NRK Meny
Normal

– Har tenkt at jeg vil kaste sykkelen og alt til helvete

UCI har bestemt at den norske syklisten Vegard Robinson Bugge blir suspendert fra sykkelsporten i fire måneder.

Vegard Robinson Bugge

UTESTENGT: Vegard Robinson Bugge blir utestengt i fire måneder. Om to uker kan han igjen konkurrere.

Foto: Jørn Andre Lien / NRK

8. juli i år smalt bomben. En norsk syklist var dopingtatt. En fryktelig nedtur for idretten, etter år på år med positive prøver og gamle avslørte løgner.

Det ble raskt klart at det dreide seg om Vegard Robinson Bugge. Syklisten hadde brukt en astamedisin han ikke lenger hadde godkjennelse til å bruke, og dermed hadde han testet positivt på det forbudte stoffet terbutalin. Prøven ble tatt under Tour des Fjords i Norge i slutten av mai.

Torsdag ble det klart at ble han får en dom på fire måneders utestengelse. Suspensjonen begynner fra han ble suspendert i sommer, og det betyr at han har sonet ferdig allerede i løpet av et par uker.

– For å være ærlig, i perioder har det vært jævlig. Noen dager har jeg tenkt at jeg vil kaste sykkelen og alt til helvete og tenkt at dette orker jeg ikke mer, sier Robinson Bugge til NRK.

Han forteller nå hva som skjedde da han ble tatt for bruken av astmamedisinen Bricanyl.

– Jeg har astma men er ikke noen storforbruker av astmamedisin. Tidvis får jeg akutte plager og må ta medisin for å fungere. Jeg hadde ikke et tilstrekkelig bevisst forhold til de ulike medisintypene jeg fikk fra legen, sier Robinson Bugge i sin første uttalelse i siden den positive dopingprøven ble kjent.

Han sier at han rotet det til like før start i et ritt, og han angrer bittert i dag. Robinson Bugge legger ikke skylden på andre enn seg selv, og håper på tilgivelse.

Vegard Robinson Bugge ble suspendert i fire måneder for uaktsom bruk av astmamedisin.

Se Bugge forklare hvordan han surret det til og tok den forbudte astmamedisinen.

Går ut over sportens omdømme

Han ble kalt et «surrehue» av lagsjef Atle Kvålsvoll, og «forbaska klønete» av sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

– I utgangspunktet synes jeg det er en passende straff i forhold til det regelbruddet han har begått. Men det er slik at vi har et omdømme vi skal ta vare på, og sånne saker er ikke bra, uansett, sier Tiedemann Hansen til NRK torsdag.

Han sier at han er lei for at slike saker kommer på bordet, uansett alvorlighetsgrad.

– Han har vært sløv. Han har ikke vært etterrettelig med å skaffe seg de dokumentene han trenger, sier Tiedemann Hansen.

Skifter lag som følge av dommen

Robinson Bugge syklet for Team Sparebanken Sør, men forteller at han nå skifter lag før neste sesong.

– Saken har også påført omgivelsene og laget belastninger og jeg har siden saken kom opp hatt en tett dialog med Team Sparebanken Sør. Under marsjen har vi blitt enige om å ikke videreføre avtalen for neste sesong og jeg er for tiden i samtaler med andre lag, nasjonalt og internasjonalt, sier han.

Han har ikke vært inne på tanken om å gi opp syklingen, og forteller at han er svært motivert for å satse videre.

Fikk dom for «uaktsomhet»

Advokat Erik Flågan forteller at det er to års utestengelse som er normen, men at formildende omstendigheter er det som gir Robinson Bugge en langt kortere dom.

– UCI har vurdert saken til Bugge som uaktsom overtredelse av regelverket som kvalifiserer til fire måneder suspensasjon, sier Flågan.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner