Hopp til innhold

Riise om Bolts fotballplaner: – Han blir aldri topp 50 i verden

SANDNES/OSLO (NRK): John Arne Riise mener Usain Bolts drøm om å bli blant verdens 50 beste fotballspillere er fullstendig urealistisk.

John Arne Riise

KRITISK TIL BOLTS FOTBALLDRØM: John Arne Riise.

Fotballspilleren er til stede på Blinkfestivalen i Sandnes som langrennsutøver og medlem av langløpslaget BN Bank.

– Det er fantastisk at han prøver å satse på noe annet, jeg kjenner meg godt igjen der, men han blir aldri topp 50 i verden, sier Riise kategorisk til NRK.

Det er i et eksklusivt intervju med NRK at Usain Bolt forteller at han fortsatt drømmer om en karriere som fotballspiller etter at han takker for seg som friidrettsutøver etter VM i London.

– Jeg har alltid sagt jeg vil spille fotball. Derfor vil jeg også prøve meg for et lag eller to for å se om jeg er god nok. Men det må være på et høyt nivå. Hvis jeg ikke er blant de 50 beste i verden gir det ingen mening. Jeg kan ikke bare være «en vanlig fyr». Det hadde jeg ikke klart, sier han i intervjuet.

Jamaican sprinter Bolt gestures before Manchester United play Fulham in their English Premier League soccer match in Manchester

Bolt snakker om sine planer om å bli fotballspiller i et NRK-intervju.

Foto: Phil Noble / Reuters

– Under pari

John Arne Riise, som blant annet har 234 kamper for Liverpool, 99 kamper for Roma og 110 kamper for landslaget, er imidlertid bastant når han blir bedt om å kommentere Bolts fotballdrømmer.

– Han er kjapp, men man trenger mye mer enn det. Det skal mange, mange år til for i det hele tatt å skjønne fotball, måten å spille på. Jeg tror de tekniske ferdighetene er under pari, kommenterer han.

– Jeg har sett ham litt på noen Instagram-videoer, og han har jo peiling. Det er utrolig kult at han prøver, men topp 50 blir han ikke.

– Ingen har sjans

Er det lettere for deg å bli blant de 50 beste i verden i langløp?

– Jeg tror ikke at noe av det kommer til å skje. Ingen av oss har sjans til det. Jeg tror ikke at han helt vet hvor gode de 50 beste i verden er, sier Riise.

Les også om Usain Bolts råd til Jakob Ingebrigtsen: Slik blir du en mester

Bolt vil bli blant verdens 50 beste fotballspillere

VIL BLI BEST: Usain Bolt sier til NRK at han ikke gidder å drive med fotball, hvis han ikke blir blant de 50 beste i verden.

Siste nytt

 • Dette er neste sesongs landslag i skiskyting

  Norges Skiskytterforbund har tatt ut landslagene for kommende sesong.

  – Uttak er utfordrende, og det skal det være. Det er kamp om plassene på alle landslag, men vi har landet på et oppsett vi er fornøyde med. Vi tror vi har gode sjanser til å hevde oss både i Norge og internasjonalt neste sesong, sier landslagssjef Per Arne Botnan i pressemeldingen.

  Elite kvinner:

  Juni Arnekleiv, Ragnhild Femsteinevik, Maren Hjelmeset Kirkeeide, Karoline Knotten, Ida Lien, Ingrid Landmark Tandrevold.

  Elite menn:

  Filip Fjeld Andersen, Johannes Thingnes Bø,Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale, Sturla Holm Lægreid, Sivert Guttorm Bakken.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Udnes Weng inn til suverent NM-gull

  Tiril Udnes Weng knuste konkurrentene og tok NM-gull på Tolga. Det var Margrethe Bergane som var nærmes, og hun endte med sølv.

  – Det var ikke så spennende, hun gikk veldig fort. Hun var stort sett best, og jeg er godt fornøyd med sølv, sier Bergane til NRK.

  Marte Skaanes imponerte nok en gang, og tok den siste medaljen som tredje best.

  – Motivasjonen er litt bedre enn tidligere. Det er veldig artig å vise at jeg kan gå fort på ski, sier Skaanes.

  Med det har Udnes Weng avsluttet en utrolig sesong, der hun også vant verdenscupen sammenlagt. Hun fikk også med seg to stafettmedaljer fra VM i Planica.

  Udnes Weng tok ledelsen fra start og økte etter hvert forspranget. Midtveis hadde hun en ledelse på over nesten ett minutt ned til Bergane. Det forspranget minsket noe da Bergane satte opp farten med seks kilometer igjen, men Nes-løperen holdt unna og vant.

  Ragnhild Haga kjørte på sin side sitt siste renn. Resultatet ble ikke det store, men hun ble hyllet av lagvenninner da hun krysset målstreken for siste gang som profesjonell langrensløper.

  NM-ski del 2: 30 km klassisk kvinner
 • Hauger tier i Melbourne-kvalifiseringen – starter først i sprintløpet

  Det var realt ruskevær i Melbourne fredag, og banen var svært våt under kvalifiseringen. Det skapte problemer for flere, men Hauger holdt seg unna trøbbel. Dermed starter som nummer én i sprintløpet lørdag, hvor rekkefølgen blant de ti beste blir snudd.

  – Dennis er kjent for å være en kløpper i regnvær. Det har han vært hele karrieren, konstaterte Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen.

  Han starter som nummer ti i hovedløpet. Tidligere fredag ble Hauger nummer tolv på treningen.

  Aurskog-gutten var en tur innom sykehus sist uke med mistanke om blindtarmbetennelse. Etter ultralyd og en CT-undersøkelse ble det besluttet at operasjon ikke var nødvendig, men han mistet verdifull tid til forberedelser foran Melbourne-helgen. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste