NRK Meny
Normal

Rir for historiebøkene

De norske sprangrytterne kan skrive norsk rytterhistorie i dag.

Sprangrytterne
Foto: Anne Buvik

Firkløveret Stein Endresen, Morten Djupvik, Geir Gulliksen og Tony André Hansen red den første individuelle kvalifiseringen i Hong Kong fredag.

Den samme kvartetten kvalifiserte Norge til et OL i sprangridning for første gang siden 1936 for nøyaktig ett år siden.

I dag står en en plass i OL-finalen på spill.

Finaleplass er målet

Det er duket for en skikkelig thriller på arenaen i Sha Tin. Kun åtte av de 16 lagene kommer til finalen. De norske rytternes mål er finaleplass, skriver Norges Rytterforbund i en pressemelding.

- Vi er enda bedre forberedt nå enn til EM i Mannheim i fjor da vi tok sjetteplassen. Vi har fått mer rutine, er mer selvsikre, vi vet vi kan klare det, sa Morten Djupvik før OL.

Laghoppingen er samtidig tredje kvalifisering i det individuelle mesterskapet. De 50 beste ekvipasjene kvalifiserer seg videre i det individuelle mesterskapet.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 29 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag