Riiber slo spesialhopperne – nå vil han hoppe i verdenscupen

Men det betyr ikke at han lar karrieren som kombinertløper fare. Målet er å konkurrere både i verdenscupen i kombinert og i hopp i én og samme sesong.

riiber

KOMBINERER: Jarl Magnus Riiber vil bevise at kombinertløpere kan hoppe like langt som spesialhopperne.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har satt det som et lite drømmemål for meg selv. Ved å være med både på verdenscup med kombinert på Lillehammer og verdenscup med hopp uka etter, sier Jarl Magnus Riiber til NRK.

Lørdag tok kombinertløperen sølv under NM i Midtstubakken. Kun slått av landslagshopperen Daniel-André Tande som ble norgesmester.

Vil bevise at kombinertløpere også kan hoppe langt

– Jeg tror det kunne vært kult både for læringa mi, men også for kombinert sin del. Da kunne jeg fått vist at på gode dager som dette kan vi kjempe mot de beste hopperne.

Riiber slo for alvor gjennom i verdenscupen i kombinert sist vinter. Selv om sesongen endte med en skulder ut av ledd for ulykkesfuglen som bemerket seg med svært lange svev i verdenscupsirkuset.

riiber 2

AMBISIØS: Jarl Magnus Riiber slo gjennom i verdenscupen sist sesong. Nå vil han slå gjennom i hopp og.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nå håper han å kunne bevise at kombinertløpere kan hevde seg mot spesialhopperne også.

– Jeg har vært med på spesialhopp i sommer og. Da har jeg vist at jeg kan hamle opp med de gutta både da og her i dag.

Under verdenscupen på Lillehammer kan Norge bruke en nasjonal kvote. Noe som betyr at det er flere plasser for norske hoppere i konkurransen på hjemmebane. Dermed åpner også muligheten seg for Riiber.

Tar han imot med åpne armer

Lørdagens norgesmester, Daniel-André Tande, er imponert over de ambisjonene Riiber, man at han var lettet over å slå han i det lokale mesterskapet.

nm

NORGESMESTERE: Daniel-André Tande og Maren Lundby

Foto: Anders Engeland/NRK

– Er det godt å slå Riiber som er kombinertløper?

– Ja.

– Hvorfor det?

– Fordi han er kombinertløper, ler Tande før han legger til:

– Nei, han er en veldig god hopper. Når vi ser han i kombinertkonkurranser hopper han jo nesten bakken ned. Det er få i det sirkuset der som hadde klart å holde så godt følge som han gjør.

Må bevise at han er god nok

Tande sier også at han har hørt Riiber lufte denne ideen i en god stund og at Oslo-gutten vil fortsette å kombinere de to idrettene karrieren ut.

– Han har sagt at han først vil vinne verdenscupen sammenlagt i kombinert også vinne den i hopp. Det tror jeg han faktisk kan få til fordi han hopper utrolig godt på ski avslutter Tande.

Alexander Stöckl

POSITIV: Alexander Stöckl.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Landslagssjef i hopp, Alexander Stöckl, sier han ble positivt overrasket da han hørte at Riiber ønsker å konkurrer i hopp og at han alt som skal til. Men venter fremdeles på en konkret henvendelse.

– Om han ønsker å være med i verdenscupen må han komme å spørre om det er mulig. Så må han prøve seg i Continental Cup også eventuelt i verdenscupen, sier Stöckl.

Siste nytt

 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Straffast for homofobiske rop

  Det mexicanske fotballandslaget må spele sine to neste kampar i VM-kvalifiseringa utan tilskodarar, etter at landets supportarar kom med homofobiske rop tidlegare i år. Ropa skal ha skjedd under to OL-kvalifiseringskampar.

  Det skriv AP. Dermed må Mexico spele sine kampar mot Jamaica og Canada utan tilskodarar. I tillegg må Det mexicanske fotballforbundet betale ein bot på i overkant av 550.000 kroner i bot.

  Mexico fekk også ein straff for ein liknande hending under kvalifiseringa til VM i 2018, og i sjølve meisterskapet.

  siYRiP-ei5M
  Foto: ELIJAH NOUVELAGE / AFP
 • Frekk Flo scoring mot Aalesund

  Per-Egil Flo sitt første mål for Sogndal sidan returen frå sveitsiske Lausanne var av det frekke slaget.

  I 1.-divisjonskampen mot Aalesund fekk Sogndal eit frispark i kampens siste speleminutt. Det blei slått hardt og lågt rett på Flo, som med hælen flikka ballen i lengste hjørne. Med det fastsette han resultatet i kampen til 2–0, etter at Mansour Gueye scora kampens første.

  Dermed ligg Sogndal på 6.-plass etter seks serierundar, medan Aalesund, poenget bak, ligg på 13.-plass.

  5QHTQ3qcc5U
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal