Hopp til innhold

Riiber slo spesialhopperne – nå vil han hoppe i verdenscupen

Men det betyr ikke at han lar karrieren som kombinertløper fare. Målet er å konkurrere både i verdenscupen i kombinert og i hopp i én og samme sesong.

riiber

KOMBINERER: Jarl Magnus Riiber vil bevise at kombinertløpere kan hoppe like langt som spesialhopperne.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg har satt det som et lite drømmemål for meg selv. Ved å være med både på verdenscup med kombinert på Lillehammer og verdenscup med hopp uka etter, sier Jarl Magnus Riiber til NRK.

Lørdag tok kombinertløperen sølv under NM i Midtstubakken. Kun slått av landslagshopperen Daniel-André Tande som ble norgesmester.

Vil bevise at kombinertløpere også kan hoppe langt

– Jeg tror det kunne vært kult både for læringa mi, men også for kombinert sin del. Da kunne jeg fått vist at på gode dager som dette kan vi kjempe mot de beste hopperne.

Riiber slo for alvor gjennom i verdenscupen i kombinert sist vinter. Selv om sesongen endte med en skulder ut av ledd for ulykkesfuglen som bemerket seg med svært lange svev i verdenscupsirkuset.

riiber 2

AMBISIØS: Jarl Magnus Riiber slo gjennom i verdenscupen sist sesong. Nå vil han slå gjennom i hopp og.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nå håper han å kunne bevise at kombinertløpere kan hevde seg mot spesialhopperne også.

– Jeg har vært med på spesialhopp i sommer og. Da har jeg vist at jeg kan hamle opp med de gutta både da og her i dag.

Under verdenscupen på Lillehammer kan Norge bruke en nasjonal kvote. Noe som betyr at det er flere plasser for norske hoppere i konkurransen på hjemmebane. Dermed åpner også muligheten seg for Riiber.

Tar han imot med åpne armer

Lørdagens norgesmester, Daniel-André Tande, er imponert over de ambisjonene Riiber, man at han var lettet over å slå han i det lokale mesterskapet.

nm

NORGESMESTERE: Daniel-André Tande og Maren Lundby

Foto: Anders Engeland/NRK

– Er det godt å slå Riiber som er kombinertløper?

– Ja.

– Hvorfor det?

– Fordi han er kombinertløper, ler Tande før han legger til:

– Nei, han er en veldig god hopper. Når vi ser han i kombinertkonkurranser hopper han jo nesten bakken ned. Det er få i det sirkuset der som hadde klart å holde så godt følge som han gjør.

Må bevise at han er god nok

Tande sier også at han har hørt Riiber lufte denne ideen i en god stund og at Oslo-gutten vil fortsette å kombinere de to idrettene karrieren ut.

– Han har sagt at han først vil vinne verdenscupen sammenlagt i kombinert også vinne den i hopp. Det tror jeg han faktisk kan få til fordi han hopper utrolig godt på ski avslutter Tande.

Alexander Stöckl

POSITIV: Alexander Stöckl.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Landslagssjef i hopp, Alexander Stöckl, sier han ble positivt overrasket da han hørte at Riiber ønsker å konkurrer i hopp og at han alt som skal til. Men venter fremdeles på en konkret henvendelse.

– Om han ønsker å være med i verdenscupen må han komme å spørre om det er mulig. Så må han prøve seg i Continental Cup også eventuelt i verdenscupen, sier Stöckl.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal