Hopp til innhold

Riiber slo spesialhopperne – nå vil han hoppe i verdenscupen

Men det betyr ikke at han lar karrieren som kombinertløper fare. Målet er å konkurrere både i verdenscupen i kombinert og i hopp i én og samme sesong.

riiber

KOMBINERER: Jarl Magnus Riiber vil bevise at kombinertløpere kan hoppe like langt som spesialhopperne.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har satt det som et lite drømmemål for meg selv. Ved å være med både på verdenscup med kombinert på Lillehammer og verdenscup med hopp uka etter, sier Jarl Magnus Riiber til NRK.

Lørdag tok kombinertløperen sølv under NM i Midtstubakken. Kun slått av landslagshopperen Daniel-André Tande som ble norgesmester.

Vil bevise at kombinertløpere også kan hoppe langt

– Jeg tror det kunne vært kult både for læringa mi, men også for kombinert sin del. Da kunne jeg fått vist at på gode dager som dette kan vi kjempe mot de beste hopperne.

Riiber slo for alvor gjennom i verdenscupen i kombinert sist vinter. Selv om sesongen endte med en skulder ut av ledd for ulykkesfuglen som bemerket seg med svært lange svev i verdenscupsirkuset.

riiber 2

AMBISIØS: Jarl Magnus Riiber slo gjennom i verdenscupen sist sesong. Nå vil han slå gjennom i hopp og.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nå håper han å kunne bevise at kombinertløpere kan hevde seg mot spesialhopperne også.

– Jeg har vært med på spesialhopp i sommer og. Da har jeg vist at jeg kan hamle opp med de gutta både da og her i dag.

Under verdenscupen på Lillehammer kan Norge bruke en nasjonal kvote. Noe som betyr at det er flere plasser for norske hoppere i konkurransen på hjemmebane. Dermed åpner også muligheten seg for Riiber.

Tar han imot med åpne armer

Lørdagens norgesmester, Daniel-André Tande, er imponert over de ambisjonene Riiber, man at han var lettet over å slå han i det lokale mesterskapet.

nm

NORGESMESTERE: Daniel-André Tande og Maren Lundby

Foto: Anders Engeland/NRK

– Er det godt å slå Riiber som er kombinertløper?

– Ja.

– Hvorfor det?

– Fordi han er kombinertløper, ler Tande før han legger til:

– Nei, han er en veldig god hopper. Når vi ser han i kombinertkonkurranser hopper han jo nesten bakken ned. Det er få i det sirkuset der som hadde klart å holde så godt følge som han gjør.

Må bevise at han er god nok

Tande sier også at han har hørt Riiber lufte denne ideen i en god stund og at Oslo-gutten vil fortsette å kombinere de to idrettene karrieren ut.

– Han har sagt at han først vil vinne verdenscupen sammenlagt i kombinert også vinne den i hopp. Det tror jeg han faktisk kan få til fordi han hopper utrolig godt på ski avslutter Tande.

Alexander Stöckl

POSITIV: Alexander Stöckl.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Landslagssjef i hopp, Alexander Stöckl, sier han ble positivt overrasket da han hørte at Riiber ønsker å konkurrer i hopp og at han alt som skal til. Men venter fremdeles på en konkret henvendelse.

– Om han ønsker å være med i verdenscupen må han komme å spørre om det er mulig. Så må han prøve seg i Continental Cup også eventuelt i verdenscupen, sier Stöckl.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal