NRK Meny
Normal

Rivalene tror Kowalczyk bløffer

KUUSAMO/OSLO (NRK.no): Justyna Kowalczyk (31) senker forventningene før verdenscupåpningen, men de norske kjøper ikke form-forklaringen fra polakken.

Kowalczyk

KLARE: Marit Bjørgen (t.v.) og Justyna Kowalczyk er nok en sesong blant de aller største favorittene.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Kowalczyk er bestandig i form, sier Therese Johaug til NRK.no.

Nå er ventetiden endelig over for de langrennsfrelste. Etter å ha åpnet den norske skisesongen på Beitostølen forrige helg, stakes verdenscupen i gang med klassisk sprint i Kuusamo.

 • Se den klassiske sprinten for både kvinner og menn på NRK1 og NRK.no lørdag fra klokken 12.00!

Og selv om Justyna Kowalczyk vant den finske sesongåpningen for to uker siden, er polakken litt defensiv før møtet med verdenseliten.

31-åringen sier til NRK.no at «formen er langt unna», men nå spørs det hvor den står i forhold til konkurrentene.

– Vi får se

– Jeg håper jo den er bra. Det var den for to uker siden. Men nå er det nye renn og nye motstandere. Vi får se, sier Kowalczyk.

– De norske tror du vil være veldig sterk.

– Jeg tror de norske vil gå veldig fort. Jeg føler meg bra, men dette blir den første konkurransen internasjonalt, sier polakken, og trekker frem Marit Bjørgen, Kikkan Randall og Denise Herrmann som de tøffeste konkurrentene på sprinten.

Bjørgen er selv spent før duellene med erkerivalen. Hun tror nemlig ikke at Kowalczyk er ute av form.

– Nei, men hun har jo brukt litt tid på å komme i gang i starten av sesongen. Hun har kanskje ikke vært råest i de første rennene, men hun er nok der hun skal være, sier Bjørgen til NRK.no.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Therese Johaug liker ikke bakken

– Viktigere ting å tenke på

Justyna Kowalczyk blåste nytt liv i den gamle konflikten med Bjørgen da hun i oktober nok en gang mistenkeliggjorde 34-åringens astmamedisin.

Medisinen er godkjent av Det internasjonale skiforbundet (FIS), og Bjørgen har også fått solid støtte fra langrennskolleger. Denne uken kritiserte Charlotte Kalla polakken for uttalelsene.

Kowalczyk var tydelig lei temaet da NRK.no møtte henne.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg fortsatt får det spørsmålet hele tiden, sier Kowalczyk.

Polakken sier samtidig at hun ikke er overrasket over at saken får oppmerksomhet, siden «alle vet hva hun mener om saken».

– Men du tenker ikke på det?

– Nei, jeg har langt viktigere ting å tenke på, sier Kowalczyk.

Det har også Marit Bjørgen.

– Jeg prøver å ikke bruke energi på det der. Det er alltid de samme spørsmålene, så det er klart at jeg blir litt lei. Justyna får si det hun vil. Jeg kan bare si at jeg har stor respekt for henne som skiløper, sier 31-åringen til Expressen.

 • Spent på hvem som er sterkest i sesongens første verdenscuprenn? Se sprinten på NRK1 og NRK.no lørdag fra klokken 12.00.
Reporter: Mads Håby, foto/redigering: Nils Tore Hjørnevik.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal