NRK Meny
Normal

Riise: – Roma er ørliten favoritt

John Arne Riise har spilt for begge storklubbene som møtes i Mesterligaen i kveld og holder en knapp på den italienske storklubben.

98706455GB072_FC_Internazio FC Internazionale Milano v AS Roma - Tim Cup

SUNNMØRING I ITALIA: John-Arne Riise spilte tre sesonger for den italienske klubben Roma.

Foto: Giuseppe Bellini / Getty Images

Riise, som spilte i Roma fra 2008-2011, sier i et intervju med Gazetto dello Sport at han tror Roma tar seg videre til finalen i Mesterligaen.

– Roma er ørliten favoritt fordi de har hjemmekamp sist, på Stadio Olimpico. Men å vinne på Anfield er nærmest umulig oppgave. Liverpool er et dyr i Mesterligaen, sier Riise.

Nordmannen var med på å vinne turneringen for Romas motstander Liverpool tilbake i 2005, og sier videre at han sliter med å velge side før kveldens kamp og kommer til å følge kampen på Anfield med nøytrale øyne, skriver Sky Sports.

– Roma trenger en motgift mot Liverpools angrepstrio. Jeg tror ikke Pep Guardiola gjorde noe galt, jeg tror bare at Salah, Mané og Firminho være ustoppelige noen ganger, sier Riise.

– Det koker

Lederen av Liverpools supporterklubb i Norge, Tore Hansen, er i Liverpool og sier stemningen er i taket før storkampen.

– Det er store forventninger og det koker fullstendig her. Jeg var nede og så da spillerne kom inn med bussene og det ser ut til å gå greit, sier Hansen til NRK og sikter til hendelsen da Manchester City-bussen ble ødelagt på vei til kvartfinalekampen i Liverpool.

– Jeg tror at folk her føler at Liverpool er tilbake der de var under de beste årene med Rafa Benitez. Det tenner mange av tilhengerne å igjen være «european royalties» og det er den følelsen som rår på Anfield, forteller Hansen.

Liverpools supporterklubb i Norge har per i dag 44 000 medlemmer, mens Romas norske fanklubb har rundt 100 betalende medlemmer.

Men Kristoffer Vold Ulvestad fra Roma Supporterklubb Norge mener klubben hans ikke er like mye underdog på banen i kveld.

– Vi kunne gått med hevet hode hvis vi hadde røket ut av turneringen hvis vi hadde møtte Real Madrid og Bayern, sier Ulvestad.

– Du hadde foretrukken en enda større «underdog-rolle» i semifinalen?

– Ja, faktisk. Nå blir det mye et mye tøffere press på oss, sier han.

SOCCER-CHAMPIONS-LIV-ROM/

FØR KAMP: Liverpool-supportere lader opp til kamp utenfor Anfield i kveld.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal