NRK Meny
Normal

Riise langer ut mot Fotballforbundet: – Kan NFF nekte meg å jobbe?

John Arne Riise mener Fotballforbundet forsøker å skremme klubber fra å signere ham. Han tror nå norske klubbers interesse viser at de er villige til å kjempe hans sak.

John Arne Riise

OPPGITT: John Arne Riise nekter å avslutte avtalen med betting-selskapet Betsson selv om han har signalisert at han vil avslutte med klubbspill i Norge.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

Helt siden han i 2013 undertegnet en avtale med Betsson har NFF-ledelsen vært tydelig på at det er helt uaktuelt for Riise å spille toppfotball i Norge, så lenge han har en avtale med spillselskapet. Og da gjelder det ikke bare en pause i samarbeidet, men full stopp av avtalen.

Riise hevder nå at det er voldsom interesse for ham blant norske klubber, etter at han kom med en Brann-flørt under en TV 2-sending denne uken.

Tror han har støtte

I et innlegg på sin blogg kommer han nå med et nytt angrep på Norges Fotballforbund, som stopper spill på toppnivå i Norge i henhold til norsk idretts reglement. Forbundet gjorde det tidligere i dag klart overfor VG at det høyeste nivået han kan spille på er 3. divisjonen. For på høyere nivå er det ikke mulig for utøvere å samtidig ha avtaler med utenlandske spillselskaper. Norsk Idrett får enorm pengestøtte fra Norsk Tipping.

Riise skriver blant annet:

«Kan NFF nekte meg å jobbe? Nekte meg å spille? Jeg leste jeg kunne spille fra 3 divisjon og nedover. Det er jo godt å vite for oss i Betsson at det er lov. Men det sier seg selv at jeg ikke gjør det. Jeg har som sagt blitt nedringt av norske klubber siste 48 timene. Alle vet at jeg ikke gir opp Betsson, allikevel vil de signere meg. Det sier meg at klubbene er uenige i det NFF sier. Det sier meg at de mener NFF ikke kan hindre meg i å spille. Det sier meg også at de er villige til å ta fighten om det skulle skje. Det gjør meg glad og gir meg styrke til å kjempe videre. Alt jeg vil er jo å spille fotball».

John Arne Riise avslører på Skavlan at han ikke vender tilbake til India.

Avviser avtalebrudd

Han skriver at telefonen ikke har stått stille fra norske klubber som ønsker ham de siste 48 timene. Han fastslår at det ikke kommer på tale for ham å avslutte avtalen med Betsson.

I fjor forlenget Riise avtalen med spillselskapet. Betsson ville da imøtegå Riises ønske om å spille i Tippeligaen, og åpnet derfor opp for å ha en pause i samarbeidet i en periode mellom 2016-2017.

– Jeg er utrolig takknemlig og glad for at Betsson brakte opp denne løsningen. Det gir meg muligheten til et lite fotballeventyr hjemme i Norge også, sa John Arne Riise den gangen.

Nå mener han å se at klubber er interessert uansett om bidrar til interessekonflikt med Fotballforbundet.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag