NRK Meny
Normal

Riise om Bolts fotballplaner: – Han blir aldri topp 50 i verden

SANDNES/OSLO (NRK): John Arne Riise mener Usain Bolts drøm om å bli blant verdens 50 beste fotballspillere er fullstendig urealistisk.

John Arne Riise

KRITISK TIL BOLTS FOTBALLDRØM: John Arne Riise.

Fotballspilleren er til stede på Blinkfestivalen i Sandnes som langrennsutøver og medlem av langløpslaget BN Bank.

– Det er fantastisk at han prøver å satse på noe annet, jeg kjenner meg godt igjen der, men han blir aldri topp 50 i verden, sier Riise kategorisk til NRK.

Det er i et eksklusivt intervju med NRK at Usain Bolt forteller at han fortsatt drømmer om en karriere som fotballspiller etter at han takker for seg som friidrettsutøver etter VM i London.

– Jeg har alltid sagt jeg vil spille fotball. Derfor vil jeg også prøve meg for et lag eller to for å se om jeg er god nok. Men det må være på et høyt nivå. Hvis jeg ikke er blant de 50 beste i verden gir det ingen mening. Jeg kan ikke bare være «en vanlig fyr». Det hadde jeg ikke klart, sier han i intervjuet.

Jamaican sprinter Bolt gestures before Manchester United play Fulham in their English Premier League soccer match in Manchester

Bolt snakker om sine planer om å bli fotballspiller i et NRK-intervju.

Foto: Phil Noble / Reuters

– Under pari

John Arne Riise, som blant annet har 234 kamper for Liverpool, 99 kamper for Roma og 110 kamper for landslaget, er imidlertid bastant når han blir bedt om å kommentere Bolts fotballdrømmer.

– Han er kjapp, men man trenger mye mer enn det. Det skal mange, mange år til for i det hele tatt å skjønne fotball, måten å spille på. Jeg tror de tekniske ferdighetene er under pari, kommenterer han.

– Jeg har sett ham litt på noen Instagram-videoer, og han har jo peiling. Det er utrolig kult at han prøver, men topp 50 blir han ikke.

– Ingen har sjans

Er det lettere for deg å bli blant de 50 beste i verden i langløp?

– Jeg tror ikke at noe av det kommer til å skje. Ingen av oss har sjans til det. Jeg tror ikke at han helt vet hvor gode de 50 beste i verden er, sier Riise.

Les også om Usain Bolts råd til Jakob Ingebrigtsen: Slik blir du en mester

Bolt vil bli blant verdens 50 beste fotballspillere

VIL BLI BEST: Usain Bolt sier til NRK at han ikke gidder å drive med fotball, hvis han ikke blir blant de 50 beste i verden.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal