NRK Meny
Normal

Riise: – Roma er ørliten favoritt

John Arne Riise har spilt for begge storklubbene som møtes i Mesterligaen i kveld og holder en knapp på den italienske storklubben.

98706455GB072_FC_Internazio FC Internazionale Milano v AS Roma - Tim Cup

SUNNMØRING I ITALIA: John-Arne Riise spilte tre sesonger for den italienske klubben Roma.

Foto: Giuseppe Bellini / Getty Images

Riise, som spilte i Roma fra 2008-2011, sier i et intervju med Gazetto dello Sport at han tror Roma tar seg videre til finalen i Mesterligaen.

– Roma er ørliten favoritt fordi de har hjemmekamp sist, på Stadio Olimpico. Men å vinne på Anfield er nærmest umulig oppgave. Liverpool er et dyr i Mesterligaen, sier Riise.

Nordmannen var med på å vinne turneringen for Romas motstander Liverpool tilbake i 2005, og sier videre at han sliter med å velge side før kveldens kamp og kommer til å følge kampen på Anfield med nøytrale øyne, skriver Sky Sports.

– Roma trenger en motgift mot Liverpools angrepstrio. Jeg tror ikke Pep Guardiola gjorde noe galt, jeg tror bare at Salah, Mané og Firminho være ustoppelige noen ganger, sier Riise.

– Det koker

Lederen av Liverpools supporterklubb i Norge, Tore Hansen, er i Liverpool og sier stemningen er i taket før storkampen.

– Det er store forventninger og det koker fullstendig her. Jeg var nede og så da spillerne kom inn med bussene og det ser ut til å gå greit, sier Hansen til NRK og sikter til hendelsen da Manchester City-bussen ble ødelagt på vei til kvartfinalekampen i Liverpool.

– Jeg tror at folk her føler at Liverpool er tilbake der de var under de beste årene med Rafa Benitez. Det tenner mange av tilhengerne å igjen være «european royalties» og det er den følelsen som rår på Anfield, forteller Hansen.

Liverpools supporterklubb i Norge har per i dag 44 000 medlemmer, mens Romas norske fanklubb har rundt 100 betalende medlemmer.

Men Kristoffer Vold Ulvestad fra Roma Supporterklubb Norge mener klubben hans ikke er like mye underdog på banen i kveld.

– Vi kunne gått med hevet hode hvis vi hadde røket ut av turneringen hvis vi hadde møtte Real Madrid og Bayern, sier Ulvestad.

– Du hadde foretrukken en enda større «underdog-rolle» i semifinalen?

– Ja, faktisk. Nå blir det mye et mye tøffere press på oss, sier han.

SOCCER-CHAMPIONS-LIV-ROM/

FØR KAMP: Liverpool-supportere lader opp til kamp utenfor Anfield i kveld.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Siste nytt

 • Solbakken hissa seg opp

  FC København vann 1–0 heime mot CSKA Sofia og 4–2 samanlagt i Europaligaen. Likevel var FCK-trenar Ståle Solbakken sint. Ifølgje NTB var grunnen at lagets scoring vart vist på storskjerm i Parken. Bileta viste at målscorar N'Doye står i offside.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Rønningen står over friidretts-NM

  Sprinteren Helene Rønningen er skadd og har meldt forfall til helgens NM i friidrett i Byrkjelo. Hun har fått en skade under i plantarfacien, bindevevshinnen som går under foten. Rønningen deltok på 100- og 200 meter under friidretts-EM i Berlin.

  Helene Rønningen, Bislett 2018
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale