Hopp til innhold

Riiber til sykehus etter skade: – Fryktelig kjedelig

LAHTI/OSLO (NRK): I går ble Jarl Magnus Riiber (18) disket. I dag fortsatte Lahti-forbannelsen da han ble skadet på siste etappe av lagsprinten og måtte bryte.

Riiber skadet på siste runde. Verdenscup i kombinert. Langrenn, lagsprint, direkte fra Lahti. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen. Programleder: Karen-Marie Ellefsen.

I går ble han disket, etter å ha gått feil i innspurten. I dag kjempet kombinertløper Jarl Magnus Riiber for seier ut på siste etappe av lagsprinten i Lahti. Men så skjedde det.

Unggutten lå plutselig i snøkanten, ute av stand til å fortsette.

Riiber skadet

VED GODT MOT: Jarl Magnus Riiber slo av en kort prat med NRK gjennom bilvinduet på vei til sykehuset.

Foto: Patrick Rowlands / NRK

– Akkurat nå er jeg veldig skuffet, rett og slett. Det kan ikke toppe seg mer nå, sier Riiber til NRK.

– Det var ingen utforkjøring. Det var en motbakke som skulle ta knekken på meg. Kjedelig, forteller han på vei til undersøkelse på sykehuset.

18-åringen forklarer at han har fått skulderen ut av ledd.

– Hvor vondt er det?

– Det er ikke så ille, svarer Riiber og forsøker å presse frem et lite smil.

Ulykkesfuglen tar et kort intervju på vei til sykehuset etter at skulderen har gått ut av ledd. Reporter: Patrick Rowlands

– Synd på ham

TV-bildene viste ikke hva som skjedde før Riiber så lå nede i snøkanten og fikk hjelp med skulderen. Han klarte ikke å fortsette.

– Det er nesten helt utrolig at dette skal skje med ham igjen. Problemene vil ingen ende ta for Riiber, sier Torgeir Bjørn.

– Man må synes synd på gutten, det er utrolig trist at han blir utsatt for sånne ting hele tiden. Vi må trøste ham nå, sier Jørgen Graabak, som gikk for Norges andrelag.

Jan Schmid, som gikk på laget med Riiber, har hverken snakket med eller hørt om Riiber når NRK snakker med ham.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg så plutselig at han lå oppe i vantet her. Det er ikke noe artig, forklarer han.

Uhell på uhell

I fjor krasjet ulykkesfuglen med tyske Johannes Rydzek i innspurten i nettopp lagsprinten. Han gikk i mål til tredjeplass på én ski.

I Seefeld glemte Riiber tidtakerbrikken og ble diskvalifisert, mens han i verdenscupen i Trondheim hoppet han langt, men mistet skia under landing. I tillegg glemte han ved en anledning hoppdressen og mistet prøveomgangen i Chaux-Neuve.

– I går sa jeg at uflaksen til Riiber måtte være over, men nå er jeg ikke så sikker på det lenger, uttaler kommentator Post.

Riiber Lahti

TATT IGJEN: Jarl Magnus Riiber og Norge ble tatt igjen av Fabian Riessle og Tyskland på lagsprinten.

Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / NTB scanpix

Tysk seier

Riiber og Jan Schmid hadde hele 57 sekunder til gode på Tyskland og over minuttet til Østerrike etter hopprennet. Da fleipet 18-åringen med gårsdagens tabbe.

– Jeg har lært leksa mi. Jeg satt timevis med løypekartet i går kveld, så i dag skal det går fint, sa han med et smil.

Men forspranget ble fort knappet inn og det hele så ut til å bli avgjort på siste runde. Så ble Riiber altså skadet.

Tyskland vant da kombinertsprinten klart, foran Østerrike 1 og 2. Norges andrelag ble nummer fem.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste