Hopp til innhold

Riise langer ut mot Fotballforbundet: – Kan NFF nekte meg å jobbe?

John Arne Riise mener Fotballforbundet forsøker å skremme klubber fra å signere ham. Han tror nå norske klubbers interesse viser at de er villige til å kjempe hans sak.

John Arne Riise

OPPGITT: John Arne Riise nekter å avslutte avtalen med betting-selskapet Betsson selv om han har signalisert at han vil avslutte med klubbspill i Norge.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

Helt siden han i 2013 undertegnet en avtale med Betsson har NFF-ledelsen vært tydelig på at det er helt uaktuelt for Riise å spille toppfotball i Norge, så lenge han har en avtale med spillselskapet. Og da gjelder det ikke bare en pause i samarbeidet, men full stopp av avtalen.

Riise hevder nå at det er voldsom interesse for ham blant norske klubber, etter at han kom med en Brann-flørt under en TV 2-sending denne uken.

Tror han har støtte

I et innlegg på sin blogg kommer han nå med et nytt angrep på Norges Fotballforbund, som stopper spill på toppnivå i Norge i henhold til norsk idretts reglement. Forbundet gjorde det tidligere i dag klart overfor VG at det høyeste nivået han kan spille på er 3. divisjonen. For på høyere nivå er det ikke mulig for utøvere å samtidig ha avtaler med utenlandske spillselskaper. Norsk Idrett får enorm pengestøtte fra Norsk Tipping.

Riise skriver blant annet:

«Kan NFF nekte meg å jobbe? Nekte meg å spille? Jeg leste jeg kunne spille fra 3 divisjon og nedover. Det er jo godt å vite for oss i Betsson at det er lov. Men det sier seg selv at jeg ikke gjør det. Jeg har som sagt blitt nedringt av norske klubber siste 48 timene. Alle vet at jeg ikke gir opp Betsson, allikevel vil de signere meg. Det sier meg at klubbene er uenige i det NFF sier. Det sier meg at de mener NFF ikke kan hindre meg i å spille. Det sier meg også at de er villige til å ta fighten om det skulle skje. Det gjør meg glad og gir meg styrke til å kjempe videre. Alt jeg vil er jo å spille fotball».

John Arne Riise avslører på Skavlan at han ikke vender tilbake til India.

Avviser avtalebrudd

Han skriver at telefonen ikke har stått stille fra norske klubber som ønsker ham de siste 48 timene. Han fastslår at det ikke kommer på tale for ham å avslutte avtalen med Betsson.

I fjor forlenget Riise avtalen med spillselskapet. Betsson ville da imøtegå Riises ønske om å spille i Tippeligaen, og åpnet derfor opp for å ha en pause i samarbeidet i en periode mellom 2016-2017.

– Jeg er utrolig takknemlig og glad for at Betsson brakte opp denne løsningen. Det gir meg muligheten til et lite fotballeventyr hjemme i Norge også, sa John Arne Riise den gangen.

Nå mener han å se at klubber er interessert uansett om bidrar til interessekonflikt med Fotballforbundet.

Siste nytt

 • Viking med borteseier i serieliga-kvalik

  Viking tok en svært sterkt borteseier med 2-1 over rumenske FCSB i kvalifiseringen til serieligaen torsdag. Rogalendingene ble presset godt i kampen.

  Kevin Kabran og Sondre Bjørshol scoret målene som sikret rogalendingene et flott utgangspunkt foran hjemmekampen neste uke.

  Det startet imidlertid tøft for de norske gjestene som fikk en tidlig kalddusj.

  Rumenerne gikk opp i ledelsen etter tre minutter ved Florinel Coman, men kun ett minutt senere var lagene like langt da Kabran utlignet. Etter en drøy halvtime sendte Bjørshol Viking i ledelsen, noe som holdt til seier.

  FCSB styrte store deler av kampen og presset Viking stort. Gjestene lå dypt, ofret seg i duellene og rensket unna det som kom mot dem.

  Til slutt kunne de juble for en svært sterk og viktig seier på vei mot et eventuelt gruppespill i serieligaen.

  Hjemmelaget kjempet lenge for uavgjort og et utgangspunkt foran neste ukes retur på kunstgresset, men Viking holdt unna og kunne juble til slutt.

  Sligo Rovers - Viking (1-0)
  Foto: ©INPHO/Evan Treacy / NTB
 • Henriksen sikret bronse i EM-finalen: – Det føles utrolig deilig

  Med sitt fjerde kast på 79.45 meter sikret Eivind Henriksen sin første EM-medalje.

  – Det føles utrolig deilig. I dag var en ekstremt dårlig dag, for jeg hadde veldig vondt i knærne. Det er mye som jeg har trøblet med i mange år så er det litt nytt også. Jeg har konstant verk i scenen som fester seg til kneskåla. Det er vanskelig å få trykket til med beina når jeg skal kaste, sa 31-åringen.

  – Jeg følte etter VM at jeg hadde mulighet til å slå alle, fortsatte han.

  Henriksen har nå tatt tre mesterskapsmedaljer på ett år.

  Likevel sto han uten EM-medalje før dagens konkurranse. Fra tidligere kunne han vise til en femteplass som bestenotering fra EM i 2018.

  Med medalje i München tok Henriksen sin andre mesterskapsmedalje denne sommeren, for i juli tok han VM-bronse i Eugene.

  Dessuten er Oslo-utøveren den første norske utøveren til å ta en mesterskapsmedalje i sleggekast noensinne.

  Den jeveste medaljen i EM-finalen gikk til polske Wojciech Nowicki. Bak han kom ungarske Bence Halász.

  Halász satt ny bestenotering i finalen med lengden 80,92. Den polske vinneren kastet 82 meter blank.

 • Europa-skrell for Molde – tapte hjemme mot Wolfsberger

  Wolfsberger sjokkerte Molde da de vant 1-0 på bortebane etter scoring av Thai Baribo. Det østerrikske laget sikret seg dermed et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret i conferenceligaen.

  Molde har fått en marerittstart på den siste kvalifiseringsrunden til gruppespillet i conferenceligaen. Nå er de nødt til å vinne borte i Wolfsberg for å ta seg inn i turneringens gruppespill. (NTB)

  Fotball, Play off til UEFA Europa Conference League: Molde - Wolfsberger
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 53 klipp
Sport
Spiller nå
Johaug røper nye dopingdetaljer i bok 00:53
Neste