstevalget.

– Det er alltid laget som er det viktigste. Vi har heldigvis to andre høyrebacker som er verdensklasse, og de kommer til å levere bra, sier Rød.

Norge står med fem seiere på fem kamper i EM, og er på god vei til semifinale. Tirsdag møter de Island i den nest siste mellomspillskampen, og deretter venter Slovenia onsdag. Semifinalene spilles fredag kveld.

Siste nytt

 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters
 • Trekker voldtektstiltale mot Sarr

  Tiltalen mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er trukket etter en polititabbe. Det skriver VG onsdag kveld.

  Tidligere i februar ble Sarr tiltalt for en voldtekt i Oslo. Politiet har ikke underettet senegaleseren om at etterforskningen mot ham er gjenopptatt, etter å tidligere ha vært henlagt.

  Fristen for å gi beskjed om omgjøring er tre måneder og dette har politiet altså ikke gjort. Derfor besluttet statsadvokat Ingrid Vormeland Salte at tiltalen trekkes onsdag.

  Sarr ble frikjent for en sovevoldtekt i Molde i 2018, men påtalemyndigheten anket frifinnelsen. Ankesaken har blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt i retten og 28-åringen er nå internajsonalt etterlyst.

  Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal