NRK Meny
Normal

Riise langer ut mot Fotballforbundet: – Kan NFF nekte meg å jobbe?

John Arne Riise mener Fotballforbundet forsøker å skremme klubber fra å signere ham. Han tror nå norske klubbers interesse viser at de er villige til å kjempe hans sak.

John Arne Riise

OPPGITT: John Arne Riise nekter å avslutte avtalen med betting-selskapet Betsson selv om han har signalisert at han vil avslutte med klubbspill i Norge.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

Helt siden han i 2013 undertegnet en avtale med Betsson har NFF-ledelsen vært tydelig på at det er helt uaktuelt for Riise å spille toppfotball i Norge, så lenge han har en avtale med spillselskapet. Og da gjelder det ikke bare en pause i samarbeidet, men full stopp av avtalen.

Riise hevder nå at det er voldsom interesse for ham blant norske klubber, etter at han kom med en Brann-flørt under en TV 2-sending denne uken.

Tror han har støtte

I et innlegg på sin blogg kommer han nå med et nytt angrep på Norges Fotballforbund, som stopper spill på toppnivå i Norge i henhold til norsk idretts reglement. Forbundet gjorde det tidligere i dag klart overfor VG at det høyeste nivået han kan spille på er 3. divisjonen. For på høyere nivå er det ikke mulig for utøvere å samtidig ha avtaler med utenlandske spillselskaper. Norsk Idrett får enorm pengestøtte fra Norsk Tipping.

Riise skriver blant annet:

«Kan NFF nekte meg å jobbe? Nekte meg å spille? Jeg leste jeg kunne spille fra 3 divisjon og nedover. Det er jo godt å vite for oss i Betsson at det er lov. Men det sier seg selv at jeg ikke gjør det. Jeg har som sagt blitt nedringt av norske klubber siste 48 timene. Alle vet at jeg ikke gir opp Betsson, allikevel vil de signere meg. Det sier meg at klubbene er uenige i det NFF sier. Det sier meg at de mener NFF ikke kan hindre meg i å spille. Det sier meg også at de er villige til å ta fighten om det skulle skje. Det gjør meg glad og gir meg styrke til å kjempe videre. Alt jeg vil er jo å spille fotball».

John Arne Riise avslører på Skavlan at han ikke vender tilbake til India.

Avviser avtalebrudd

Han skriver at telefonen ikke har stått stille fra norske klubber som ønsker ham de siste 48 timene. Han fastslår at det ikke kommer på tale for ham å avslutte avtalen med Betsson.

I fjor forlenget Riise avtalen med spillselskapet. Betsson ville da imøtegå Riises ønske om å spille i Tippeligaen, og åpnet derfor opp for å ha en pause i samarbeidet i en periode mellom 2016-2017.

– Jeg er utrolig takknemlig og glad for at Betsson brakte opp denne løsningen. Det gir meg muligheten til et lite fotballeventyr hjemme i Norge også, sa John Arne Riise den gangen.

Nå mener han å se at klubber er interessert uansett om bidrar til interessekonflikt med Fotballforbundet.

Siste nytt

 • Ronaldo scoret fire i nimålsdrama

  Cristiano Ronaldo leverte fire mål for Real Madrid da de slo Girona 6–3 i La Liga søndag kveld.

  Lucas Vázquez og Gareth Bale scoret også for hjemmelaget, mens Christian Stuani (2) og Juanpe scoret for Girona.

  Ronaldo
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Storoppgjør i FA-cupen

  Manchester United møter Tottenham i FA-cupens semifinale, melder NTB.

  I den andre semifinalen møtes Chelsea og Southampton. Semifinalene spilles 21. april.

  d
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Chelsea jublet for avansement

  Her feirer keeper Willy Caballero 2-1-målet som sikret Chelsea seieren i FA-cupen mot Leicester søndag ettermiddag.

  Álvaro Morata og Jamie Vardy scoret hvert sitt i ordinær tid, mens Pedro ble matchvinner for Chelsea etter 105 minutter.

  Willy Caballero
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal