Riiber slo spesialhopperne – nå vil han hoppe i verdenscupen

Men det betyr ikke at han lar karrieren som kombinertløper fare. Målet er å konkurrere både i verdenscupen i kombinert og i hopp i én og samme sesong.

riiber

KOMBINERER: Jarl Magnus Riiber vil bevise at kombinertløpere kan hoppe like langt som spesialhopperne.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har satt det som et lite drømmemål for meg selv. Ved å være med både på verdenscup med kombinert på Lillehammer og verdenscup med hopp uka etter, sier Jarl Magnus Riiber til NRK.

Lørdag tok kombinertløperen sølv under NM i Midtstubakken. Kun slått av landslagshopperen Daniel-André Tande som ble norgesmester.

Vil bevise at kombinertløpere også kan hoppe langt

– Jeg tror det kunne vært kult både for læringa mi, men også for kombinert sin del. Da kunne jeg fått vist at på gode dager som dette kan vi kjempe mot de beste hopperne.

Riiber slo for alvor gjennom i verdenscupen i kombinert sist vinter. Selv om sesongen endte med en skulder ut av ledd for ulykkesfuglen som bemerket seg med svært lange svev i verdenscupsirkuset.

riiber 2

AMBISIØS: Jarl Magnus Riiber slo gjennom i verdenscupen sist sesong. Nå vil han slå gjennom i hopp og.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nå håper han å kunne bevise at kombinertløpere kan hevde seg mot spesialhopperne også.

– Jeg har vært med på spesialhopp i sommer og. Da har jeg vist at jeg kan hamle opp med de gutta både da og her i dag.

Under verdenscupen på Lillehammer kan Norge bruke en nasjonal kvote. Noe som betyr at det er flere plasser for norske hoppere i konkurransen på hjemmebane. Dermed åpner også muligheten seg for Riiber.

Tar han imot med åpne armer

Lørdagens norgesmester, Daniel-André Tande, er imponert over de ambisjonene Riiber, man at han var lettet over å slå han i det lokale mesterskapet.

nm

NORGESMESTERE: Daniel-André Tande og Maren Lundby

Foto: Anders Engeland/NRK

– Er det godt å slå Riiber som er kombinertløper?

– Ja.

– Hvorfor det?

– Fordi han er kombinertløper, ler Tande før han legger til:

– Nei, han er en veldig god hopper. Når vi ser han i kombinertkonkurranser hopper han jo nesten bakken ned. Det er få i det sirkuset der som hadde klart å holde så godt følge som han gjør.

Må bevise at han er god nok

Tande sier også at han har hørt Riiber lufte denne ideen i en god stund og at Oslo-gutten vil fortsette å kombinere de to idrettene karrieren ut.

– Han har sagt at han først vil vinne verdenscupen sammenlagt i kombinert også vinne den i hopp. Det tror jeg han faktisk kan få til fordi han hopper utrolig godt på ski avslutter Tande.

Alexander Stöckl

POSITIV: Alexander Stöckl.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Landslagssjef i hopp, Alexander Stöckl, sier han ble positivt overrasket da han hørte at Riiber ønsker å konkurrer i hopp og at han alt som skal til. Men venter fremdeles på en konkret henvendelse.

– Om han ønsker å være med i verdenscupen må han komme å spørre om det er mulig. Så må han prøve seg i Continental Cup også eventuelt i verdenscupen, sier Stöckl.

Siste nytt

 • Glesnes vann - Deila tapte

  Jakob Glesnes spela heile kampen då Philadelphia slo David Beckhams Inter Miami 2-1 i turneringa «MLS is back» i natt. Philadelphia har vunne begge sine kampar hittil, og er klar for utslagsrundane.

  For New York City, med Ronny Deila som trenar, gjekk det ikkje like bra. Dei tapte 1-3 for Orlando, og har tapt begge sine kampar. Dermed må dei slå Inter Miami måndag for å ha sjanse til å gå vidare.

  «MLS is back» er eit gruppespel som skal leie fram til sluttspel med cuprundar. MLS-sesongen er avkorta og endra på grunn av pandemien.

  Jakob Glesnes, Philadelphia Union
  Foto: Peter Casey / Reuters
 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE
 • Første poengtap for LSK

  Lillestrøm klarte ikke å følge Tromsø og Ranheim med full pott etter tre kamper i 1. divisjon.

  I Sandnes havnet de gule og svarte under da Kent Håvard Eriksen scoret ett kvarter ut i andre omgang.

  Simen Kind Mikalsen utlignet for LSK et drøyt kvarter før full tid. Dermed er LSK på tredjeplass, mens Sandnes står med fem poeng etter tre kamper.

  TzVQTlWNMeo
  Foto: Carina Johansen / Carina Johansen

Sendeplan

Kl. Program Kanal