Hopp til innhold

Bjarne Riis: – Contador skuffet meg

Saxo-Tinkoff-sjef Bjarne Riis var lite fornøyd med at Alberto Contadors bruddforsøk ned fra Alpe d'Huez endte med tidstap til utfordrerne om en podieplass i Paris.

Contador

Alberto Contador har all mulig grunn til å være skuffet etter å ha havnet over fem minutter bak Chris Froome i sammendraget. Samtidig er topp tre-plassen hans truet av Nairo Quintana og Joaquim Rodriquez.

Foto: Peter Dejong / Ap

Alberto Contador tok en råsjanse da han gikk til angrep på sammenlagtleder Chris Froome ned ned fra Alpe d'Huez på gårsdagens etappe.

Spanjolen og hans tjekkiske hjelperytter Roman Kreuziger fikk raskt opparbeidet seg 10-20 sekunder, men forspranget like fort spist inn igjen da utforkjøringen var unnagjort.

Bjarne Riis

Saxo-Tinkoffs sportsdirektør Bjarne Riis hadde forventet en bedre Alpe d'Huez-etappe av Alberto Contador.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Angrepet fra Saxo-Tinkoff mislyktes og Contador og Kreuziger hadde svidd av unødvendige krefter. Forsøket på å tjene sekunder endte i stedet med at duoen tapte dyrebar tid til Chris Froome og Nairo Quintana da monsterfjellet ble besteget for andre gang.

Etterpå var Saxo-Tinkoff-sjef Bjarne Riis lite fornøyd med det hans kaptein Contador hadde levert på etappen.

– Jeg er skuffet, konstaterte Riis overfor den danske avisen BT.

– Forventet bedre

Avstanden opp til Sky-kaptein Froome økte fra 4 minutter og 34 sekunder til 5 minutter og 11 sekunder. Samtidig tapte Contador hele to minutter til Nairo Quintana og Joaquim Rodriguez, som nå virkelig truer spanjolen i kampen om en podieplass i Paris.

Rodriquez har 47 sekunder opp til sin landsmann, mens colombianske Quintana jager kun 21 sekunder bak Contador.

– Jeg hadde forventet at vi skulle spise kirsebær med de store.

– Jeg skulle gjerne ha sett Contador være med lenger fremme i dag, la Riis til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Contador Alberto

Alberto Contador har gjennom hele touren sett oppover på resultatlisten på jakt etter leder Chris Froome. Nå må spanjolen i stedet konsentrere seg om å holde Quintana og Rodriguez bak seg.

Foto: Bryn Lennon / Getty Images

Nekter å gi opp

Sportsdirektøren ønsker ikke å gi opp den mikroskopiske muligheten for å rive til seg den gule ledertrøyen fra Chris Froome.

Med harde eteppar både fredag og lørdag, er ikke dansken i tvil om hva hans ryttere må foreta seg.

– Vi må fortsette å kjøre offensivt og forsvare våre posisjoner. Vi har også en lagkonkurranse å forsvare, sier Riis.

Han erkjenner at det blir tøft å holde Quintana og Rodriques bak seg i kampen om podieplassene.

– Vi skal ikke gi opp. Det er to tøffe dager igjen i fjellene, avslutter Riis.

  • PS! Saxo-Tinkoffs Roman Kreuziger ligger i øyeblikket på en fjerdeplass i sammendraget, på plassen mellom Quintana og Rodriquez.

Siste nytt

  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP
  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal