NRK Meny
Normal

Riis tilbudt juksehjelp

Et spansk laboratorium har kontaktet over ti av lagene i Tour de France.

Bjarne Riis

Sportsdirektør Bjarne Riis og Team CSC skal ha blitt tilbudt hjelp til å lure dopingkontrollørene.

Foto: JENS DRESLING / AP

I følge den tyske TV-kanalen ARD har laboratoriet tilbudt lagene hjelp til å lure dopingkontrollørene, skriver den danske avisen Ekstrabladet.

Avisen hevder at den tyske kanalen sitter på en mail fra professor Marcos Maynar Marino ved det spanske universitetet Universidad de Extremadura. I mailen skal han tilby rytterne å utføre tester. Dette for at syklistene lettere kan dosere et eventuelt dopingforbruk ned til grenseverdien. Dermed skal de unngå å teste positivt ved kontroll.

Benekter kjennskap

Team CSC avviser at de kjenner til mailen.

- ARD sier at vi har mottatt den, men det har vi altså ikke. Kanskje har sekretæren slettet den, sammen med andre irrelevante mail, sier pressesjef hos Team CSC, Brian Nygaard.

- Så vidt meg bekjent, så skal mailen være sendt via vår kontaktinfo, som er fritt tilgjengelig på vår hjemmeside, legger Nygaard til.

Hendvendelsen skal være sendt som en fellesmail.

- Jeg syns det er absurd hvis vi skal stilles til ansvar for mail som uoppfordret er blitt sendt til oss, sier Nygaard.

Siste nytt

 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal